Megújul(t) a Gmail

 ( trey | 2018. április 25., szerda - 10:30 )

Új felhasználói felület, Smart Reply, confidental mode stb. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kiváncsi lennék, hogy mikor jönnek rá a designerek, hogy ez a fúl fehér alap, ahol nincs egyértelmű vizuális indikációja annak, hogy milyen funkciócsoport hol van egy fos?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én arra vagyok kíváncsi, hogy 2020-ra lesz-e szöveg tördelés az android app-jukban az email body-jára vonatkozóan nagyításkor :) Biztos egyedül vagyok az igénnyel hogy mikor kapok egy HTML formázott emailt és az olyan szélesre van csinálva hogy full HD monitor kell hozzá, akkor miért nem tördelik be a szöveget? Erre tervezték a webet. Ja tudom, mert kivették a webkit engine-ből..

Így-így, mindkettő igaz.

Az android kezdetén még ez alap volt pl. a böngészőben

Így van és tudta is, de kivették azzal az indokkal, hogy fontosabb a designer elképzelésének megjelenése úgy ahogy szeretné mint a használhatóság (kb ez a lényeg). Ez gondolom a brand miatt. Nem értem egyébként miért helyezik a design-t mindenképpen a használhatóság fölé. Az nem segít ha szebb de kevésbé használható.

Én a középszürke háttéren sötét(ebb) szürke betűket imádom.
Mert elhiszem én, hogy jól mutat a macbook kijelzőjén a verőfényes napsütésben max-ra húzott fényenyerővel, de kb. minden más esetben olvashatatlan.

De hát a flat dizájn most a trendi, és az fontosabb, mint a használhatóság.

Ez nem flat design, ez egy szar.

Ez is flat design, mégis vannak jól elhatárolt UI elemek: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/03/Windows_Mail.png

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez legalább színes szar :)
Pl. gombok körül a keret nem tudom, míért fájt, hogy le kellett venni.

Az már kb. 98 óta nem divat. Egyébként "rendes" gomboknál, ami nem ilyen ikonos, jellemzően van háttér.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Van is, hogy az ember nem tudja elsőre, hogy valami csak dekoráció, vagy egy gomb (vagy csak én vagyok ilyen hülye).

Flat design UI-n nem igazán szokott lenni felesleges dekoráció vagy olyan, aminek nincs kifejezetten funkciója.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Lehet, de pl. az Outlook 2013-ban mennyi ideig elsíklottam afelett, hogy bal lent a "Mail Calendar People Task" valóban gombok. Se egy ikon, se kimelés. Pedig a 2010-ben még látszott, hogy mi micsoda.
Egyébként értem én, hogy miért van ez, most épp mobilőrület van, azon a monitorokhoz képest kis kijelzőn nincs annyi gomb, nem tudsz annyira elveszni az UI-n.

Egy baszom nagy szürke sávban van alul, hogy lehetett azon elsikkadni, főleg, hogy ugyanott van kb. :) Ez a része egyébként kifejezetten jó a flat designek: ha valahol valami ott van, akkor valósínűleg annak funkciója is van.

Egyébként 2016-ban ikonok vannak helyette.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tudom, baszom nagy sáv, baszom nagy betűk, de hogy ez mitől gomb, de mindegy is, a 2016-ra valóban rájöttek, hogy ez így fos.
Ennek, hogy mindennek funkciója van, még egy kis képernyőn lehet érthető is, de egy monitorra több információ fér ki, most próbálgasson végig mindent az ember? Amikor egyszerűen jelezhető lenne, hogy ide kattints, bmeg. (Bár itt is van ez a trend, hogy a 24''-es monitoron 4 sor információ akkora betűkkel, hogy egy gyengénlátónak se okozzon problémát - mobilképernyő monitoron. Talán egy hete a MagNet bank belépési oldala változott így, felhasználónév-jelszó mező akkora, hogy 10m-ről is el tudnám olvasni).

Miért kell szürkével írni pont az email body-ját? Tényleg nem lehetne feketével? Elcseszi idővel az ember szemét hogy állandóan meresztgetni kell a szürkére hogy el tudd olvasni. Nyilván nem kell mindennek max kontrasztúnak lennie, én sem csak olyat csinálok, csak a fő dolog legyen az szerintem.

Várom mikor rájönnek hogy nem a user-nek kellene lennie a design-erért meg cégekért hanem fordítva. Szerintem meg lehetne úgyis csinálni hogy ne menjen az olvashatóság kárára, csak ez ellen megy azzal ahogy a te és mindenki gondolkodás módját és érzelmeit eddig alakította a piac.

Színtéma váltás nem tudom van-e, szánnak-e rá pénzt, az lehetne jó kompromisszum részemre. Ez mondjuk nem volt rossz a Gmail felületén emlékeim szerint (a legtöbb szöveg fehér háttéren fekete), viszont nagyon heavy volt a JS, nekem mindig totál lassú volt új gépen is ahhoz képest amit várnék. Bár még sokkal lassabb a protonmail. De az meg a titkosítás miatt (is).

Nagyon tudnék értékelni egy minimál CSS (vagy semmi) és nagyon minimál JS-el megtűzdelt webes felületet. De az giga cégtől nem fog jönni érthető módon a saját érdekei miatt (analitika, marketing).

Feketével írja. Már, ha egyénileg nem állítod át.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

A Google meg arra kíváncsi, hogy a felhasználók hány százaléka jön rá arra, hogy lehet számtalan témát is használni. Azokat a felhasználóit akik nem jönnek rá azonnal a témák használatára szándékosan szivatja a Google, amolyan motivációs céllal. Hátha valamivel lassabban de megtalálják.
Ez egy nagyon tuti teszt, mert a Google közben saját üzleti érdekeit nem veszélyezteti. Azok a felhasználók ugyanis akik még noszogatás ellenére is képtelenek megtalálni a témákat úgysem jutnak el a konkurenciáig.

*sarcasm*


Normális HUP-ot használok!

Designer vagy? Péknek is megmondod, hogyan süsse a kenyeret? :)

Nem, de azt meg tudom állapítani anélkül is, hogy szar-e a kenyér, hogy pék lennék.

Egyébként ez számomra már inkább UX témakör, hogy egybefolynak az UI elemek, mint sima design.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ahhoz, hogy megállapítsd egy tojásról hogy záp, nem kell tudni tojni.

--
$ grep -c egy\$ word.list
100

+1

Ahhoz, hogy egy szoftverről megállapítsd, hogy bloat, nem kell programozónak lenni. Ezt csak te szoktad gondolni. Most meg szembetalálkozol más ugyanezen kényszerképzetével, és máris más a véleményed. Azért örülök, hogy ha nem a saját .NET bloat fellegvárad létjogosultságát kell védeni, akkor máris józanul gondolkodsz. Ezért jár a +1.

Ha szar a kenyér, akkor a péket is kioktatod hogy szarul csinálja (még akkor is, ha a többi vásárlónak tetszik)?

Óriási különbség van a tetszik és a mindegy között. Mivel az átlagbirka nem ért sem a felhasználói felületekhez, sem az informatikához, se nem tudja mi fán terem a hatékony e-mail használat (egyértelmű, szép, kontrasztos felület, billentyűparancsok, animációk nélküli gyorsaság stb.), így maximum mérgelődik egyet-kettőt, aztán megszokja az új felületet, pláne, hogy a hibabejelentés menetét se tudja, mert egységsugarú átlagbirka. Az átlagbirka e-mail-ezni akar, nem hatékonyan e-mail-ezni és nem értelmes felületet használni. Az átlagbirkának mindegy, milyen a felület, ha az valahogy használható. Kár érte, hogy pont azzal a réteggel csesznek ki mindig az ilyen átalakításokkal, akik ésszel szeretnék használni ezeket a szolgáltatásokat és nem átlagbirkák.

Mutass légyszíves egy olyan felületet, ami minden felhasználónak tökéletes. Tényleg kiváncsi vagyok, hogy milyen az a tökéletes UI/UX, ami nemtől, kortól függetlenül tökéletes.

http://forums.everythingicafe.com/attachments/excel1-big-png.35780/

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

remélem csak viccből linkelted ezt :D

Most miért? Arra amire ma az excel 90%-ban használják, azt bőven tudta ez is. :D
És egyébként átláthatóság szempontjából szerintem messze jobb, mint mondjuk egy win10...
--
"Sose a gép a hülye."

Ha a színeket fehérre cserélnéd, akkor ugyanolyan flat design lenne, mint amilyen miatt most megy itt a hiszti. Pl. a gomboknak nincs kerete, eltérő háttérszíne. hol is láttunk ilyent... jah, flat design :D A flat designban bár vannak árnyékok, amelyek a mélységet próbálják imitálni, itt még az is hiányzik. Értem én, hogy akkoriban kb memória számított, de ha lecserélnéd a betűtípust valamilyen trendi fontokra és kukáznád a színeket, akkor flat designt kapnunk :D

>Ha a színeket fehérre cserélnéd,

Akkor kapsz egy feher lapot. Nem vitatom, hogy nem flat design, de gyonyoruen szemlelteti az egesz iranyvonalat...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nincs tökéletes UI/UX. A UX önmagában egy idealizmus, mivel szubjektív, érzelmi alapon igyekszik mérni egy felhasználói felület minőségét. Ezt általában az átlagbirkákhoz igazítják, akik éppenhogy be tudják kapcsolni a számítógépet. Pont ők azok az emberek, akiket nem kéne odaengedni elé, míg meg nem tanították őket számítógépezni, ahogy kocsiba se célszerű beülni, jogsi és vezetői gyakorlat nélkül. Mégis, ők azok, akiknek az r=1 IQ=80 szintjükhöz igazítják a haladó felhasználók "élményét" is.

Egy felhasználói felület valódi értékét egy, a lehetőségek legalább 80%-át kihasználó haladó felhasználó minél hatékonyabb munkamenete kéne, hogy kiadja, mintsem Emilező Emese és Tapicskoló Tamás egységsugarú felhasználási mintái.

Ha viszont már így megkérdezted, a Total Commander-nek szerintem nagyon jó a felhasználói felülete. De jó még a Roundcube-nak, a The Bat! levelezőkliensnek, vagy az Outlook Express 6-nak is.

Egyszerűen azért, mert ők alkotják a tömeget, akik használják a szolgáltatást, nem pedig a power user-ek, akik talán 1%-át
se teszik ki a felhasználóknak. Ennyi.

Ebben az 1%-ban nem lennék olyan biztos.

Se nem hinném, hogy az átlag birkanyájhoz kéne igazítani ezeket a felületeket. Mert így végül minden elsilányodik szépen lassan, hiszen a "tömegnek erre van szüksége". Ahelyett, hogy megtanítanák a "tömeget" normálisan számítógépezni.

Nem mellesleg, az átlag birkanyáj akkor is használná, ha szép kontrasztos, egymástól elkülönülő UI elemek lennének, de még akkor is, ha Windows 2000 Classic felülete lenne. Ez csak kifogás, hogy ne kelljen normálisan megcsinálni.

+1 illetve ne felejtsd el, hogy a giga cég már eleve probléma jó víziók kivitelezéséhez. Bejön a képbe a belső céges politika, rengeteg fajta személyiségnek kell összeütközni, azoknak rengeteg fajta motivációinak hatásai mellett, egyre erősödik a for profit mentalizmus (mindig is van ilyen, de minél nagyobb, annál nagyobbat akar harapni -> sikeres cég -> piacvezető -> világuralom és politika - olyan mint a keletkező fekete lyuk, a saját gravitációja hat rá egyre nagyobb mértékben).

Másik dolog, hogy egy ilyen baromi sikeres világvezető cég rengeteg pénzzel miért nem szór pár kavicsot pár fejlesztőnek két délután hogy tegyenek össze már olyan max 1-2 alternatív felületet, amely az informatikusokat vagy más módon meghatározott szemlélet módot is célozza? Nem beszélve arról hogy folyamatosan nő az infósok száma szerintem. A szemlélet mód pedig lehetne az erős minimalizmus nagyon felxibilis UI-val és jó shortcut-okkal (szarrá konfigurálható módon, ha más nem, akkor beleinjektálható CSS-el és JS-el).

Asztali kliensen keresztül használom évek óta, nincs se kedvem, se türelmem követni ezt a sok variálást a webes felülettel...

Lehet, hogy hozzám még nem érkezett meg?
Theme: dark, density: Compact.
Nem látok változást tegnap vagy azelőtt óta.

Az új trend az, hogy fokozatosan kapcsolják be a változtatásokat a user-eknél, nem egyszerre, hogy ha valami hiba van az oldalon vagy a skálázódással akkor legyen esélyük javítani, és ne érintsen mindenkit.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Óóó, hát akkor mostantól minden napom izgalmas lesz míg rá nem nézek a levleimre... 8-)

"You can start using these new updates in Gmail on the web today, with some features appearing within the coming weeks. Go to Settings (the cog wheel in the top right corner of your inbox) and select “Try the new Gmail.” If you want to switch back later down the road, you can go to the same place and select “Go back to classic Gmail.”
"

Nekem mondjuk ez se jelent még meg...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nagyon szép lesz, de ezt a retkes levélválogatást lehetne inkább kikapcsolni...

fogaskerék/beérkező levelek/postaládatípus

--
kozapeti

Igen? Attól még címkéz automatikusan. Hagy döntsem már el én, hogyan válogatom a leveleimet.

Meg a levelek végének levágását (click here to view full message).

a kezdetektől kikapcsolható...

Zseniális, így első ránézésre nem lett jobb. :)
Még szerencse hogy nem használom, és a thunderbird 10 éve ugyanúgy néz ki. :D
--
"Sose a gép a hülye."

Sikerült szuperül elrontani ezt is. Mert az "újabb" mindig "jobb". Örülök, hogy immáron olyan keményvonalas fősodratúak is kénytelenek belátni, mint Saxus Mérnök Úr. Szerencsére, a static HTML felület még mindig csilibloat, csiligány és marketing-idealizmus nélkül, zavartalanul működik tovább.

Gmail felülete mindig is szar volt btw. Elején egy igénytelen szar volt (mint akkor kb. minden Google UI), 2010 környékén kezdett valahogy kinézni. És ez nem a bloat kérdése, hanem szimplán annak, hogy igénytelen színek, igénytelen arányokkal, igénytelen formákkal.

Kb. mint amikor egy programozó, akinek semmi köze a webdesignhez ÉS még minimális szépérzéke sincs próbál meg webdesignerkedni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

Nekem is a 2010 körüli GMail felület tetszett a legjobban. Nem véletlenül használom most is a static HTML-t, az is arra hajaz, vagy legalább is, közelebb esik hozzá, mint ez az új, material-idealista csiligány, vagy a 2010 utáni dizájnok.

Valóban nincs köze a bloat-hoz a webet a karmai közt szorongató designer diktatúrának, de ettől még bloat is volt, ahogy az új is bloat. Pont a legjobb párosítás egyébként, amikor valami egyszerre minimalista és bloat. Tipikusan az az eset, amikor heavy-weight library-kkel és/vagy heavy-weight megoldásokkal akarnak valamit megcsinálni, minél kevesebb erőfeszítéssel. A "modern" szoftverfejlesztés egyik tipikus rákfenéje, különös tekintettel a webre.

Érdemes belenézni a forráskódba is, az is "gyönyörű"...

Hogy ne csak nyafogás legyen itt: nekem a régivel sem volt bajom, ez az új meg szerintem javulás. Persze majd a hosszú thread-ek megjelenítésére kíváncsi leszek, remélem azon is csiszoltak. Az viszont kifejezetten tetszik, hogy jobbra odakerült pl a naptár meg a keep.

Ok, csak ránézek a screenshotra és azt látom, hogy fehér alapon random dolgok vannak elszórva. Hogy mi hova tartozik, az nem jön át első ránézésre.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az a fura, hogy élőben nem is úgy néz ki, mint a screenshot, az egyes részek el vannak különítve különböző háttérszínnel, és a levelek is kaptak egy halvány keretet.

Eletemben nem volt feher a gmail-em. Bekapcsoltam az uj feluletet es maradt szep fekete. Semmi kulonos. Gyorsabb navigalni es elerem a keep-et, a naptarat. A mostanaban divatos "minimalizaljuk az oldalsavot" is tetszik, ha foleviszem az egeret kinyilik es elerek mindent amit eddig is, csak most nem foglalja folyton a helyet.

Ranezek es hat azt latom, hogy semmi sem valtozott a compact view-mon. Aham.

Egyetlen negativum talan, hogy lassabban tolt be, mint a classic felulet. Joval otbb lehet a JS varazslat itt. :D

+1 Ugyan a sima fehér téma most sem tetszik - eddig sem tetszett, de a Mahagóni témával, amit évek óta használok, elég pofás.

+1, szerintem kiraly!


alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

Dizájn a minden, a tartalom másodlagos. Bekapcsoltam, de semmi újdonság nem volt szembeötlő.
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Ráfért már ez a redisign, szuperül néz ki és elég használható is!
Egy valami nem tetszik, hogy megnyitásnál 6-7 másodperc mire betölt. Ez iszonyú zavaró :S

Nem néztem meg, de gyanítom másfél tonna JS-t tölt be/le. Pedig a Google elég jó munkát végzett a Closure-el.

IMAP-on keresztül ugyanúgy néz ki, rosszul tartom?

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Kérdés, meddig.

A pszichológiai hadviselés és a natív klienst használók vegzálása már elindult. Kezdetben volt az, hogy ha túl régi a kliensed, már figyelmeztetik a címzettet, hogy bizony túl régi a kliensed és nincs biztonságban a levelezésetek. Most már jön az is, hogy ha IMAP klienssel lépsz be, egyből blokkol és külön be kell kapcsolnod az Allow less secure apps opciót. Már a fogalomtól is kinyílik a bicska a zsebemben. Gondold csak el, mit szólhatnak olyan egységsugarúak, akiket a tech-lakájmédia így is már sikeresen paranoiddá nevelt, napjaink IT bizonsági (látszat)kihívásainak köszönhetően.

Tekintettel arra, hogy a Google hivatalos indoklása a less secure apps szélsőséges idealizmusra, hogy ezek a kliensek nem támogatnak kétfaktoros autentikációt, itt teszem fel a költői kérdést, vajon mekkora erőfeszítés lett volna belefejleszteni az IMAP szerverükbe (ha már úgyis mindenből sajátot írnak), hogy első jelszónak a simát kérje, amit aztán elutasít, de küld egy SMS-t, és másodiknak az SMS-ben küldött kódot kéri, amivel már beenged? Nem nagyon láttam még olyan levelezőklienst (legalább is, az általuk említett Microsoft Outlook and Mozilla Thunderbird pont nem olyan), ami ne kérné újra a jelszót, ha a szerver nem fogadja el. Azt meg már mondanom sem kell, hogy a Mozilla Thunderbird, a Microsoft Outlook, meg a többi fejlesztőinek természetesen az esély se lett megadva, hogy a Google-lel együttműködve lefejleszthessenek egy működő kétfaktoros autentikációt a szóban forgó kliensekkel.

Ennek szépen az lesz a vége, hogy monopóliumék majd megmondják nekünk, hogy szerintük mely kliensek biztonságosak™, aztán elkezdik visszavonhatatlanul kitiltogatni az egyes klienseket, míg végül "a kihasználatlanságra" hivatkozva kivezetik az IMAP támogatást. Végül marad nekünk szépen a csiligány webmail, akinek nem tetszik, ne használja alapon. Mert ennél jobb választási lehetőséget sajnos egyre kevésbé tud felkínálni a modern™ és fejlett™ 21. század.

"...első jelszónak a simát kérje, amit aztán elutasít, de küld egy SMS-t, és másodiknak az SMS-ben küldött kódot kéri, amivel már beenged?"

Ez mekkora egy kókány taknyolása lenne az IMAP-nak. :)
Amúgy pontosan mi akadályoz meg téged abban, hogy elindítsd a mail.hajbazer.hu szolgáltatást és megmutasd a világnak, hogyan is kell ezt csinálni?

...es az is gaz, ahogy az MFA-t elkepzeli. :D
Sepercig sem tart barmilyen szolgaltatast osszeloni a google MFA-javal, vagy az Amazoneval, vagy egy sajattal. :D
Az office365/outlook is kepes arra amit o hianyol. Siman osszeloheti a google, aws, akarmi mfa-javal. :D

Jo modjuk hat ehhez ertenie is kellene, hogy mirol beszel, de o ugye altalaban nem ert semmihez a hozzaszolasai alapjan :D

Aranyos gyerek, akin nagyokat lehet nevetni. :D

Idézet:
Ez mekkora egy kókány taknyolása lenne az IMAP-nak.

Jóval kisebb, mint amekkora taknyolása az új UI a HTML-nek, a JavaScript-nek és a CSS-nek.

+1

htmlcssjs trigger

Attól még az ötleted szar, hogy van nála szarabb.
Erőltetett. Érződik rajta a csakazértis megmondom motiváció, a szakmaiság helyett.

Amúgy nem lenne rossz ez a hajbazerség, ha nem tolnád túl. De túltolod és sajna ilyenek lesznek belőle.

Idézet:
Attól még az ötleted szar, hogy van nála szarabb.

Nem emlékszem rá, hogy bizonygattam volna, hogy márpedig ez az én jó™ ötletem. Ez az én hasraütésszerű, faék egyszerű ötletem volt. Nem tisztem eldönteni, hogy jó-e, de valószínűleg egyszerűen kivitelezhető, elvégre az IMAP tranzakciószinten minden lehetőséget megad rá (újraloginolás másik jelszóval lehetséges, több nem kell). A HTML-JavaScript-CSS összehasonlítást azért hoztam kontextusba, mert a fejembe nem fért, hogy ha eme szarabb ötlet mentén összehákolt csiligány nem zavar annyira, hogy nyálat verj miatta, akkor miért velem kötekedsz az IMAP miatt.

Idézet:
ha nem tolnád túl

Te tolod túl a félreértelmezést. Nincs benne semmiféle csakazértis megmondom. Egy egyszerű workaround van benne, amit viszonylag triviális lett volna IMAP oldalon megvalósítani. A "szép" megoldás nyilván az lett volna, ha a használt levelezőkliensekhez egyenként készítenek pluginokat, melyeken keresztül "tisztán" elvégezhető a kétfaktoros autentikáció és nem kell belekeverni az IMAP-be. Csakhogy, ez nagyságrendekkel több munka és ilyenekre már nem is merek gondolni, hogy egy multimilliárd dolláros árbevételű cég megengedhetné magának. Persze, elég lett volna csak lehetőséget adni a mail kliensek készítőinek, mielőtt szürkezónába erőltetik és egyértelmű FUD pszichológiai hadviseléssel, a biztonságérzetet megvonva igyekeznek a felhasználókat leszoktatni az asztali levelezőkliensek használatáról.

Idézet:
Idézet:
ha nem tolnád túl

Te tolod túl a félreértelmezést. Nincs benne semmiféle csakazértis megmondom.

Indítsunk erről egy szavazást? ;)
Mondasz te okosakat, de szerintem is izomból™ érvelsz™.

Idézet:
Indítsunk erről egy szavazást? ;)

Nyugodtan indíthatsz. Két dologgal azért számolj. Az egyik, hogy trey nem fog kiengedni flamebait szavazást. A másik, hogy akármi is lesz a vége, az eredmény triviálisan invalidálható egy ilyennel: http://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas

Emellett, engem hidegen hagy, hogy a legaktívabb, 1% HUP-olvasótábornyi fősodratú mérnök úr és a többi, sajátvélemény nélküli egységsugarú éppen hová kattint vagy tapicskol egy rólam szóló szavazáson.

Idézet:
szerintem is izomból™ érvelsz™

Előfordul az ilyen is, de az IMAP kapcsán távolról sem így volt, továbbá, a motiváció sem az volt mögötte, amit Dolphy Mérnök Úr beleképzelt.

Ez a forgatókönyv is elképzelhető, nem lehet kizárni semmit.

Én azért mégis abban bízom, hogy mivel az IMAP/POP3 fenntartása csak töredék erőforrásba kerül a webes programozáshoz képest, ezért meghagyják.

Mondjuk kíváncsi lennék milyen arányba van az IMAP és a webes rész használata a Gmail-nél, de a web-est használhatják többen ha mindig erről szólnak a hírek.

Én alkalmazásjelszavakat kreálok, és standard IMAP-on keresztül támadom be a gmail -t. Nem tudom, hogy ez esetben nézi-e a google hogy milyen kliensed van. Amúgy Evolution és K9.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Feedbacket nekik lehet valahol adni? Nekem az ami leginkább nem tetszett, már az előzőben is, hogy ha van vertical split, akkor egy email nagyon sok helyet foglal a listában. 8-10 fér ki csak sacc. Mert három sor egy. Vagy ezen valami témával lehet javítani?

Megtaláltam közben és írtam nekik. Nekem ez az egy bajom van a felülettel. Így simán megtudok feledkezni emailekről.

Nem 'tom mit csinaltak, de ma reggel gyorsabban jott mar be az uj felulet, mint a regi. Tisztara megijedtem a gyorsan bevillano felulettol :D
(komyolan gyorsabb lett a betoltes, de perzse azert nem egy urhajo meg most se)