Visual Studio Code 1.0

 ( trey | 2016. április 16., szombat - 14:31 )

Visual Studio Code 1.0

A tavaly tavasszal a Microsoft által preview állapotban bejelentett Visual Studio Code immár az 1.0-s mérföldkőhöz ért. Letölthető Windowsra, Linuxra (.deb, .rpm) és OS X-re innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez használható Windows 10 IoT programozásra is? Nem akarok W10-et kalózkodni az OS X alá.

Biztosan nem. Ez csak egy szerkesztő.

Ez nem Visual Studio.
Ez egy editor, a Sublime Text/Atom/Brackets társasághoz tartozik.

Közben letöltöttem, megnéztem, valóban, ez egy újabb szöveg/programszerkesztő. Hát, egy próbát megért.

Ave, Saabi.

NodeJS és C# projekteket biztosan lehet fordítani, debuggolni benne: Debugging in Visual Studio Code

Es tud annyit mint egy vim???

Többet mint egy plain, tuningolatlan vim? Valószínűleg igen is, meg nem is. Többet, mint egy felszerszámozott, jól beállított vim? Valószínűleg nem.

Ave, Saabi.

letoltottem, kiprobaltam.

elso impressziom: hol vannak a featureok
amikor a VS.2k8at probaltam eloszor: uristen mennyi feature.

ez egy sima editor, ha editor kell vim jobb! ha dev env kell akkor szamtalan jobb megoldas van, VS, phpStorm, etc...

Sub

Valaki próbálta érdemben? Ilyet tud? http://www.vim.org/scripts/script.php?script_id=397

Van hozzá több ezer plugin, szóval akár lehet is. Ahogy én néztem, ez tényleg egy brackets/atom/etc. klón, nem pedig egy normál ide.

Már csak azért is letöltöttem, hogy megnézzem milyen minőségű egy microsoft alkalmazás linuxon.
--
The Community ENTerprise Operating System

És milyen? Én Windows-on használom, de Linuxon még nem volt rá alkalmam.

Kimondottan jó!
--
♙♘♗♖♕♔

Kipróbáltam mikor kiadták hozzá a C++ beépülőt pár hete. Eléggé csalódás volt: az automatikus kiegészítés bár a videókon amiben promózták működött, nálam sehogy sem sikerült működésre bírni (nyilván userfail, csak sajnáltam, hogy nem tudtam kipróbálni). Ctrl+Space sem akart semmilyen szimbólumot előhozni. Azért is csalódás, mert Sublime alatt ez nagyon szépen, kontextus érzékenyen működik, szinte realtime (gyenge i3-as notebook CPU-mmal is) dobja fel az includeolt headerekben definiált osztályokat és metódusaikat (ClangComplete plugin).

Szerintem érdemes egy kicsdit várni vele.

A múltkor többen (s)írtak a .NET Core-os blogra, hogy miért ad ki a MS olyan ritkán mérföldkövet a készülő .NET Core-hoz, és lehet, hogy a VS Code csak azért lett 1.0, hogy látsszon valami haladás.

Nálam OnmiSharppal egészen jól működik, habár az xUnit tesztjeimből 27 elhal (a 33-ból). Nem tudja a System.Linq.Extensions-ből a 4.1.0.0-t betölteni.

Fuszenecker Róbert

Ok akkor kevésbé aggódok. Várok még vele, nekem tetszik az ötlet, hogy ad egy debloated C++ környezetet kb. out-of-box + egy pluginnel (ami bőven elég kisebb projektekhez, meg GNU-ra úgysincs Visual Studio...).

Kipróbáltam Windowson és Linux Minten. Kifejezetten tetszik. Kicsi, gyors; pont amit kerestem. Próbáltam már egyéb megoldásokkal leváltani a Geany-t (korábban a Notepad2-t használtam) valamilyen egyéb szabadon használhatóval -- mert nagyon hiányzik a (natív) multiCursor támogatás --, de az Atom, az Adobe Brackets és egyéb ingyenes alternatívák erőforrás zabálónak tűntek az előzőekhez, a megszokottakhoz képest. Így mindig visszaálltam. Lehet, hogy ez még közelében sincsen a "kész"-nek, de eddig bejött. Ha megtartja ezt az irányt -- nem lesz egy lassú, bloatware katyvasz --, akkor lehet, hogy váltani fogok. Vagy leragadok egy korai verziónál... :)

---
Lehet, hogy kívül szőke vagyok, de belül sötét, oké?!