A Firefox 41-gyel komoly mértékben javul az Adblock Plus memóriafelhasználása

Címkék

Ben Williams, az Adblock Plus mögött álló Eyeo GmbH. operatív/kommunikációs vezetője ma arról blogolt, hogy a Mozilla a Firefox 41 kiadásával jelentős lépést tett előre annak érdekében, hogy javuljon az Adblock Plus memóriafelhasználása.

The new Firefox version 41 contains an important fix that improves Adblock Plus memory usage in a huge way, allowing your computer to do more, faster.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Hozzászólások

Olyan állati sokat azért nem dobott, kivéve ha valaki pont az abp-t használta, és nem pl. a ublock-ot. Vagy pár oldalnál, ahol rém sok iframe tolongott. Egyéb esetekben azért mérsékelten látványos a javulás.

Arra majd kíváncsi leszek, hogy a benti, egyszer már kidobott alkatrészekből összerakott gépemen érzek-e valami javulást. Egy időben a google maps után újra kellett indítani a firefoxot, ez mintha újabban már nem lenne (vagy türelmesebb lettem :D).

http://www.neowin.net/news/firefox-410
itt azt mondják nem került bele:

"Yet again, Neowin jumps the gun and posts changes that didn't appear in the final version of 41.0. From the official non-beta release notes we see that blocking of unsigned extensions and adblock plus memory improvements didn't actually make the cut in 41.0 final."

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/41.0/releasenotes/
és itt valóban nincsenek is feltüntetve

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

A 41a2 az developer branch, es july3 ota kint van. A sima 41 meg a normal hasznalatu release branch, az meg tegnap jelent meg, es nem kerult bele bele minden ami a developer branchban mar 2,5 honapja ott volt.

Azaz aki sima normal user, az valojaban meg ma sem reszesul az abp javulasbol, csak majd vmikor kesobb.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

valamikor a 35+ környékén vettem észre, hogy nem zabálja fel saját magát mozilla, örvendetes volt, egyben szánalmasnak is tartottam, hgoy hiába nem csinál egy alkalmazás órákig semmit, csak folyamatosan megy a malloc/calloc ... végre valaki megtalálta a free parancsot is. (független volt, hogy csak 1 statikus vagy éppen 100 csilivili oldal volt megnyitva)

Általában 50+ fül van, de 90%-uk teljesen statikus jellegű oldal, és mégis 2-3gigára szökött az ff, most már x verzió óta nem megy 800MB fölé függetlenül a megnyitott fülek számától!
Csak maradjon is így :D
pinnelt füleknél megcsinálhatnák végre, hogy billentyűkombóval is zárható legyen, furcsa, hogy csak keveseket zavar ez a minibug