Meghalt a CyanogenMod, éljen a Lineage!

Címkék

A CyanogenMod projekt bejelentette, hogy útelágazáshoz ért. Mint az ismert, Steve "cyanogen" Kondik nemrég szakított a Cyanogen Inc. vállalattal. A vállalat ezután átstrukturálást jelentett be, amelynek részeként december 31-gyel leállítja összes szolgáltatását, beleértve az általa támogatott CyanogenMod nightly build-ek készítését végző infrastruktúráját is. A lépés nem érte váratlanul a CyanogenMod közösséget, ami a háttérben már előkészítette egy fork elindulását. A fork - amiről korábban itt a HUP-on már volt szó -, a Lineage.

Részletek a CyanogenMod Lineage bejelentésében.

Hozzászólások

Ahogy mar mondtak, szerintem ez nem a legjobb valasztas nevnek. Lineage igaz egy jatek, de nem hiszem, hogy megfernek majd egymas mellett. Szerintem fussanak neki meg egyszer! :D

A masik, nagyon sajnalom a dolgot, viszont remelem a fork eseteben is hozzak azt, amit hosszu eveken keresztul a CM-tol kaptam/kaptunk.

Ezzel en is igy vagyok. Azert vettem OP3-at, mert elerheto volt ra a CM, es eleg nagy felhasznaloi bazisa van, hogy a kesobbiekben is letezzen majd ra ez az alternativ mod. Kicsit szarul erintene a dolog, ha a kesobbiekben nem lenne semmi lehetosegem. Nyilvan a Oneplus nem fogja elhagyni a felhasznalokat, de semmi garancia nincs arra, hogy a 7-es Android utan megjelenik majd a kovetkezo verzio hivatalosan.
Gyakorlatilag 2010 ota CM felhasznalo vagyok, a Criminal altal keszitett Spica-s CM volt az elso talalkozasom a projekttel. Az eltelt 6-7 evben egy kis felresiklast (7-8 honap) leszamitva, olyan telefonjaim voltak, amikre igy vagy ugy volt CM. Jo lenne, ha valamilyen formaban megmaradna ez a lehetoseg. Kar lenne veszni hagyni! Nyilvan kis hal vagyok, nem az en 10000 Ft-os adomanyombol fog beindulni az uj!
Nagyon remenykedem, minel elobb jonnek majd az uj nigthly-k! :)

"Nyilvan a Oneplus nem fogja elhagyni a felhasznalokat" ha elhagyni nem is fogja, de Oneplus X tulajként tudom, hogy nagyon sokáig magára tudják hagyni a kedves vásárlót :)
Android 7.0 pont 5 napja jött meg rá, CM 14.1 személyében, de jelenleg inkább Rajanogen mod, lelkes indiai hekkerek kezéből, jó pár dolog nem működik még. CM13-al kb. egy fél év kellett, hogy akku idő meg stabilitás, fordítás minősége, stb. terén elérjék az Oxygen OS szintjét.

En kb. azota a CM14-et hasznalom, amiota kijott az elso Nightly, es leszamitva 1-2 dolgot, nem volt vele nagyobb gondom. Akkuval kapcsolatban nem vettem eszre semmit, talan nem kicsit kevesebbet bir, de ezt megallapitani nagyon nehez, mert nem egyforman terhelem minden nap, es nagyon keves ideig hasznaltam a gyari ROM-ot.
Egyetlen gondom csak annyi, hogy a Google Fenykepezo nem megy rajta.

Sajnos arról még nem láttam semmit, hogy hogy mikortól lesznek nightly-k, és hogyan kell átváltani CM-ről Lineage nightlyra. Mondjuk onnan, hogy a telefonom gyári rendszerét már nem frissítették, odáig, hogy CM-re váltottam, is eltelt pár év.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy új build infrastruktúrát kell pakolni a fork mögé. Az meg nem két forint. Szóval vagy szereznek valami szponzort, vagy a megtakarításaikból kockázati tőkét csinálnak.
http://falu.me/20161225/meghalt-a-cyanogenmod-eljen-a-lineageos

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Lineage. Az az erzesem, hogy jo lesz ez.

Az infrastrukturan mar dolgoznak. Biztato.