Frissítettem OnePlus One-on CyanogenMod 14.1 nightly-ról LineageOS 14.1 nightly-ra

Címkék

Lassan két és fél éve annak, hogy iPhone 5-ről OnePlus One-ra váltottam. A készüléket eleinte a gyári Cyanogen OS-szel (RIP) használtam, majd később CyanogenMod nightly-ra váltva használtam tovább. Tavaly nyáron aztán OnePlus 3-ra váltottam, de a OnePlus One sem került ki a látókörömből, mert a fiam használja azóta is. CyanogenMod nightly-vel futott a készülék a projekt megszűnéséig és szépen tette a dolgát. A CyanogenMod halálával azonban nincs vége a történetnek, mert a fejlesztők a LineageOS-sel ott folytatják, ahol a CyanogenMod-dal abbahagyták. A múlt hét végén elkezdtek szállingózni az első LineageOS build-ek, ma pedig volt egy kis időm, így nekiálltam és átállítottam a sokat látott (és sok országot megjárt) OnePlus One-t CyanogenMod nightly-ről LineageOS nightly-re. Lássuk, hogy ment az átállás...

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
A kiindulási állapot: 14.1-es CyanogenMod, december 25-i nightly build-del

A LineageOS letöltőportáljának OnePlus One szekciójából letöltöttem az "experimental" átállási build-et (éles felhasználásra nem alkalmas, csak az adatmegőrzéses átállást segíti), illetve a legfrissebb nightly build-et:

Ezen kívül még szükség volt a megfelelő legfrissebb OpenGApps csomagra:

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
Ezeket letöltve a telefonra, majd TWRP custom recovery-be bootolva kezdődhetett a frissítési móka...

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
TWRP-ben először a lineage-14.1-20170123-experimental-bacon-signed.zip csomagot flasheltem, majd újrabootolva a vízjelezett, átmeneti/átállási rendszer fogadott

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
Ezt követően ismét TWRP-be bootolva egy lépésben flasheltem a lineage-14.1-20170123-nightly-bacon-signed.zip és open_gapps-arm-7.1-nano-20170127.zip csomagokat, majd újrabootolva már a LineageOS fogadott

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
...

Frissítettem CM14.1 nightly-ról LineageOS 14.1-re
A rendszer frissült, az átállás gyors és problémamentes volt, az adatok pedig megmaradtak!

\o/

Kéremkapcsojjaki!

Hozzászólások

Én tegnap a játszós Nexus 4-re telepítettem. Mivel nem volt rajta semmi fontos adat, ezért a tiszta telepítést választottam. Semmi váratlan, különleges esemény nem történt. Működik. Képek

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Kettő darab Nexus4ünk van, azonos tünetekkel: random kikapcsolás, ami csak sok hosszú gombnyomásra éled fel (a gomb rendben van), gyors merülés, és gyenge akksinál (~15%) eldobálja a GSM-et és folyamatosan újra kéregeti a PIN kódot. Viszont mindkettőben teljesen lepusztult akksi van. Szerinted érdemes új akksival próbálkozni? Az egyikben a gyári akksi van (most már legalább 3-4 éves), a másikban egy cserélt viszont valami nagyon rossz kínai utánzat. Azt hazudták az ebayen hogy eredeti. Azt gondolnám hogy a telefon főbb részei (SoC, érintkezők) nem sérültek még azért. Az egyik ráadásul sosem volt felbontva, és vigyáztak rá.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Nem tudom mennyiért lehet bele új, gyári akksit szerezni. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e. Én inkább valami újabb, jobb után néznék.
Egyébként az enyém sem tökéletes, viszont az akksija elég jól bírja. A kamerája pl néha nem elérhető és még zörög is.
Pár hónapja pl egy DJI Phantom 3 Pro drónt vezéreltem vele probléma nélkül. Ehhez viszont nem a legoptimálisabb, ezért lecseréltem egy tabletre. Így megint nincs kihasználva.

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Szóval ez a csel! Először az experimental build-et kell telepíteni, aztán a nightly-t. Így már nekem is sikerült Nexus 7-en az áttérés.
Telefonon még marad a CM, ott ugyanis a stabil verzió van amiből még nincs lineage.

ugyan ez a felállás nálam is sikeres volt. Ami kicsit furcsa volt, hogy a CM->LOS experimental-ra lépésnél ~10 percet vett igénybe a flashelés. Ezután az experimental-ról nightly-ra már úgy ment ahogy szokott (~2 perc)

Kipróbáltam, és 1 nap után ment vissza a CM13 (az utolsó snapshot). Nagyon klassz a LOS14/CM14, de még nincs befejezve. A témamotor hiánya nálam az egyik fontos tényező, mert az alap kinézet annyira borzasztó, hogy nem bírom nézi. Ha jól nézne ki, akkor nem lenne fontos tényező.
A notification-ökről lekerült app ikonok is hiányoznak, klassz, hogy kiírja a nevét, de nekem nem 10"-os a telefonom, hanem "csak" 4.5, ezért az ikonnak jobban örülnék. Nem tudom, hogy device tree függő-e, de pl. a notification led beállítást nem is találtam meg a menüben (az külön megér egy misét, hogy miért ilyen szar még mindig a settings menü, a balról behúzható változata sem segít rajta sajnos), de érdekes módon a "LED" szóra rákeresve megtalálta.
Szóval elgondolkodtam rajta, hogy fogom a CM13-at és ha lehet, rá-patch-elem a friss security update-et, és buildelek magam.

Kameraval nincs senkinek baja Oneplus One-on frissites utan?
Teljes torlest kovetoen atraktam a 1+1-t Lineage OS 2017.01.23-i build-re, minden OK, kiveve a kamera.
Kulonosen fekvo modban (tehat nem allitva) szinte mindig Unknown error-t dob, amikor menteni kene az elkeszult kepet.
Elkesziti (legalabbis a a kamera 'elsul') csak a mentesnel nyuszog.
Gyari Cyanogen alatt soha semmi baj nem volt vele.

?

Nosza frissitettem lineage-14.1-20170206-nightly-bacon-signed.zip-re, hatha csak a korabbi image-ben volt valami bug, de a hiba tovabbra is fennall.
A kamera elsutese utan 'Unknown error, closing camera' es a camera app bezarodik.
De erdekes modon, csak az elore kamera es csak landscape mode-ban bugzik. Portrait mode-ban OK.
A szelfi kamera viszont mukodik fektetve es allitva is.

Ki erti ezt...