Egyes OnePlus 6T tulajok véletlenszerűen jelentkező, fura kijelzőhibára panaszkodnak

 ( trey | 2018. december 4., kedd - 15:32 )

A OnePlus fórumon egyes OnePlus 6T felhasználók furcsa, véletlenszerűen előforduló, kijelzőn végigfutó pixeljelenségre panaszkodnak. Részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kezdenek felzárkózni az Apple szintjére ;)

--
robyboy

+1

Nálam ez akkor volt világos, mikor a cég CEO-ja feltette a kérdést twitt, hogy hiányozna-e a felhasználóknak a jack dugó? Ekkor határoztam el, hogy többet OnePlust nem fogok venni, pedig volt egy 1-em és jelenleg 3-ast használom

tippem sincs mire kell annyira a jack csatlakozó amúgy.

'80-as, '90-es evek nosztalgiaja. Picit meg emlekezteti oket a regi szep Walkmanes idokre. De a regi jo dolgokbol nem maradt mar semmi :)

I've come up with a set of rules that describe our reactions to technologies:

1. Anything that is in the world when you’re born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works.

2. Anything that's invented between when you’re fifteen and thirty-five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it.

3. Anything invented after you're thirty-five is against the natural order of things.

Douglas Adams, The Salmon of Doubt

tippem sincs mire kell annyira az okostelefon :) Föleg az 1000 gyártó millióféle gagyisága.

--
robyboy

A hétvégi biciklizések (100+ km) közben szeretek zenét hallgatni + tölteni a telefont.

Hogy en mennyire utaltam bringazas kozben azt a rohadt kabelt. Vagy tul rovidre hagyod, es akkor akadalyoz a korbenezesben, ha meg tul hosszura, akkor meg beleakadhat valamibe + baromi idegesitoen lobog a szelben.

Pont sportolasra kivalo a BT headset, felhasznalastol fuggoen vagy 2-t kell venni, vagy piheno alkalmaval powerbankrol tolteni. Rovidebb tavokat (5-8 ora) egy toltessel is ki kell birjon.

Vagy mondjuk nem kell zombikent biciklizni ugy hogy a kulvilagbol nem hallasz semmit. Ido es szerencse kerdese mikor vasalnak ki miatta...

Bal (otthon jobb) fulemben szokott a zene szolni (a forgalommal ellentetes oldalon).

(CBT-n a motoros oktato meg is jegyezte, hogy milyen jol eszrevettem a keresztezodesben a veszelyforrast, milyen jol beneztem es milyen faszan defenziv a dolog. Nem tudtam neki mondani mikrofon hijjan, hogy ja, jo par eve bringazok itt is, meg Budapesten is; az azert megtanit figyelni :))

miért ne hallanék semmit? in-ear fülest utcára soha (részemről).

Nem hallgatom túl hangosan a zenét (hallom a körülöttem lévő dolgokat) és Hollandiában lakom, ergó mindenhol van normális bicikliút :)

Gyűlölöm a bluetooth füleseket (kábelhez képest undorító a minősége) és szerencsére a kábel nem akadályoz a körbenézésben.

Javaslom figyelmedbe (ha minőségi problémád van):
https://www.aptx.com/

Segítek: bármilyen szabványos fejhallhatót (*) vagy füllhallgatót beledugni és használni?
Csak úgy simán, szóval nem adapterrel, nem ilyen-olyan plusz madzaggal, ami elromolhat, elhagyhatod vagy csak simán nincs nálad.

* - nyilván a "bármilyen szabványos fejhallhatót" alatt valami konzumer, 3,5 jack csatlakozóst értek, nem a 600 Ohm-os vérhifi cuccot.

rá kell dugni az átalakítót a mindenkori fülesedre és meg van oldva ez a fene nagy gond. :)

BT-vel meg nem kell egyáltalán semmilyen kábel. :)

jó, hát az epülmelegeknek megmondták hogy ezt kell csinálni, ők terjesztik is az igét bőszen, de ha valakinek nincs merevedése egy enyhén megrágott almától, akkor az azt is megkérdezi, hogy miért?
Miért lesz jobb ez nekem?
És ne gyere nekem azzal, hogy _valóban_ akkora igény van a 7-8 mm-nél vékonyabb telefonokra, amik amúgy simán kettétörnek ha nem kevlárral erősített titánból gyártják a házat. Márpedig nem abból gyártják, szóval úgyis mindenki rátesz egy bumszli tokot...

Sikerült megint úgy beszólni az Apple usereknek, hogy egyébként van tőlem <1 méterre egy OnePlus, amin szintén nincs jack.

Akinek nem inge az ne foglalkozzon vele. Ugyanis nem az apple usereknek szóltam be, csak _bizonyos típusú_ fanboi-(ok?)nak... És természetesen a oneplus-nak is faszkorbács ezért természetesen.

De ettől függetlenül:
1. az aapl kezdte el ezt a fasságot, mert tudnak spórolni készülékenként 1 centet a jack aljzat elhagyásával, és még néhány dodót csinálnak a rágottalmás átalakítók árusításával is,
2. érdekes módon csak néhány feketeöves (na jó, inkább csak barnanyelvű) epül fan bírta ezt a "mire is kell a jack / hát használj átalakítót" típusú ökörséget tolni. Mert nem akarok ilyet használni, és nincs is semmilyen értelmes oka annak, hogy ilyen szar használatára akarnak kényszeríteni. Már azon kívül természetesen, hogy timkukiék bezsákoljanak még párszázmillió dodót ebből is. De az epülfanboi barna szájjal fossák a "biztosan rosszul tartod"

sajnálom, én 2 éve nem használok jack dugós fülest, mert rohadtul untam, hogy állandóan minden beleakad a kábelekbe, minden élethelyzetben kényelmetlen volt.

az airpods tökéletesen szól utcai viseletre, és iszonyatosan kényelmes. jelenleg semmi nem körözi üzemidőben pl. akinek pedig tetszik az earpods hangzása, annak az airpodsé is tetszeni fog. (hetente 1x töltés napi 2-3 óra használattal... ha ez valakinek fáj az hülye)

ha androidot használnék, akkor se dugdosnék a telefonomba jackes fülest, mert nagyon kényelmetlen.

kocsiban bt, itthon airplay(lossless)/bt. mire kell a jack? az elmúlt 4-5 évben egyszer sem volt élethelyzet ahol kifejezetten szükség lett volna rá.

kérlek meséld el, hogy miért is kéne kábelekkel szenvednem 2020 körül?

+1

Senki se mondta, hogy _neked_ kellene bármit is csinálni, amit nem akarsz. Mióta az epül "feltalálta" a bt fülest azóta neked a kábel az fúj, "szenvedni" kell vele, "állandóan mindenbe beleakaad", stb. Mert mert timkuki ezt mondta a 2 éve. :)
De nincs ezzel semmi baj, senki se akar téged semmire kényszeríteni, mehetsz szépen az epül által kijelölt úton. Mindig arra amerre szerintük kell.

A probléma az, hogy lassan eljutunk oda, hogy én nem tudom azt csinálni, amit akarok. És ennek nincs műszaki oka, csak egy szimpla pénzügyi döntés, hogy dögölne meg timkuki.

kérlek mutass egy bt fülest aminek valóban nincsenek egyáltalán kábelei, nem köti össze a füleseket semmi, egyenként mennek 5 órát, és adnak hozzá egy parányi töltő tokot ami tud 24 órát. :) és mindezt az airpods előtt. csak mert utána se jöttek ki még ezek a termékek... :(

el kell keserítselek, előtte is idegesítettek a kábelek, csak a termék nem létezett amire azt mondtam volna hogy jó, vagy hogy kiadnék 10 forintot is akár.

sajnálom, hogy ezt nehéz felfogni, de ne rám haragudj, amiért idióta vagy. :)

Jaj, a kicsi epülbuzi akinek mindig pont arra van szüksége, amit az epül gyárt. Mit buzi, díszbuzi.
De persze én vagyok az idióta :)

> De persze én vagyok az idióta :)

Igen, az első két mondatodból erre lehet következtetni.

Téged azért értelmesebbnek tartottalak, de belátom, tévedtem. te is csak nettó fanboi vagy, bő nyállal kezeled a rágott almát, aztán fáj neked hogy "báncsák" a kis barátodat.

senkinek nem fáj hogy bántják az apple-t, az fáj pár embernek, hogy apple fika blog lett a hupból.

mivel te nem vagy elég értelmes, kiemelem számodra a lényeget az előző hozzászólásodból ami nem tetszett geleinek:

"epülbuzi", "buzi", "díszbuzi"

eltérő a véleményünk, és egyből buzi meg díszbuzi vagyok. és te tartasz engem elvakult fanboynak. :)

Szépen olvasd vissza ezt a szálat. Lehet, hogy nem látod, de itt szépen előadtad az igazi epülmeleg fanboit. Aztán ha erre rámutatok, akkor meg egyből felháborodik a kispajtásod. LOL

Az meg hogy nem fáj neked, hogy báncsák az epültöt, mehehe. Tükörbe mikor néztél utoljára?

szépen vissza olvastam:

én: rá kell dugni az átalakítót a mindenkori fülesedre és meg van oldva ez a fene nagy gond. :) BT-vel meg nem kell egyáltalán semmilyen kábel. :)

te: buzi vagy

téged ennyire megsértettelek azzal, hogy ezt a nagyon egyszerű megoldást leírtam, LOL. :D

Sajnálom, ha csalódást okoztam, de nem viselem jól az értelmetlen személyeskedést.

> hogy dögölne meg timkuki
> epülbuzi
> buzi
> díszbuzi
> bő nyállal kezeled
> epülmeleg fanboi
> báncsák az epültöt
> kicsi fanboi
> egybites szopódroid
> faszkorbács

Így mindenesetre elég nehéz értelmes beszélgetést folytatni veled.

Öhöm, magadra vetted. Nem baj, néha nem árt tükörbe nézni.

Acknowledged.

szóval nem tudsz ilyen terméket mutatni. :) szakmai érvek vannak? vagy csak odáig jutottál hogy buzi/anyád stb?

14 évesen nem itt kéne fórumozni, hanem tanulni a napköziben haver. :)

Milyen szakmai érvek, kicsi fanboi?

De köszi hogy megnevettettél, bár nyilván nem direkt volt, csak kitüremkedett belőled az ész. Szóval jól mondod, nyilván 2 évvel a fogantatásom előtt regisztráltam itt a hupon :D
De még ha így is lenne, akkor se kérnék életvezetési tanácsokat egy egybites szopódroidtól.

:D ha azt gondolod, hogy ez bármilyen szinten ingerel akkor sajnálom, de csak koptatod a billentyűzeted. :D

bármilyen személyeskedést szívesen fogadok az ilyen elvakult emberektől mint te. :D

semmilyen érvet nem sikerült eddig felsorakoztatnod csak annyit hogy "szarazepül" "buzivagy" buzi" "meleg" "az apül egy rakás szar".

"Segítek: bármilyen szabványos fejhallhatót (*) vagy füllhallgatót beledugni és használni?
Csak úgy simán, szóval nem adapterrel, nem ilyen-olyan plusz madzaggal, ami elromolhat, elhagyhatod vagy csak simán nincs nálad."

azt mondod a szabványos fejhallgatót vagy fülhallgatót nem hagyhatod el? nem romolhat el? vagy csak simán nem hagyhatod otthon véletlenül? :D csak az adaptert amit rádugsz a jack végére, vagy csak a bt fülest?

apple fülesem nem romlott még el soha, ellenben méreg drága AKG-m már igen, méregdrága Sony-m már igen. airpodsot nem hagytam el 2 év alatt egyszer sem, és nem romlott el egyszer sem.

.

látom a személyeskedésen kívül nem sikerül semmi más. szomorú.

Egy fenét, csak épp 3x is módosítottad a kommentedet amíg elkezdtem rá válaszolni, szóval inkább tettem rá egy stoppot, hogy tuti ne változzon amíg válaszolok rá. Ezt írtam amúgy:

Na, harmadik szerkesztésre csak sikerült rátalálnod arra, hogy hol vitted félre a dolgot. :)

Nem akarok átalakítót, mert számomra ennek nincs semmilyen előnye ettől nem lesz jobb nekem.
Majd amikor ezt leírtam, akkor erre azzal jöttél, hogy tegyek a fülesre átalakítót, hogy tegyek egy ilyen bumszlit a kábel végére. Oh my gosh...

Szóval azt ajánlottad, amit előre leírtam, hogy nem akarok, mert nem akarok ilyen fasságot. Ez egy plusz elhagynivaló, egy plusz dolog ami elromolhat, és - figyelj, most jön a lényeg - az ég világon semmi szükség nem lenne erre, ha fillérbaszásból, pár cent spórolásért nem hagyná le néhány idióta cég ezt a telefonjáról. Az epül kezdte ezt a marhaságot, ezért nekik jár a faszkorbács elsősorban, de nyilván minden egyes cégnek is jár, amelyik ebbe az irányba megy.

A kérdéseidre a válaszaim sorban: nem szoktam, nem szokott, nem történt még ilyen, mivel ez egy kis gyösz ezért ez valószínűbb.
De nem ez a lényeg, a lényeg az, hogy ez egy plusz hibalehetőség.

Nekem AKG még nem romlott el, apple fülesem sem (de annak nem tetszett a színe ezért hamar elajándékoztam), ami "elromlott" az mind user error volt, szétrágta a kutya és ilyesmi kalandok.

És hidd el, nekem semmi bajom azzal, hogy bejön neked az aapl által mutatott irány és te boldog vagy a saját almás cuccaiddal. Tök jó, tényleg. Csak nekem más irány tetszik, és erre az nem válasz, hogy ki nem szarja le, csináljam úgy ahogy epül mutatja. Pontosabban nem jó válasz, hanem az igazi epül fanboi mentalitású válasz. Neked jó a "one apple way", nekem nem jó.

És ha már érvekről beszéltél: mégis mivel jobb az, hogy egyre több telefonon nincs jack aljzat? Érdemben nékonyabb épp nem lesz tőle a telefon (az i7 2 mm-rel vastagabb, mint az i6), de ha az is lenne annak se lenne értelme, a jelenlegi telefonokkal se az a baj, hogy túl vastagok. Akkuban se váltja meg a világot, szóval miért is jó ez?
Azt értem én, hogy te nem használod, tehát neked teljesen mindegy hogy van-e, de mégis mit értetlenkedsz azon, hogy másnak meg arra van szüksége, és nem airpods-ra?

Engem előtte sem idegesítettek a kábelek. És most sem idegesítenek a kábelek. Viszont attól a ténytől, hogy nem vagyok a kábelektől ideges, egy kicsit ideges lettem. A fenébe! Ez az idegesség ragályos.

+1, viszont a konzumidiota hülyegyerekek nyunnyugesei a kabelek okozta velt problemakrol kifejezetten farasztanak. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha egyertelmuen jelolve lenne a telefonokon, hogy tamogatjak-e az USB-C analog audio kimenetet, mar az nagy segitseg lenne. Ugyanis akkor eleg egy filleres mini passive atalakito, amit rajta hagyhatsz allandoan a kabelen.

Pl. headset?...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Adnak hozzá ilyen fehér-piros dugaszt, amibe bele megy jack
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Nem vígasztal, mert közben szeretném tölteni a telefont, mert GPSre + zenehallgatásra használom a telefont miközben bringázom.

mennyit bringázol egy nap?

Mikor Amszterdamon belül bringázom (legalább naponta 13 km munka oda-vissza), akkor nem hallgatok zenét, mert városon belül oda kell figyeljek. De amikor hétvégén bringázom, akkor elhagyom a várost és 60 és 200 km között bringázom.

nice, így persze érthető. :)

Wireless toltes kell akkor neked.

Ez ilyen bringába integrált töltő, ami tekerésre fejleszti az áramot vagy inkább egy powerbankot képzeljek el? :)
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

26800 mAh-s Anker powerbank

A jelszó: "bluetooth"

Az a baj, hogy szarul szól.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem tudom mas hogy van vele, de nekem a szelzaj amugyse feltetlen garantal studio minosegu hangelmenyt akarmilyen fulesen is...

A háttérzaj miatt még nem lesz idegesítően fémes a hangzás.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

de az nem jó mert nem!

Mindig ez a sok cikk az apple hibákról. Ja nem.

nyugi, én küldtem el treynek a linket, ő valahogy elsiklott a hiba felett. :)

Igen, van ez a hirkuldos resz hupon. Ha csak linket kuldesz, trey ir rola. Ha irsz egy rovidebb szoveget is, akkor pedig a te neved alatt jelenik meg. Ha nem relevans/erdekes, akkor a cikkturkaloba kerul.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Végigolvastam az összes releváns fórumbejegyzést (kevesebb mint 50), egyelőre ott tartanak:

- valami nekem néha megjelenik
- nekem nem
- nekem is megjelenik valami. néha. azt hiszem.
- ez live tapéta, te tapír!
- nem az!
- nekem a 9.x.11322 patch megjavította!
- nekem is!
- nekem nem!
- nekem is előjött.

Kíváncsi leszek, hogy ez hiba mennyire lesz széles körű, de gyanítom, hogy nem.

--
trey @ gépház

arányaiban lehet ugyanolyan széles körű mint az iPhonenál. rengeteg bug amit lehozol nem jelentkezik itt sem.

Indítsunk a HUP-on szavazást? :)

Tőlem indíthatsz, bár nem világos, hogy hogyan szűröd ki, hogy csak az szavazzon, akinek van 6T-je.

--
trey @ gépház

Huawei, LG nagyobb pácban van

Gáz, hogy a Huawei kb semmit sem tesz....

LG-nél ez régi hagyomány, G3, G4, Nexus 5X is szenvedett tőle (nekem csak utóbbi volt). Class action pert is nyertek a vásárlók N5X kapcsán, hihetetlen hogy nem tanult belőle az LG...

úristen, pcworld-öt már emlékeimben sincs mikor olvastam utóljára
--

Ennek a neve: Glitch Art

Dehát ez csak képernyővédő. :)
--
"Sose a gép a hülye."