Hivatalos a Google Drive

Címkék

Ahogy arról már esett néhány szó korábban, a Google újabb szolgáltatást indít(ott) Google Drive néven:

A Google Drive-ot bárhol használhatja - az interneten, otthon, az irodában és útközben. Ez azt jelenti, hogy bárhol is van éppen, adatai is mindig ott vannak Önnel. Készen az útra, készen a megosztásra. A szolgáltatás használatát ingyenesen megkezdheti az 5 GB-os tárhellyel. [...] A kezdéshez használja az ingyenes 5 GB-os tárterületet. Kevesebb mint havi 2,5 USD ellenében 25 GB-ra frissíthet, ami gyakorlatilag bármilyen tartalom tárolására lehetőséget nyújt.

További részletek: http://drive.google.com

Hozzászólások

Mármint új szolgáltatást indított = átnevezte a Docsot és az eddigi nagyonolcsó vásárolható tárhely árát meg jól megemelte (asszem) 5$/év 20giga helyett 2.5$ havonta 25gigáért.

Na megnéztem. Mostmár van benne egy FUSE meghajtó és felcsatolható linuxon is, viszont ehhez egyfolytában futnia kell a kliensnek (200mega ram az üres accountommal)

Értem én, valamit valamiért. A dropboxomban pakolászhatok úgy hogy nem fut a kliens, cserébe minden titkosítatlanül csücsül a meghajtón.

Androidon szép kicsi java kliens van hozzá.
A titkosításon kívül még további előnye, hogy eldönthetem, hogy valamit offline is tárolok a gépemen vagy csak amikor szükségem van rá, akkor töltse le. Ez utóbbi mobil eszközöknél és fontos adatoknál nem utolsó szempont lehet.

Nem kapcsolódik konkrétan a témához, de pont most jelent meg a Skydrivehoz a win7 kliens - továbbá, akinek eddig volt SkyDrive-ja, lépjen be a weblapra, hogy újra aktiválhassa az ingyen 25 giga helyét, mivel lecsökkentették mindenkiét 7 GB-ra...

Meglepő, hogy eddig még nem került elő a google a gonosz kazetta A oldala.

És ha már van fizetett google tarhelyem akkor mi, hogy lesz? Ervenyes lesz erre is?

16 TB, ez azért nem semmi, nem is tudtam, hogy van akinél ennyit is lehet.

Azért erre már inkább dedikált szervert vennék, már csak a költségek miatt is.

Meg azért mert ha a Google talál akármit aminél fennáll, hogy adott mértékben jogsértő lehet akkor máris oda vannak az adataid.

Pedig manapság már levegőt venni is jogsértő. Éppen azon gondolkodom, hogy nem-e jogsértő filmekből készült screenshotokat feltenni a Picasa-ra...

Nyilván odaírnám alájuk, hogy ki a jogtulajdonosa a filmnek, meg nem is kereskedelmi célokra menne de akkor is parás.

És úgy látom, hogy egyúttal a Gmail tárhelyet is bővítették 10GB-ra.
Vagy ez már korábban megtörtént, csak nem vettem észre?

es a box-rol velemenyek? android klienssel belepve 50GB-ra no az ingyenes tarhely merete. legalabbis nem reg volt ilyen promojuk.

… akkor már csak egy olyan megoldás kéne, amivel összekapcsolható a sok szolgáltató 2–5 GB-os ajánlata, esetleg némi redundanciával…
Annyi helyen van már ingyenesen ennyi szabad helyem, de ez a nagynak kicsi, kicsinek nagy kategória.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Más se tud törölni/leiratkozni fájlokról, amik nem a sajátjai?
Ez a csodás funkció már a Docs-ban is benne volt, hogy ha leiratkozok valaki dokumentumjairól, akkor következő megnyitásnál magától visszajön, de ott legalább ha kipipáltam a collectionből, akkor eltűnt, most azt se lehet.

Akkor most azt hiszem összeszedek pár gigányi helyet ha már így összefoglaltátok (avagy subscribe).
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)