LibreOffice 4.1.2

A The Document Foundation bejelentette a LibreOffice irodai programcsomag legújabb, 4.1.2-es kiadását Windows, Mac OS X és Linux rendszerekre. Ez a második kis kiadás a LibreOffice 4.1-es családban, amely az interoperabilitás és a régi formátumok támogatása területén jelentős fejlesztésekkel szolgál.

Az új kiadás fontos lépést jelent a LibreOffice 4.1 általános minőségének és stabilitásának fejlesztésében. Nagyvállalati környezetbe a The Document Foundation továbbra is a 4.0.5-ös kiadást javasolja, amelyhez minősítéssel rendelkező szakértők nyújtanak támogatást.

További részletek itt.

Hozzászólások

Hm... Ezek szerint a Fedora karbantartói hamarabb fordítják?

rpm -q libreoffice-core
libreoffice-core-4.1.2.3-2.fc19.x86_64

Ez már ebből is a második build, de volt előtte 4.1.2.2 is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Nagyvállalati környezetbe a The Document Foundation továbbra is a 4.0.5-ös kiadást javasolja"

Már nem az a szisztéma, mint régen, h a harmadik stabil (pl.: 4.1.0; 4.1.1; 4.1.2) kiadástól mindenkinek ajánlott az adott verzió? Vagy majd a 4.0-s ág támogatásának lejárta után lesz mindenkinek ajánlott a 4.1?
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Direkt jelezni akar vmit, vagy elírás van hivatalos letöltési linkben?
letoeltes vs letoltes
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

A „pelenkairoda” természetesen „szabadiroda”, éppenhogy a zárt szoftverek, amelyekkel ki lehet törölni, ha olyan célra szeretnénk használni jogtisztán, amit korlátoz a jogtulajdonos. Nem is kell egetrengető dolgokra gondolni (a lehetőségeket lásd https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_szoftver), hanem például kölcsönadásra, akár csak családon belül!

A letoeltes is szabványos magyar átírás (bővebben: http://www.nyest.hu/hirek/miert-dragabb-a-magyar-sms-mint-az-angol), de most, hogy kipróbáltam, a „download” is működik:

http://hu.libreoffice.org/download
http://de.libreoffice.org/download
http://el.libreoffice.org/download
http://nl.libreoffice.org/download

A weboldal fejlesztésébe be lehet kapcsolódni, egy fiatal holland fejlesztő és társai például egész pofás hibabejelentő felületet készítettek, amelynek még nincs magyar honosítása: https://www.libreoffice.org/get-help/bug/, illetve most jelentették be, hogy az ask.libreoffice.org oldalnak is lesznek honosított változatai.

Ha windowsban nyomok egy Súgó -> Frissítések keresését, akkor azt mondja, hogy "A LibreOffice 4.1 naprakész". Pedig csak 4.1.1-em van, nem 4.1.2. Miért nem találja az update-et?