Napi fun: Mi legyen ezzel a buggal?

 ( trey | 2018. április 5., csütörtök - 10:17 )

Szavazd meg!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Milyen gagyi szavazás, nincs "csak az eredmény érdekel" lehetőség :)

Tessék a mostani állás: https://imgur.com/jnDNe7H

A "BSOD" az "real bug". Ugyanis ha valmit meg lehet fagyasztani, akkor kis trükközéssel valószínűleg ártalmas kód végrehajtására is rá lehet venni.

Hát ez abszolút bugfüggő.

Ha egy kernel bug kontrollálhatatlanul egy nem mappelt memóriacím olvasási kísérletét valósítja meg (pl. -1 offset) és emiatt a kernel hibakezelője determinisztikusan BSOD/panic kivételt generál, akkor abból önmagában meglehetősen nehezen lesz kódvégrehajtás...

Persze nyilván vannak bonyolultabb hibák, ahol nem lehet elsőre megmondani, hogy local DoS vagy annál többre is alkalmas, de azt gondolom, hogy ha többet ki lehetett volna hozni belőle, akkor Alex nem dobálózna vele a twitteren.

Hány olyan hibába, vagy hiányosságba futok bele hétköznapi szoftverek, weboldalak esetén, amiket pár soros patch-csel meg lehetne javítani, vagy pótolni, és a készítők még is heteket, hónapokat ülnek a hibajegyen, vagy látszólag nem is tűnik fel nekik.

Legjobb példa erre a reddit, ahol csak a desktop weboldalon van opció időrendben előre rendezni a kommenteket, mobilon csak fordított sorrendben. Vagy pl fél éve el van törve a "read more" funkció.