A OnePlus kínzókamrájának belsejében

 ( trey | 2014. október 5., vasárnap - 15:54 )

A "bendgate" kapcsán az Apple a napokban ritka betekintést adott iPhone tesztlaborjának belsejébe. Ez az az üzemegység, ahol a vállalat kínpadra veti mobilkészülékeit a piacra dobás előtt. A OnePlus One mögött álló startup, a OnePlus is úgy döntött, hogy beleshetünk készülékei tartósságtesztelési folyamatába.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elképesztő, hogy egy frissen alapított garázscég pillanatok alatt mire képes! :-)
Két évtizede ilyen cuccai csak ősi kék vérű brandeknek voltak mint IBM, Európában Siemens vagy Nokia. Ma meg... Kína ipara és gazdasága lenyomta a nyugatot.

gondolom nálad lenyomás == utolérés

Nem előzés, lekörözés. Próbáltál volna te garázsból frissen megalakulva bekopogtatni a Siemensnél azzal, hogy mobilt akarsz gyártatni náluk saját neveddel. Röhögve küldtem volna melegebb éghajlatra. Kína már most lenyomja a nyugatot.
Mondj egy Európában vagy Amerikában gyártott mobilt ami felveszi a versenyt a Kínában gyártottakkal!

aha

A tények tudod makacs dolgok!

Plusz, nem a nyugat ad kölcsönt Kínának... Ez nem elég magyarázat arra ki nyomott le kit?

Moto X?

Az nem Kínában készül amióta Lenovohoz került a Motorola? USA-ban csak a színes hátlapok kerülnek rá, nem?
De egyébként a Google amikor belekezdett a Moto X projektbe már régen túl volt a garázscég fázisán. Plusz nála volt akkor a Motorola Mobility tokkal vonóval, mindennel.

Tényleg, átkerül Kínába a gyártás, mert ott mégis olcsóbb. De ez egyáltalán nem számít, mert nálunk is gyártanak Blackberryket meg xboxokat, meg ki tudja miket, ettől még csak szalagmunkás rabszolgának lennénk jók.

Mondj egy olyan Kínai gyárat, ahol nyugati fizetések vannak!

Az utoleres is eros tulzas, inkabb csak megvan az elso olyan termekuk, ami nemzetkozi osszehasonlitasban is megallja a helyet. Ennyire jol a magyar ipar is all. :)

probaltam konstruktivan segiteni neki, de mar latom hogy tulbecsültem par dolgot reszeröl :)

Én is érzem, hogy túloz, de azt azért nehéz nem észrevenni, hogy elsőre milyen jó készüléket dobtak össze. Nem arról van szó, hogy mi lesz a vállalattal 10 év múlva, meg megmarad-e egyáltalán. Hanem arról, hogy lehet nullából ilyen kalibert produkálni, ennyi idő alatt. Na erre mondjon bárki magyar vagy nyugati céget (ez a kettő jött szóba, mint összehasonlítás)! Nem trollkodásból, tényleg jó lenne tudni, hogy van-e ilyen.
------------------------
Everyone is a winner*

Olyan nyugati startup csak-csak akad amely kínai gyártókra támaszkodva rövid idő alatt feltör a semmiből. De olyan bármilyen székhelyű startup amelyik nyugati gyártókra támaszkodva tör be piacra, nos ilyet nehéz lenne mondani.

>> megvan az elso olyan termekuk, ami nemzetkozi osszehasonlitasban is megallja a helyet

már az iphone is ilyen volt

Hja, mert gondolom senki másnak nincs szüksége ilyen laborra, csak az Applenak meg az OnePlusnak és a maradék sokezer egyéb gyártónak nem, így semmi értelme ilyen laborokat felépíteni és bérbe adni, amit egy frissen alapított "garázscég" is ki tud bérelni...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem félreérted a hozzászólást amire válaszoltál.

ezzel csak az a baj, hogy én személy szerint mindig 'ügyesebb' vagyok. pl. az egyik akkor vadi új nokiámat az 5. emeletről 'hajítottam' le.
ezt übereljék:))

persze a teló diribdarabra tört, az aksi 100 m. távolra került...
soha többet nem telefonált vele senki:)))

> soha többet nem telefonált vele senki:)))

akkor az nem is volt igazi nokia

Nem csoda, hogy ezek utan a tesztek utan nemelyiknek nem megy az erintokepernyoje.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ugye nem hiszed, hogy az piacra kerulo keszulekek atesnek ezen a teszten?! Azert tesztelik a telefonokat random modon vetelezve a gyartasrol, hogy meggyozodjenekm, hogy megfelel az elvarasnak es az osszeszerelesi technologia tartja-e a szintet.
Tudod, a torestesztes autot sem viszik a dealerhez :D

De, azt hiszi.

Így van.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha nincs pénz rendes tesztelésre, olcsó és hatékony tesco gazdaságos alternatíva kitenni hipermarketek polcaira a tesztelendő modelleket. Egészen durva dolgokra képesek az egyszeri vásárlók. :-)

Vajon az esőteszt utolsó snittje miért van visszafelé?

Hogy mi?!

Miért szárítják magukat a készülékek felfele eső vízcseppek formájában...

Amúgy szerintem a közeli snittnél balról jobbra forgott a cucc, de nem akarták vágás során változtatni az irányt, ezért reverse-ben vágták inkább be.

Ja látom már, a telefon hátlapján felfelé mennek a cseppek. LOL

mert szaritjak a keszulekeket. nincs semmilyen humbuk.

Jójó, de a mindennapi használat pusztítóbb, mint egy ilyen labor. Jobb ötletnek tartanám, ha inkább kiadnának x példányt külső tesztelőknek, hogy "használd!", aztán fél év múlva beszedik, és megnézik mi ment tönkre. (olcsóbb is lenne, mint egy ilyen labor)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Áprilisban 100 bétateszter kapott béta állapotú készüléket. A visszajelzéseiket szintén figyelembe vették a végleges hardver elkészítéséhez. Azóta a 100 bétateszter készülékét már kicserélték a retail verziókra.

--
trey @ gépház

és én mért nem voltam bétateszter? Én tuti előhozok belőle bármit ;)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Szoftvert meg majd tesztelem én. Mostanában például samsung androidos telefonom youtube app-al nem játssza le a youtube videók kb felét. Csak tölt. Másik telefon ugyanazon a wifin lejátssza ugyanazt a videót.
Az index.hu-s videólejátszóról inkább nem is beszélek. :)

Ilyen YT App töltögetős problémám volt nekem is. Elvileg ilyenkor cache ürítés megoldja. Most meg a gyári droidböngészőben yutbobozok, az meg lejátsza app nélkül.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64