Támogasd adód 1 százalékával az FSF.hu Alapítványt!

 ( gyarakilaszlo | 2017. február 26., vasárnap - 19:18 )

Az FSF.hu Alapítvány 2006-tól kezdve tudja fogadni az 1%-ot. Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Kérjük, adóbevallásodkor gondolj ránk, add adód 1%-át az FSF.hu Alapítványnak. Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a LibreOffice, a GNOME asztali környezet magyar verzióját, a Hunspell helyesírás-ellenőrző fejlesztését és a szabad szoftvereket megismertető konferenciáinkat támogatod. Ez a legfőbb bevételi forrásunk.

Ha elégedett vagy a munkánkkal, és egyetértesz céljainkkal, kérjük, ajánld fel nekünk az adód 1%-át.

A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni. Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánod adni adód 1%-át:

A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-13

FONTOS!
A rendelkezésed csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig a NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓD JELÉT pontosan tünteted fel.

További támogatási lehetőség
Legfontosabb bevételi forrásunk az SZJA 1%, de az alapítvány fogad adományokat is. Ha teheted, kérjük, segíts. Alapítványunk közhasznú szervezet, ezért az Alapítványnak nyújtott támogatás után adókedvezmény vehető igénybe.

Számlavezető bankunk és számlaszámunk:
Erste Bank, 11600006-00000000-07601138

A támogatási adatlap letöltéséhez látogass el weboldalunkra, vagy lépj velünk kapcsolatba.

Egyéb támogatás
Nagy örömmel fogadjuk fordítók, programfejlesztők segítségét, de szívesen veszünk minden támogatást, amely közelebb visz az alapítványi cél eléréséhez.

A támogatások felhasználása
A kuratórium a munkák fontossági sorrendjének meghatározása során figyelembe veszi a támogatók véleményét. Ha a támogató elégedett az alapítvány munkájával, természetesen a kuratóriumra bízhatja a támogatás helyes felhasználásának megtalálását.
Amennyiben beleegyezel, a neved is feltüntetjük az alapítvány támogatói oldalán. A támogatók év végén tájékoztatást kapnak az alapítvány éves munkájáról. Az értékelő levélben küldjük el a támogatást igazoló papírokat is.

Kuratórium és aktivisták
FSF.hu Alapítvány
Élj szabadon, használj szabad szoftvert!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Így 2017-ben elvárható talán, hogy az FSF.hu iránt érdeklődők valszeg elektronikusan nyújtják be adóbevallásukat, ÁNYK-val (tájékoztató amennyiben adóbevallását saját maga végzi akkor az ÉÉ53 nyomtatványon (1653 idén) illetve a 16EGYSZA nyugtatványon ha bevallását máshogy teljesíti (pl munkáltató végzi helyette).
Mivel a egyéni vállalkozók határideje holnap van, sokan most nyújtják be (mivel ez esetben ezt ugyanazon határidőre kell a vállalkozás bevallásával (KATA szintén)).
ÁNYK olyan amilyen, de működik. Aki ráér, mert nem EV, annak _elméletileg_ március 15-től rendelkezésre fog állni a WebNYK (legyen az bármilyen). Mindehhez csak egy magyarorszag.hu regisztráció kell, és a felesleges meló és papírmunka elkerülhető.

zárójelben: KATA-s vállalkozó nem rendelkezhet 1%-ról
http://ado1szazalek.com/adohirek/2016/on-kata-as-tudja-meg-miert-nem-ajanlhatja-fel-adoja-1-at-339

-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Zárójelben (szerintem): kivéve, ha nem főállásúnak minősülő KATA-s, ugyanis aki min. 36 óra főállás mellett KATA-zik (havi 25 ropi), az a főállása után fizet SZJA-t, így az 1%-ról is rendelkezhet. De FIXME

--
trey @ gépház

+1

Igen, az számít, hogy fizet-e szja-t, valóban pontatlan voltam.
-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Zárójelben, nem sikerült feldolgoznod amit írtam. A KATA-s vállalkozók SZJA bevallásáról beszéltem (amit ugyanerre a határidőre kell teljesíteni). Ha nincs SZJA jövedelem akkor nincs mit felajánlani. Ha esetleg még a linket is megnézed...
Mindegy manapság könnyebb írni mint olvasni.

Elnézést, ha passzív-agresszívnek tűnt a hozzászólásom, nem olyannak szántam. Én az idei adóbevallásomnál szembesültem vele, hogy nem ajánlhatok fel 1%-ot, a friss élmény hatására fűztem hozzá a megjegyzést. Nem kell rögtön beélesíteni a katyusát.
-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Bocs, elhamarkodtam. Mindenki benézheti.

és bekaphattya

A hivatkozott honlapon: „Alapítvány a szabad szoftverek [...] honosításáért”, majd pár sorral lejjebb: „LIPSZ-el”. Grrrrrrrr!!!

Javítottam. Egyébként is a MASZAT projekt sajnos már inaktív (legnagyobb sajnálatomra), hátra tettem az archívok közé.

Ha korábban jött volna, átutaltam volna... sajnos ez a hajó már elúszott.

--
robyboy

+1
Egyéni vállalkozók határideje most jár le
Én már bekuldtem

www.neurology.hu

Elküldve ahogy eddig minden évbe :)

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--