OpenOffice.org 3.4 Beta

 ( trey | 2011. április 16., szombat - 18:38 )

Az Oracle részéről Marcus Lange nemrég bejelentette az OpenOffice.org irodai programcsomag 3.4-es verziójának első bétáját. Elérhető angol és további 69 nyelven. Benne SVG import támogatás (a LibreOffice-ban ez januárban mutatkozott be), fejlettebb ODF 1.2 támogatás és egyéb fejlesztések kaptak helyet. A béta időszak 2011. május 2-ig tart. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem úgy volt, hogy akkor befejezi az OpenOffice a pályafutását? Elég virgonc viselkedés ez egy haldoklótól.

Lehet, hogy csak a licencszelés miatt játsszák ezt el, hogy egy az egyben áttudják venni a közösségi változatot ... bár ez csak tipp részemről :D

----
Dropbox tár: https://www.dropbox.com/referrals/NTY1ODc5OTQ5

átvenni átvehetik, de copyrightot már nem kapnak hozzá. így pedig bárki indíthat saját néven office csomagot. talán úgy gondolták, hogy fejlesztés ütemében majd lelépik házon belüli fejlesztőikkel a közösségi forkjukat, de pont a fordított eset állt elő. ez a kiadás korábban indult munka eredménye, gondolom már nem akarták lelőni a koncepcióváltozás ellenére.

Szerintem ez lesz utolsó olyan kiadás, aminél a LibreOffice csak kicsivel előbb jön ki.

Nem vagyok nagy irodai szoftverfelhasználó, de HAJRÁ LibreOffice !!!

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Hajrá LibreOffice. Csak sajnos mac alatt a 3.4 béta még mindig crashel indításkor, úgyhogy nem tudtam kipróbálni :-(. Próbáltam volna reportolni, de a verziónál nem tudtam 3.4 betát beállítani. Az Oracle féle 3.4 bétát nem próbáltam, egyelőre maradok az Oracle OpenOffice.org 3.3-asánál, az viszonlag stabil volt még. LibreOffice az eddig jobbra-balra crashelt egyszerű dokumentumokkal, félóránként.

3.3-as LibreOffice osx-en nekem (eddig) problémamentes.

--
Gábriel Ákos

Nekem azzal nincsenek túlságosan kellemes tapasztalataim eddig (fagyások, inkompatibilitás stb.), de én is szurkolok neki, addig is Microsoft Office 2010-et használok.