LibreOffice 4.3.1

A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice 4.3-as, „friss” sorozat első hibajavító kiadását, a LibreOffice 4.3.1-et, amely több mint 100 hibát javít, köztük két CVE-számmal ellátott biztonsági problémát is. A biztonsági problémák javítását a 4.2.6-os verzió is soron kívül megkapta, abból is elérhetők az új binárisok 4.2.6-secfix néven. Minden LibreOffice-felhasználónak javasolt a frissítés, azoknak is, akik az augusztus 5-én megjelent LibreOffice 4.2.6-ot használják.

A teljes bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Windowson, LO 4.2.6: Súgó -> Frissítések keresése: "A LibreOffice 4.2 naprakész."

Működik valakinek az update? Implementálva van egyáltalán ez a funkció?
Csak mert 16 gépen van itt nálunk LO és jó lenne, ha lehetne frissíteni a régire való rátelepítés helyett.

Automatikus frissítés nincs, csak jelzi, ha van újabb verzió és felmegy a letöltési oldalra ahonnan neked kell letölteni és telepíteni!
Ráadásul nem is a libreoffice.hu-ra visz, ezért én ha meglátom a figyelmeztetést, hogy van frissebb verzió, akkor letöltöm a libreoffice.hu-ról és feltelepítem.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem nagyon értem, hogy miért nem csinálták még meg az automatikus frissítést. Chrome, Firefox, stb. nagyon jól tudja, de még ha csak feleolyan jól tudná a LibreOffice, az is jó lenne.

De sehogy se tudja sajnos.

(Ja, közben rájöttem, hogy ez "csak" a Windowst érinti, de az elég nagy felhasználói bázis a LibreOffice-nál.)

Most kipróbáltam az itthoni gépemen (i7, 8gb ram, 700gb vinyó) 1 perc 40 mp alatt nyitott meg egy ods filet. Másodszorra már valóban pár mp volt, de ha az első megnyitás ilyen lassú az már bőven elég, hogy megöljenek a könyvelők... Pláne, hogy office 2003-ról váltottunk, ami meg szintén pár mp alatt nyitott meg xls-eket.
Amúgy meg én is szeretem a portableapps.com-ot, először úgy is raktam fel a gépekre, hogy egyszerűbb legyen frissíteni, de rájöttem, hogy sokkal gyorsabban indul, ha simán van telepítve.

SSD-vel... direkt írtam, hogy nem SSD-vel értendő, amit írok, de csakazértis. És legalább a portable verziót nézted meg?

Tehát: én úgy tapasztaltam, hogy HDD-n a simán telepített LibreOffice jóval gyorsabban indul, mint a portable verzió. De mindenki azt használ, amit akar, a részemről a téma lezárva.

Sziaszok!

Tudja valaki, hogy 4.3-as portable verzióban miként érhető el a súgó? A telepítés nem játszik, nincs rendszergazda jogom, az online magyar súgó meg csak a súgó használatát írja le :-)
Nem lehet kiterjesztésként telepíteni? Mert sajnos úgy sem találtam meg...
Igazából csak az irodalomjegyzék adatbázis érdekelne: hogyan lehet külön adatbázist csinálni, ami több gépen, több fájlban is használható, közösen. Van erre mód? Vagy hogy függ össze a program-fájl-adatbázis hármas. Egyszer nagyon elbénáztam valamit, mert a pendrive-on készült dokumentum adatbázisa a gépen maradt...

Köszönöm!

Kodmen
-------------------
"...a Linux filozófiája: Keresd a veszélyt. Hopp! Nem így van. Csináld magad! Ez az!" (Linus Torvalds)