Indul a LineageOS buli, érkeznek a heti build-ek!

 ( trey | 2017. január 21., szombat - 9:08 )

Lineage OS logó

A LineageOS projekt helyzetjelentést tett közzé, amelyben arról számol be, hogy az utolsó simításokat végzik az infrastruktúrán és hamarosan elindulhat a heti build-ek rendszeres publikálása. A státuszoldal szerint a főbb szolgáltatások - letöltőportál, Jenkins, Jira, adatbázis- alkalmazás- és tükörszerverek, stb. - már üzemelnek. Annak ellenére, hogy hivatalos build-ek még nem láttak napvilágot, már több mint 50 ezer készüléken végeztek nemhivatalos LineageOS telepítést.

Tehát hamarosan indul a build-ek terjesztése. A LineageOS projekt Marshmallow- és Nougat-képes eszközöket támogat. A jelenleg támogatott 80+ készülék listáját hamarosan publikálják. A kiadások üteme egyelőre heti lesz, hogy minden adományozott eszközt egyforma bánásmódban részesíthessenek. A build-ekbe alapértelmezetten nem lesz belesütve a root lehetőség, azt a GApps-hoz hasonlóan külön .zip csomagban kell majd letölteni és telepíteni (egyszer kell majd flash-elni). Ha valaki maga akarja fordítani a rendszert, az "export WITH_SU=true" megadásával belefordíthatja a root-ot a saját build-jébe.

További fontos kérdés a korábbi CyanogenMod verziókról való törlés nélküli áttérés lehetősége. A projekt biztosítani fog ún. EXPERIMENTAL adatmigrációs build-eket, amelyeket telepítve migrálni lehet aláírt, heti LineageOS verzióra wipe nélkül, a korábbi CyanogenMod telepítések adatainak megtartása mellett. A régi CM telepítésekre kell majd az EXPERIMENTAL build-et feltelepíteni, majd arra rátolni a heti kiadások valamelyikét. AZ EXPERIMENTAL build-ek nem alkalmasak napi használatra, erre egy banner figyelmeztetni is fogja majd a felhasználókat. Az EXPERIMENTAL build-ek átmeneti segítségként érhetők majd el, így azok egy idő után - 2 hónap - megszűnnek.

Az első build-ek a hétvége folyamán érkeznek. Érdemes szemmel tartani a letöltőportált! ;)

További részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A statisztika oldal szerint a legnépszerűbb készülék nem hivatalos LineageOS-sel a Oneplus One (bacon), második a Xiaomi Mi5 (gemini), a harmadik pedig a OnePlus 3 (oneplus3).

A legaktívabb országok közül a harmincegyedikek vagyunk.

--
trey @ gépház

Varom nagyon! Root kulon? Ez meg jo is lehet bank appok eseten, remelem mukodni fog. Bar root is kell reklamok miatt..Nehez:)

Remélem a "szalonna" (bacon - Oneplus One) mellett a "sonka" (ham - ZUK Z1) is helyet kap az első támogatott build-ek között.
Lehet délután ráengedem a laptopot, fordítson nekem egyet, csak az íze miatt.

A nexus 4-emhez valami oknál fogva nem hagyták abba a fejlesztését. Unofficial napi buildet kb hetente frissítgettem. Már az is meglepő eredmény volt számomra, hogy a rendszer 5-600mbot elcsemegézik alapjáraton. A funkciókat lassan, de biztosan építik be. Pld nem témázhatóak még. A camera app az sajnos lecserélődött valami nagyon basicre, de Cyan appsból még felhaxolhato. A csempék, a statusbar is szinte 90%os. (Ajánlom a Weather Quick Settings Tile nevu appot, mert az időjárásra még semmi nincs, csak a provider beépítve). A screen split is meglepöen hasznos, jól müködö feature, még ha nem is támogatja minden app, force-olható a dolog dev optionsban. Legkényelmesebb hogy automatikusan Donotdisturb modba kapcsol ha telefonálok. Testreszabható teljes mértékig. A ata saver funkciót majd hónapfordulókor bekapcsolom, meglátom mennyire jó. Ami még tetszik feature, hogy lehet kijelölni screenshothoz területet. Ez valami elképesztően könnyű, hasznos funkció.
Akit érdekel a root dolog:
https://review.lineageos.org/#/c/154019

"Az EXPERIMENTAL build-ek átmeneti segítségként érhetők majd el, így azok egy idő után - 2 hónap - megszűnnek."

Tessek? Tehat ha tesxem azt fel ev mulva akarok upgradelni valami miatt, akkor azt csak teljes gyalulassal fogom tudni megtenni, vagy addigra a funkcio kikerul a tesztbol es a hivatalos buildek resze lesz?

Koszi!

Udv.

Picit olvass tovább visszább...
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerintem GApps miatt is érdemes annak aki cm13ról vált majd 14.1-re természetesen abból is lehet dirty installt nyomni, de nem érdemes. TWRP-ból jön hamarosan a 3.0.3 ha jók az értesüléseim, de a 3.02 is megtudja tenni a dolgát.

-Neha nem jon rosszul egy ujratelepites.
-Ingyen van az OS es talan jobb is mint belyik a piacon
->>Tessek orulni:)

Gondolom mivel nincs beépített updater, de lesz és az experimental channelről át kell térni a stable/nightly/weekly hívjuk bárhogy frissítési channel-re, valószínűleg mint régen a cmek esetében.

"Annak ellenére, hogy hivatalos build-ek még nem láttak napvilágot, már több mint 50 ezer készüléken végeztek nemhivatalos LineageOS telepítést."
És ezt hogyan? Volt valami béta program?

Szerk. Nem kapkodják el a dolgot.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

"Szerk. Nem kapkodják el a dolgot."

Valószínűleg nem egyszerű egy ilyen rendszert egyik napról a másikra "összekoldulni".

--
trey @ gépház

"Az első build-ek a hétvége folyamán érkeznek. Érdemes szemmel tartani a letöltőportált! ;)"
Már csak erre gondolva írtam amit olvastál. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nem túl nagy feladat egy saját build fordítása forráskódból, főleg hogy részletes leírás van (és volt is) hozzá: http://wiki.lineageos.org/Build_for_bullhead.html

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Támogatott eszközök listája: http://wiki.lineageos.org/devices.html

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Jo latni hogy az osszes eszkozom tamogatott lesz :)
nexus5
oneplus 2-3
moto x

Ez a lista vajon még bővülni fog? Mert a Moto G3 (osprey) már megint hiányzik a listáról.

Zuk Z1 (ham) sincs a listán, ahhoz képest, hogy 21. legnépszerűbb eszköz....

Ezért vagyok szomorú kicsit... de majd én fordítok magamnak :P

Bővült! (Oneplus X felkerült)

Oneplus 3T miért marad le? Vagy ugyanaz, mint a sima 3?

git repojukban van pl Oneplus X is, a listán meg nincs.

A git repóban benne van gondolom az összes volt cm támogatott eszköz.

kár :)

up

Megérkeztek az első fecskék: http://falu.me/20170123/lineageos-megerkeztek-az-elso-fecskek
Reggel óta sokat bővült a lista, érdemes csemegézni.

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

nagyon kellet ide a spam, koszonjuk :) -legalabb lett volna valami uj vagy ket mondattal tobb :)

Spammeli a blogját a hupra, és a blogpostban a hupot idézi. :))

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

OnePlus One: gyors, és fájdalommentes átállás, az experimentalon keresztül.

Moto G 2015 osprey-hez egyetlen build van, experimental az áttéréshez még nincs. Ez azt jelenti, hogy csak tiszta telepítés támogatott? 2 hónap múlva meg az összes experimentalt megszüntetik, és akkor már tényleg csak tiszta telepítés lesz?