Már zárt körben tesztelik a linuxos Desura kliens bétáját

Címkék

Július végén volt szó már itt a HUP-on arról, hogy készül a linuxos Desura kliens. A fejlesztés most mérföldkőhöz érkezett. A Desura blogon Platima bejelentette, hogy hosszú hónapok kimerítő munkája után elindult a Desura Linux bétateszt. Egyelőre a tesztelést egy kis csoport végzi zárt körben, de a létszám növekedni fog, ahogy a bugok számát sikerül lejjebb szorítani. Az újabb tesztelőket a jelentkezés sorrendjében hívják meg. Meghívó kérhető itt. A bejelentés elolvasható itt. További részletek itt.

Hozzászólások

Jó látni, hogy ennyi hír van mostanában Linux játék ügyben. Az meg külön öröm, hogy a Desura is jön Linuxra. Remélem a srácok dolgoznak a Mac OS X verzión is és komoly ellenfelévé válnak idővel a Steamnek.

Azért, mert semmit sem tudsz még kezdeni a klienssel. De hát ez le van írva nagy betűkkel kiemelve a linkelt cikkben...

"Also please note that while you can browse and buy games on Linux, you wont be able to download and play them until you have access to the beta. So PLEASE bear that in mind!"

--
trey @ gépház

Jó igaz :) kb. közben regeltem mikor írtam. Amúgy erőteljesen Steam design klón, a linuxos programok nagyrészt alapból elérhetőek repókból, vagy kb. 3 kattintással telepíthetők letöltéssel együtt az oldalukról. Ahogy a múltkor is kitárgyalták; Szép kezdeményezés, de ha már írok egy ilyet akkor nem klónozok egy meglévőt, majd telerakom máshonnan könnyebben elérhető dolgokkal.

Ha az a cél, hogy megmutatjuk a Valve-nak "mi megcsináltuk, ti meg nem" akkor ok.
Én pl. fizetnék érte újra, ha egy akár jól bekonfigurált Wine-al küldött HL2-őt, Portalt szedhetnék le, és így nem kellene minden gépemen megcsinálni mint így. Steamben is van autoconfig évek, óta és nagyon jól működik.

De ha lennének rajta olyanok amiket irgalmatlan nehéz felrakni mint a Rigs of Rods vagy a 0 A. D. akkor szintén.
Remélem lesznek :)
--
AGA@
Clyde Radcliffe Exterminates All the Unfriendly Repulsive Earth-Ridden Slime

"majd telerakom máshonnan könnyebben elérhető dolgokkal"

Csak halkan jegyezném meg, hogy az app store-os programok 99%-a elérhető a készítők honlapján is. Pont az a lényegük, hogy centralizálva megtalálhatóak egy helyen és nem neked kell összevadászni, ha keresel valamit.