A nap képe: amikor a szükség törvényt bont

 ( trey | 2018. július 14., szombat - 10:25 )

Kommentár nélkül.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

konzol kábel másodlagos felhasználása :-)

Mik azok a cool??? feliratú narancssárga kis dobozok?

ez engem is erdekel :)

en valamifele utp splitterre gyanakodnek.

mondjuk ami levalaszt a 4 erparbol 2-ot ethernetnek, egyet-egyet meg telefonnak.
Es akkor megis van a darabszam (1 be, 1 ki ethernet, 1 ki telefon, 1 ki telefon = 4).

Semmifele aktiv eszkoz, csak az ereket atkoti masik csatlakozora.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez a kombó azért zseniális, mert a telefon csörgéskor 48V-ot kap, míg RJ45-UTP-n max 2V szokott megjelenni. Azaz a telefon lórúgásszerűen zavarni fogja nagy vsz-el a LAN jelet.

Ez bevett szokas volt amikor bejottek a digitalis telefonok. Es ott van a falon egy Panasonic telefonkozpontnok kinezo doboz ... Ugyhogy az nem okozhat gondot :)

Megis, olyan nagy az a doboz, hogy tuti valami mast csinal :)

Eredetileg különben is több telefonvonal bekötésére lett kitalálva a twisted pair, amerikai nagy irodaházakban.

PoE ethernet kb. 52V-on megy. Azt is lehet 2 érpáron hajtani (802.3af mixed DC+data, 100mbit).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A Poe az kb. állandó jelszint. A csörgés meg jó nagy amplitudójú hirtelen változás, az jobban zavar(hat)ja a többi érpárt. Tipikusan a: "néha dél környékén szar / lassú a hálózat, istennek se bírunk rájönni miért! Jaa, hogy az a PC ugyanazon a kábelen osztozik egy telefonnal, amit délben szoktak a szomszéd szobában egy csomóan felhívni!"
--

Ott valami más probléma lesz.

Nagy valoszinuseggel nem fogja zavarni; miert avarná?

Hol vannak narancssarga kis dobozok a képen?

Register cikkében az első kép.

:D

RJ45-economizer b+ !

Mondjuk a miskolci megyei kórházban is láttam rackszekrényt, amiben minden végpontob ilyen splitter lógott, és így ment a switchportba. Gondolom drága lett volna mindenhová kihúzni végig az UTP kábelt.
--

Van az a helyzet, amikor van egy 10+ évvel ezelőtt kiépített strukturált hálózatod egy bérelt, műemlék jellegű épületben a falban elsüllyesztve, és hirtelen kellene valamelyik szobába még egy plusz végpont. Válogatni az aktív eszköz, passzív splitter és a gazdaságis abból eredő haragja, hogy egyáltalán fel merted vetni a bővítés kérdését közül lehet.
Szóval szép dolog magas lóról osztani az észt, hogy mi lenne a korrekt megoldás, csak az ugye nem mindig kivitelezhető.

Nincsenek irreális elképzeléseim h. egy magyar kórházban mire van és mire nincs pénz, akarat, és lehetőség. Igazából csak azért írtam le mert pont a folyosón volt a rackszekrény, és az üveg mögött a tucatnyi splitter volt a leglátványosabb. Amúgy inkább nővért, orvost, gyógyszerszámlát fizessenek ki abból a pénzből, mint még 1 UTP-t behúzzanak (ha már válaszani kell a 2 között).
--

"pont a folyosón volt a rackszekrény, és az üveg mögött a tucatnyi splitter volt a leglátványosabb."
- takarták volna el egy soros-plakáttal..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azt kellett volna. Attól kigyógyul mindenki a bajából.
--

Ja, láttam én ilyet nagy állami cégnél is. :)

Én olyat láttam megyei kórházban, hogy a szerverterem összes porszigetelt ablaka tárva-nyitva volt, minden ablakba egy háztartási állóventilátor volt téve és kívülről nyomták be a 35 fokot (plusz a retket) a rackszekrényekre, mert kinn a nyári hőségben kevesebb volt a hőmérséklet mint a szerverszobában.

--
trey @ gépház

Magyarpósta szerverteremből hoztunk ki cisco catalyst-ot, ami olyan retek volt, nem hittem el h. ez működött addig problémamentesen, amíg le nem kapcsoltuk a csere miatt.
--

Ne aggódj elég komolyan letesztelik őket. ;)

dup

Termodinamikailag a hő a magasabb hőfokútól a hidegebb felé áramlik, tehát helyesebb lett volna a benti meleget "segíteni" a távozásra, majd bejön a helyére a kinti hidegebb, mintsem "kiszorítani" a benti meleget! :-)

De hát be kell jönnie a hidegnek ahhoz, hogy kimehessen a meleg... :D

A természetes szellőztetés nem a termodinamikán alapul, hanem az anyagáramláson, ami meg azon alapul, hogy a meleg levegő sűrűsége kisebb, a hideg levegő sűrűsége pedig nagyobb, ezért a hideg levegő az ablak alján "beömlik" és felül pedig kinyomja a meleg levegőt... pont úgy, mintha víz ömlene be. Szóval ez lehet örök érvényű meme, csak nem igaz ebben az esetben... :)

Nem Te vagy véletlenül az a pali, aki 20 éve Szegeden egy energetika szigorlaton ezen érvek miatt kapott uv csekket Pitriktől?!?
:)

Nem, én egészen jó eredményekkel mentem át a hő- és áramlástan szigorlaton. És nem Szegeden. :)

ha én elmesélném, hogy mi mindent láttam "Közig hálózat konszolidáció" projekt kapcsán:
- választási hálózat: lomtár/raktárban levegőben kifeszítve UTP és egy mini switch-el megtoldva ment tovább a szerverszoba felé.. vagy eredetileg ott volt a router vagy csak elfogyott az UTP és nem volt se toldó kéznél - Aktív eszközzel kellett "toldani" , persze az nincs UPS-en.

- Siemens RACK- szekrény (másik település) dossziékkal úgy lepakolva, hogy fél óra mire "kiástuk" - egy kupac alján.. Tűzveszély, levegő áramlás nulla..

- másik hely 2x mentünk ki egy helyre, mert az UPS túlterhelést jelzett: a sorokban ahol rack volt (UPS, router, SW) kialkítottak egy tea konyhát és a rezsót sikerült UPS-es hosszabítóba dugni...

- Déli határ rack szekrények: nem lettek bekötve telepítéskor (november) a ventillátorok, augusztusban csak eszébe jutott valakinek pár UPS és eszköz csere után, mert 56-65 fokot mért az UPS, hogy bekéne kötni... aksi nem szereti a meleget (ne értse senki félre)..

aktív eszközöket, zárt szekrényben, hűtés nélkül a PLAFONRA?

Ennél már csak azok a villanyszerelők az okosabbak, akik az UTP-t a padlástérbe/tetőtérbe hozzák össze, h. majd onnan jaólessz a lakásba szétosztani a nettet. Aktív eszköz (ha véletlenül a tápot sikerül is eljuttatni oda egy rúternek) meg majd évente elpukkan padlástérben a nyári 50-55-60 fokban.
--

Hali!

Éppen 1-2 hete kellett lefűznünk egy Szombathelyen most épülő társasház teljes hálózatát. A lakásokba bemenő: 1db cat5(Telekom), 1db cat6(Isyscom), 1db rg6(UPC) valamint a lakásban az összes vételi helyhez 1db cat5 és 1db rg6... ezeket mind a bejárati ajtók felett található 1db 150x100-as dobozban kellett végződtetni. Ez egy huszonvalahány lakásos társaház melynek nyilván van egy tervezője, építésvezetője meg egyéb hozzáértőnek titulált ezer papírral felvértezett "okos" embere... nem hiszem el, hogy Én vagyok az egyetlen akinek szemet szúrt mennyire nincsenek ezek ott jó helyen... ilyenkor ezeknek az embereknek szépen összegyűjteném az összes diplomáját egyéb papírját és egy qrva nagy tábortüzet raknék belőle az építkezés udvarán... az biztos, hogy a saját lakásukban, házukban nem ilyen balf*sz dilettáns módon van kialakítva a rendszer... de persze a parasztnak jó lesz így is... jelen állás szerint a modemet a bejárati ajtó fölé gondolta a tervező... igaz a lakásnak még csak véletlenül sem lesz idális a wifi lefedettsége, de cserébe "az arra érzékenyek :-) " el sem junak a lakásig, mert a lépcsőházban csillió wattal tombol majd " sugárzás :-)"...

men
Üdv:
Feri

Ne gondold hogy "olyan" diplomája is van.
Ez simán egy elektromos hálózatot tervező valaki aki megkapta a feladatot hogy legyen ilyen csatlakozó minden helységben, aztán alkotott ahogy jónak látta.

Hali!

Ezért írtam, hogy nála otthon tutira nem így van... nem kell ide atomfizika, csak némi józan ész..

Üdv:
Feri

Ha most meglenne, akkor becsatolnám azt a képet, amin pár éve a szerverszoba klímájának műanyag csatornával történő vízelvezetésének erősen házi-jellegű kivitelezése lett megörökítve. Gyönyörű lett, mindenki a csodájára járt. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség