GIMP 2.9.6

 ( trey | 2017. augusztus 25., péntek - 8:30 )

Megjelent a GIMP 2.9.6-os kiadása, benne kísérleti multi-threading támogatással. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szép hosszú a changelog. hétvégén ha lesz időm kipróbálom.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

ja, a pluginek megint mehetnek a lecsóba...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Bámulatos hol tart már a tudomány
https://youtu.be/NEg6UjVqhFE

olyan rég hallottam már azt elszánt GPL huszároktól a kijelentést, hogy GIMP-pel minden meg lehet csinálni, amit Photoshoppal, hogy szinte hiányzik... kééérem, valaki támadjon rám ezzel, 10+ év a webprogramozásban még nem győzött meg ennek ellenkezőjéről... :)

(a szép hosszú changelog-hoz gratu! :) )

„a kijelentést, hogy GIMP-pel minden meg lehet csinálni, amit Photoshoppal”
(citation needed)

Ez azert erdekes, mert van jo par grafikus ismerosom, akik kb. 20+ eve vannak a grafikus szakmaban es photoshopot IS hasznalak, meg minden olyat, ami nekik megfelelo, hogy elvegezzek a munkat. Van ott MashLab, Blender, Maya, Photoshop, Gimp, stb. Nekik jok ezek, de lehet mindezt meg lehet csinalni photoshoppal is.

De valoszinuleg 10+ ev webprogramozas utan Te tuti jobban tudod es profibb vagy naluk.

Te grafikus isten! :D

Normálisabb helyeken az elvégzett feladat a lényeges, nem pedig az eszköz amivel elkészült. Szabadúszóknál ugye sosem kérdik meg, hogy mivel készült el a grafika, vagy mivel szerkesztették meg a képet. Érdekes, hogy manapság több fotós ismerős használ -újra- Gimpet, persze nem kizárólagosan. Sőt, sok grafikus szidja az adobe mostani hülyeségeit. És a Kritát még fel sem hoztam, az is terjed rendesen.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Hat igen, en nem ertek hozza, de amit latok az ismeroseimnel az az, hogy az eszkozt a celhoz valasztjak. Persze vannak akik szerint photoshopban is meg lehet csinalni a mash-eket, sot ok valoszinuleg 3d animaciot is tudnak kesziteni benne. Ok a profik, 10+ ev webfejlesztes(!!!) utan. :D
A talpas grafikusok meg azt hasznaljak, amivel minel tobb penzt keresnek minel gyorsabban.

Talán itt az idő 15 év után feladni hogy valaha lesz (nyomda)ipari szabvány CMYK színséma támogatás benne. Kedvenc GNU app egyébként, hasznossága felbecsülhetetlen számomra. :-)

Jó, hogy végre van új verzió, évek óta megrekedtek a 2.8-asnál. Viszont ez a 2.9.6, ahogy nézem, csak dev-es verzió, és az Arch tárolójában sincs még fent.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Gimpnél a páratlan verziók sosem stabilak, ez most azért hír, mert végre tudja használni a többmagos processzorokat. Mondjuk így 10+ év után ideje volt.

De ha a pluginhegyeimet nem kezeli, akkor sokat nem érek egy alap Gimppel.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)