Megszületett a Linux konfliktuskódex

Címkék

A múlt héten mintegy 60 Linux kernelfejlesztő "írta alá" azt a Code of Conflict-nek nevezett apró patchet, amely a kernelfejlesztői közösségben folyó társalgásokra nézve tartalmaz irányelveket, illetve felvázol egy közvetítési lehetőséget azok számára, akik úgy érzik, hogy bántották, fenyegették vagy kényelmetlen helyzetbe kerültek. A fejlesztők szerint ez elfogadhatatlan és ilyen esetben a sértett a Linux Foundation Technical Advisory Board-jához vagy annak egyéni tagjaihoz fordulhat, ami/akik a képességeikhez mérten a legmegfelelőbb módon próbálják majd rendezni a problémát.

A kódexet Greg Kroah-Hartman írta, számos prominens fejlesztő és karbantartó támogatta és Linus Torvalds személyesen fogadta el a kernelfába.

További részletek itt.

Hozzászólások

Meg tovabbi reszletek itt es itt.

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Try to keep in mind the immortal words of Bill and Ted, "Be excellent to each other."

Poen, hehe.

Kernelfában ez a szöveg?! OMG!
A jövőben esetleg alkotmány is várható a linux kernelfában? :-)

De akkor Álkotmányvédelmi Hivatal, nem? :-)
Van aki ezt az alternatív nevezéktant annyira profi szintre vitte, hogy a hét napjainak is kódnevet adott. A hétfő fedőneve iránytű, a keddé újságos, a szerdáé gyufa. Ruhák számkódokat kaptak. De még a gyerekei is kaptak kódnevet, Hosszúnyakú stb.

A Linux kernel fejlesztésével kapcsolatban felállított elvárásokat az élet többi részére is hasznos lenne bevezetni, pl ez vagy a regresszió tiltása a törvényhozásban.....

kedves tőlük, hogy a '90-es évek egyik oly' népszerű - mára idejétmúlt - unix-like kernelét ilyen aranyos poénokkal néha-néha köztudatba hozzák

>Az „egyenlőre” ellen küzdeni felesleges: visszaszorítani nem lehet, és nincs is oka a kiirtásának. Aki bosszankodik rajta, saját idegrendszerét teszi ki felesleges stressznek – aki pedig beszól miatta, értelmetlenül növeli a társadalmi feszültséget.

pluzegy, lájk: a "nyelvhelyesség" ordas eszméi a történelem szemétdombjára valók

>dikk

Amúgy torvalds mikor kap béke-nobel díjat? Már rég
megérdemelte volna.

> Sol omnibus lucet.