Fejlemények a Sony vs. GeoHot ügyben

 ( trey | 2011. március 25., péntek - 10:58 )

Régen néztünk rá a Sony vs. George "GeoHot" Hotz ügyre (1, 2, 3), pedig zajlanak az események. A Sony egy, a bírósághoz benyújtott dokumentumban azt állítja, hogy miután a bíróság utasította GeoHot-ot, hogy adja át eszközei merevlemezeit, a vádlott szándékosan eltávolította a lefoglalásra kijelölt lemezek nélkülözhetetlen alkatrészeit. Tette még ezt azelőtt, hogy a lemezeket átadta volna a kijelölt független harmadik félnek.

A dokumentumban a Sony azt is közölte, hogy Hotz Dél-Amerikába távozott és az utazásra hivatkozott, mondván, amiatt nem tudta azonnal a független harmadik fél rendelkezésére bocsátani a merevlemezek hiányzó alkatrészeit. A Sony szerint Hotz magatartása - miszerint igyekszik kibújni az eljáró bíróság fennhatósága alól - súlyos kérdéseket vetnek fel. A Sony szerint Hotz valótlant állított, amikor azt közölte a bírósággal, hogy sosem volt PSN account-ja. A Sony szerint minden jel arra utal, hogy Hotz-nak volt PSN fiókja "blickmanic" nicknévvel.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nehéz manapság az öltönyös ügyvédek élete....

Mimdem esetre GeoHot sem epp az artatlansag latszatat kelti ilyen huzasokkal. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Hasonló helyzetben átadnád a cuccot?

Gondolom leszedte a panelját. Az adatok meg titkosítva vannak hardveresen. Ügyes.

Nem tudom, nem voltam ilyen helyzetben. Mindenesetre, az h lelepett Del-Amerikaba, valamelyik "barati" allamba, nem eppen az artatlansag latszatat kelti.

---
pontscho / fresh!mindworkz

én a helyében azt mondtam volna hogy osama bin ladenhez költöztem, mert ő támogatta a projectet egyébként is

na az lett volna PR

+1 :)

geohot.com-on blogjan leirta, hogy spring break-re ment oda nyaralni, es ezt az utat mar novemberbe befizette...
nem olyan ilyedos ez a gyerek hogy egybol delamerikaig fusson

A'rpi

A komolysagot felreteve, hany diszidalas indult ugy eddig, h "csak nyaralni megyunk" ? :D

---
pontscho / fresh!mindworkz

Lakhely, ország, stb elhagyási tilalom volt érvényben?

Ennek fényében a Sony azon állítása, miszerint Hotz igyekszik kibújni az eljáró bíróság fennhatósága alól, súlyos kérdéseket vet fel.

igazad van, főleg ha lobotomizált aggyal gondolkodsz, és a mondat másik felét gálánsan ignorálod

Majd értesíts, ha személyeskedés nélkül is megy. Köszi.

Tagad valami lényegeset, amivel vádolják, hogy elkövette? Nem csak azt, hogy amit elkövetett, az törvénysértő?

Kövezzetek meg, de én Sony párti vagyok ebben az ügyben.

OK, vedd úgy, hogy egy virtuális követ vágtam a fejedhez XD
Én meg teljes mértékben "GeoHot"-párti vagyok. Próbáljuk meg szemléltetni a dolgot egyszerűbb példákon keresztül. Mondjuk GeoHot vesz egy autót, amin nincs vonóhorog, de ő szerel rá egyet (és közzé is teszi, hogy hogyan kell). Ettől kezdve már húzhatunk az autóval utánfutót is. Miért ne? Miért adhat el a Sony úgy dolgokat, hogy kiköti, hogy mire használhatod, és mire nem? GeoHot (valószínűleg) és sok más vásárló kifizette azt az eszközt.

jajj, kezdődik a hülyeség :D

Sosem unjatok meg a fals autos hasonlatokat ? :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ne dudálj itt, mert lemerül az akkksid! :)

Érveket emberek, érveket!
Lehet, hogy hülyeségeket írok, de addig biztos nem győztök meg róla, ameddig csak azt írjátok, hogy, hülyeség ...

Én már egyik korábbi topikban leírtam az érveimet, de nehezen hiszem, hogy létezik olyan ember, akinek van ps-e, és ennek a kis gennygócnak szurkol. Miért?

* online játékok játszhatatlanná fognak válni (lásd még: PC)
* a nagy stúdiók egyre inkább lejjebb szorítják a játékkészítésre fordított összegeket (hitvány játékok)
* ha végérvényesen sikerül valaha megtörni a gépet, az valószínűleg rövidíti majd az életciklusát, ami szintén senkinek nem jó

Tudnám még hosszasan sorolni, de szerintem meddő, te nyilván falteniszezni szeretnél a nemlétező ps3adon.

Van egy "aprócska" gond a hozzászólásoddal: te nem az én hozzászólásomra válaszoltál.
Te azt nehezményezed, hogy a törést majd el kezdik sokan használni, ami kárt okoz a stúdióknak és a Sonynak, stb. Én nem erről beszéltem. Aki feltöri a gépet, szerintem nem büntethető, ellenben azzal, aki fel is használja a törést, és illegálisan másolt játékkal fog játszani.
Akkor jöjjön egy újabb (neked biztosan idióta) hasonlat: ha megmutatom valakinek, hogy hogyan kell késsel ölni, majd az meggyilkol vkit, akkor én vagyok a bűnös, vagy aki ölt?

De, a választ neked szántam. Miért hoztok mindig (szándékosan?) fals példákat? Nyilvánvalóan a bűnös az lesz, aki valóban elkövette a bűncselekményt, ugyanakkor, ha rád nézve terhelő vallomást tesz az illető, téged is elő fognak venni.

Ez azért nem stimmel, mert engem pl. megtanítottak a seregben lőni. Akkor a te hozzáállásod szerint ha én lelőnék vkit, akkor meg kellene büntetni azokat a tiszteket is, akik engem lőni tanítottak?

Nem jó, így nem értik. Ha egy Ford kisteherautó vonóhorgával lelövöd egy Audi A8-as tükrét, akkor az egész Ford cégcsoportot kell beperelni?

Az én erkölcsi érzékem szerint egyértelmű, hogy GeoHot nem bűnös, és nem büntethető, hanem csak azok, akik illegálisan fognak játszani majd a játékokkal. Autó ide vagy oda, ezt szerettem volna elmagyarázni. Te most kinek a pártján is állsz?

errefelé már azokat is megbüntetik aki gpl-es hello world-öt terjeszt forrás nélkül, nyilván akkor a playstation másolásvédelem feltörője + PSN csalók messiása viszont teljesen ártatlan, mert ő ugye csak vonóhorgot gyurmázott

huperkölcs©

Neked is jócsávó volt, amíg a iPhone-odra összehákolta a jailbreak-et... Mire ez a köpönyegforgatás?

--
trey @ gépház

Tény, hogy még ifjonc iPhone tulajdonos vagy, de ez nem mentesít a tények nem ismerete alól. Itt kezdheted az ismerkedést az exploit release scene viselt dolgaival.

Tehát semmi konkrétum, csak az Ask.com (vagy ki, mi?) által kitüntetett (omfg) kacsás bukbukgó futtatása.

--
trey @ gépház

OFF: egy jotanacs: ha netan elfajulnanak a dolgok, ot ne akkor banold ki, amikor epp veled pofatlankodik, hanem ha az "artatlan" usereket sertegeti sorozatosan (sot, lehet korabbi esetekben is korrektebb eljarasnak tunt volna ez masoknal)

Ha valaki banról visszaszivárog, annak alapértelmezetten járna a ban ismét. Az account koldulás nem teszi semmissé a korábbi kitiltást. A jó szívemnek köszönhető (újfent), hogy nem lett eddig kitiltva. Főleg azután, hogy ismét kapom miatta a leveleket...

Azt hiszem, hogy tanácsokra eddig sem volt szükségem, de majd jelentkezek, ha úgy adódik, hogy mégis. Köszi!

--
trey @ gépház

nem mondtam egy szoval sem, hogy szerintem o Gabu, csak a hasonlo viselkedesbol sejtettem, hogy mi lesz a sorsa ;)

fixed: nem koldulás, mailben jönnek a passok a hupot megunt userektől. Meg kéne tőlük kérdezni miért hagyják ott tömegesen ezt a remek helyet, és miért gondolják, hogy én kellek ide :)

A szívem szakad meg, hogy ennyire szívükön viselik e remek hely sorsát az eltávozók, de azt hiszem, hogy nem igazán érdekelt sosem, hogy ki miért megy el. Sokszoros a túljelentkezés befele -> HUP.

Sírni sosem sírtam a távozók után. Viszont ha a távozásod akarók száma ismét eléri ingerküszöböm, megint banra kerülsz. Szóval csak finoman.

A bamba nővel pedig próbálj meg nevezőre jutni, ne engem baszogasson miattad. Van elég értelmes levél is, amit olvasgathatok.

--
trey @ gépház

akkor megfogalmazom maskepp (bocs, hogy beleszolok, csak ahol admin voltam en, ott ezert tartottak igazsagosnak):

Az egy dolog, hogy Gabura panaszkodnak a userek (akar mailben, hogy elkerulje a panaszuk a hupmemet). Az is teny, hogy Gabu sok userrel volt mar bunko (tobbek kozt velem is kifejezetten). De sokadjara fordit sok egyebkent ertelmesnek tuno embert az oldalara pusztan azzal, hogy mindig pont akkor banolod "veletlen", amikor neked szol be.

Roviden: ha legutobb nem azert banoltad volna, mert epp veled vitatkozott, hanem egy hettel azelott, mert szarraoffolt 3 masik usert sertegetve 3 szalat, es az ala irtad volna, hogy "na ez eleg volt", senkinek egy szava se lehetne

Ettol fuggetlenul a usereknek is fel kene fognia, hogy az elet nem demokracia, demokratikus portal nincs es nem is lesz (arrol nem is beszelve, hogy midnenki penzbol el, mindneki fizet a boltban a kenyerert, nem varhatunk el egy "reklammentes hwswmentes" portalt). Es azok is bant erdemelnek, akik brutalisan visszaszemelyeskednek Gabunak, vagy akar ok kezdik (jevgenyijjel az elen)

Az meg kulon vicces, hogy Gabu folyamat szidja, hogy mekkora szar ez a portal, meg a userei, de valamiert megis mindennel fontosabb neki, hogy ide irogathasson, mge az itteni bariomsagokat gyujtogesse. Szerintem is baromsag pl. a szakitosblog, de nem is irok ra eppen ezert.

"Az meg kulon vicces, hogy Gabu folyamat szidja, hogy mekkora szar ez a portal, meg a userei, de valamiert megis mindennel fontosabb neki, hogy ide irogathasson, mge az itteni bariomsagokat gyujtogesse."
- pontosan erre utaltam én is az előbb..

Roviden: ha legutobb nem azert banoltad volna, mert epp veled vitatkozott, hanem egy hettel azelott, mert szarraoffolt 3 masik usert sertegetve 3 szalat, es az ala irtad volna, hogy "na ez eleg volt", senkinek egy szava se lehetne

Senkinek nem lehet egy szava sem...

http://hup.hu/node/41302#comment-388393

--
maszili

>Az is teny, hogy Gabu sok userrel volt mar bunko (tobbek kozt velem is kifejezetten).

Pont neked nem kéne hogy sírjon a szád, mikor te is szívesen sértegeted Zoltánt (Gondolom, szigorúan szakmai alapokon) többedmagaddal, rendszeresen. Ja, és ki szokott még ebben veled tartani? Csak nem az egyik panaszleveles?

Persze, amikor veled csinálják az olyan igazságtalan!

+1

Ráadásul sértegetésért és személyeskedésért a hup-on nem jár ban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Logikus: az ingerküszöb átlépéséért jár ban, pont mint minden más helyen.

"menj vissza gabucino mellé,oda való vagy ;)"
neked ezt belinkelni mint sertegetest, omg. :)

Tyrael

Pont leszarom, hogy velem paraszt, ha csak velem lenne paraszt elgondolkodnek, az csak egy zarojeles teny. Sokkal jobban zavar, hogy sokmidnenki massal is az

De hogyan szólhatsz rá bármit is, mikor te is ugyanazt(Sőt!!!) csinálod? Mennyire objektív így a véleményed? Semennyire.

1. ha magamat nem is, de a tobbieket hadd vedjem mar
2. en miota gyujtom, hopgy Zoltan (meg a tobbi) mikor mondott (szerintem) baromsagokat?
3. en szoktam epito jellegut modnani, meg Zoltannak is, attol, hogy parszor lehet, hogy bunko voltam vele (jo, a linkelt komment tenyleg bunko volt, de Zoltan ebbol megtanulhatta, mirol ne beszeljen a hupon pl.)
4. _egyszer_ belinkeltem Zoltannak egy baromsagot, amit o irt! Van rola fogalmad, Gabu hanyszor linkelte nekem az "apa gepe"-t, meg a "miert egetnek minket"-et? De a kedvedert moderaltam ott magam, valoban eros volt

nanogabu

1. Akkor védd meg első körben magadtól. Tudod, először mindenki a saját portája előtt sepregessen.
2. Igaz te (pár barátoddal együtt) "csak" erőteljesen megsérted emberi mivoltában, mélyen a magánszférájában turkálva.
3. Az hogy mondogatod neki, hogy ő bizony már családapa se lehet, meg célozgatsz rá hogy biztos impotens/homokos, biztos csak a javát szolgálja. Kívánom, kapjál te ilyen "jó" tanácsokat.
4. Nemcsak egyszer sértegetted, linkelhetnék még sok ilyet, elég sok moderálni való áll előtted még.

Most jonne az, hogy az dobja nantora az elso kovet, aki maga meg nem trollkodott a HUP-on, es igencsak elneptelenedne a kornyek.
Mindkettotoknek igaza van. Neked is abban, hogy nanto trollkodik, es nem feltetlenul a legfinomabb uri stilusban, csakhogy Gabunak nagyon keves komoly szakmai kommentje van, legalabbis en, aki a legtobb komolyabb temat igyekszem feldolgozni, havonta egyet-kettot ha talalok, nantonak azert ennel sokkal jobbak a szamai. Nem allitom, hogy Gabu nem ert a munkajahoz, lehet hogy profi rendszergazda/programozo/whatever, es nagyon megbizhatoan vegzi a munkajat, mindenesetre erre a portalra egyre kevesbe valo. Trey vajszivusegenek koszonheti egyes-egyedul, hogy meg mindig itt koborolhat, es nem kapott orokos bant.
Jelenleg azt latom, hogy ami szalhoz Gabu hozzaszol, az rovid uton off lesz. Nagyon kevesszer szol hozza szakmai kommentet, bar az utobbi idokben legalabb valamennyire a szal temajaba illeszkednek a mondanivaloi.
Pozitiv dolog az, hogy Gabu igyekszik gorbe tukrot tartani elenk, de a gorbe tukor is csak addig vicces, amig at nem esel benne nap mint nap. Egy ido utan mar elveszti a humorforrasi szerepet.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

A gorbe tukornek, barmirol is szoljon, nem is a szorakoztatas a celja.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Viszont nap mint nap atesve benne unalmassa valik.
Egyebkent egy bizonyos szintig de: onmagadon tudsz nevetni. Nyilvan lehet okulni is belole.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

"Jelenleg azt latom, hogy ami szalhoz Gabu hozzaszol, az rovid uton off lesz."

hup quiz!

Jelölje meg az offtopicabb hozzászólást:

[ ] 1
[ ] 2

EDIT: nem özönlenek a replik, nahát :((

hogy ne szomorkodj:
szerintem x, de ha csak egyet lehet bejelolni, akkor legyen a tied. :)
amugy abba belegondoltal mar, hogy ez a topic is mennyire alatamasztja az altalad idezett mondat helyesseget?

Tyrael

Gondoltam nem válaszolok rá, hogy legyen lehetőséged ezt a nyilvánvaló fail-t csendben javítani, ti. egy GeoHot topikban GeoHot tartalmú postomat sikerült belinkelned (gyk. ott "jócsávó" == GeoHot).

--
trey @ gépház

valahogy nem vettem észre hogy geohot köpönyege iránt érdeklődtél, my bad

Nekem az nem vilagos, hogy miert sugallod azt, hogy Gabu miatt vannak offtopikok. [Igen, tudom, hogy nem EZT irtad, de az a teny hogy emlitetted hogy ahol o hozzaszol off lesz, masreszt csak ot emeled ki a sok hasonlo szalbol es emberbol, ezt sugallja.]

Masreszt ha letezik trollszuro amit amugy is gyakran emleget mindenki, plusz letezik a focimen levo hirek felugyelete is, akkor miert zavar teged _pont Gabu_? (Az, hogy treyt ki zavarja, az az o dolga es nyilvan azt fog kitenni akit akar es amiert akar, pusztan rajta mulik mit vesz figyelembe; fuggetlenul attol hogy mit hordotok ossze etikarol, szabalyokrol, akarmirol. Ezzel nem arra celzok hogy trey tojik ezekre, hanem hogy megteheti hogy tojjon ezekre.)

A gorbe tukkorre most mondhatnam azt hogy az is csak egy 3x volt vicces, hogy itt a desktop linux eve, vagy opensoure ftw, de emiatt nem hiszem hogy valakit ki kene dobni.

Mas is szokott durvan offolni, tragarkodni, valahogy megis csak Gabu ellen tunik hogy megy a kampanyolas. Pusztan szeretnem megerteni, miert pont o.

kicsit (szándékosan) szélsőséges példa: eddig kizárólag Gabu akart a lábaim között kotorászni. nagyon sok itt a véleménykülönbség, de ezeket el szokták úgy rendezni, hogy nem lépnek át egy bizonyos határt. Ezt a határt Gabu mindig átlépi, és ő sokszor kekeckedik úgy, hogy mert hatezer-ötszáznegyvenkét topiccal ezelőtt mondtál valamit, ami szerinte nem volt helyes, azért most beszól valami elementáris disznóságot.

Észre kellene venni, hogy egy vita mikor mérgesedik el annyira, hogy a szakmai vélemények és szakmai önérzet támadásából átmegy az emberi méltóság támadásába, mert azt már nem kellene.

Másrészt meg Gabu az egyetlen, aki a trollkodás kedvéért trollkodik. Mindenki más a saját véleményét védi körömszakadtáig, ezzel szemben Gabu sokszor nem mond semmit, csak kekec.

És csak megismételni tudom a kérdésemet: ha olyan jó hely ez a hup, hogy ennyi kirúgás után is muszáj visszakönyörögnie magát, akkor miért nem alkalmazkodik kicsit? Ez a ragaszkodás már beteges, orvosnak kellene látnia.

>Mindenki más a saját véleményét védi körömszakadtáig, ezzel szemben Gabu sokszor nem mond semmit, csak kekec.
Persze.

nem szándékoztam magam angyalként beállítani, én is túlmentem párszor azon a határon, amit itt felállítottam. sajnálom.

egy kis humorérzék segítene neked is egy-két hsz esetén.

Ha falkában alázod a másikat, az nem vicces. Biztos te is nagyot derültél a nőgyógyászos poénon.

Nem emlékszem rá, hogy falkában aláztam volna másokat. Önállóan dolgozom:)
Egy kicsit se derültem a nőgyógyászos poénon, mert akinek ennyire nem esik le a tantusz, hogy kivel beszél, azt nem érdekli a másik, csak darabra lealázza oszt jónapot.

vicces, hogy e témában a "nem esik le a tantusz" kifejezést alkalmazod

vagy csak butthurt és direkt sajnáltatod magad, ebben az esetben meg ari

tantusz leesés témában nem te vagy a példaképem.

Ha minden heten masra szallnank ra (ugyanabban a) falkaban, azt mondanam oke, igazad van. Ha nonstop honapok ota mindig direkt csakazertis beszolnank Zoltannak ok nelkul, mikor ertelmeset ir akkor is, azt mondanam igazad van (de Zoltan is tanult az esetbol, nem is bantom, mert mar nem ir olyat, amit nem kene). Ha egy usernek 30-an nekiesnek, masnak max 5-en szoktak, akkor nem a 30 nekieso a hibas, foleg, hogy mas user b*sztatasa eseten gyakorlatilag meg se szokott jelenni ez a "csordaszellem" (talan meg poliverzumnal volt ilyen "falkas" tamadas).

Azért szálltok mindig őrá, mert gyávák vagytok.
A primitív megalázó dumádra nincs mentség, az se teszi semmissé, hogy utólag átjavítgatod ilyen "Zoltán már megtanulta amit kell"(Ugyan mit tanult volna abból hogy hogy ok nélkül sértegetted? Hogy ennyi eszed van?) szövegekre.

most linkelgethetnem ide, hogy Zoltan miket csinalt, amiket nem kellett volna ideirnia, de azzal megint csak ot bantanam, igy nem teszem, orulok, hogy vegre nem ir baromsagokat (es neki is igy a jobb). Es szerintem hagyjuk mi egymast is, mar tobben megprobaltuk neked is elmondani, hogy mirol van szo.

Gyavanak pedig az elmult 21 evben egy szemelyes ismerosom se nevezett (de neten se senki), ugyhogy sikerult jol megismerned ahogy latom.

Egyebkent meg nezz meg barmilyen masik nemIT forumot: sokkal durvabbakat adnak emberek egymasnak, sot, tok artatlanoknak az altalad emlitett csordaszellem miatt. Azoknak nem szoktam segiteni leszolni a masikat, sot, van hogy en vedem oket.

EOD

>most linkelgethetnem ide, hogy Zoltan miket csinalt

Semmit, ami feljogosítana, hogy leb*zizd/impotensezd, egy szóval nem bántott téged(Igazad van, linkelhetnél, csak nincs mit.).

>Gyavanak pedig az elmult 21 evben egy szemelyes ismerosom se nevezett (de neten se senki), ugyhogy sikerult jol megismerned ahogy latom.

Minek nevezzelek? Csak abba mersz belerúgni, akibe közben mások is belerugdalnak és tudod hogy úgyse szól kellemetlent vissza, mikor meg lenne egy ellenfél, akkor jönnek az igazságos(?!) moderálási elveid.

>Azoknak nem szoktam segiteni leszolni a masikat, sot, van hogy en vedem oket.

Kérték? Mert Zoltán nem egyszer kérte, hogy hagyjátok békén.

captain nantót (az "akkor baszd ki amikor nem neked szól be" c. Egyenes és Korrekt Moderálási Elvek szerzőjét) aztán lehet kérni

engem nem kert meg soha (talan egyszer, de ott azzal nem is bantottam utana)

Es nem impotenseztem le

Es mar koszonte is meg nekem, hogy segitettem neki tobbszor is. Neked?

Gabut tamadni pedig nincs ertelme (te ezt nalam joval gyorsabban es kevesebb tapasztalattal belattad, te bator ember)

De azt vagod, hogy mostmar azert vagyok a szemedben paraszt, mert masnak nem szolok be? En kerek elnezest, hogy csak egy emberrel lattal meg flame-elni, bant erdemlek emiatt (trey legyszives tedd is ezt meg), ellenben ha minden heten mindenkibe belekotnek akkor mar bator lennek es nem erdemelnek bant. Sot, ha midnenkinek beszolok csak treynek nem, akkor se erdemlek bant. (this is your opinion now)

Idézet:
Gabut tamadni pedig nincs ertelme

Hát kit van értelme támadni? Azt aki egyszerűen hülyeségeket ír és magát égeti, de nem árt másoknak? Vagy azt, aki mindenkibe beleköt?

Ha olyan hűde igazságos-jó adminisztrátor lennél, akkor szerintem következetesen viselkednél és nem támadnál senkit, hanem inkább segítenél neki. Zoltán esetében például írhattál volna neki a kapcsolat fülön, ahelyett hogy mások előtt fölöslegesen alázod.

Szerintem nonszensz, ahogy most magadat véded.
--
ahan nem

biztos azert van, mert gyava vagyok es felek, hogy lesz miken keresztulmennem

"Mert Zoltán nem egyszer kérte, hogy hagyjátok békén.": és zoltan1992-t hányszor kérték, hogy hagyja abba az önégetést? hint: sokszor. abban igazad van, hogy túlzásba vitték a nevelését, de azt nem fogadom el, hogy zoltan1992 teljesen vétlen.

Azzal semmi gondom nem nincs, ha leszólják a blogját(Ezt én is megtettem) vagy akár le is hülyézik egy-egy commentje miatt. Ami engem nagyon zavart, hogy csapatostul elkezdték(vagyis elkezdtétek) alázni, pedig erre nem adott okot.

Nem tudom, ha valaki bohócként viselkedik, akkor ne csodálkozzon, ha bohócként kezelik. Nem azt mondom, hogy ez rendben van, nincs rendben, az ENSZnek biztos van valami nyilatkozata, aminek ellentmond, de ez a normális. Az emberek mindig is kiröhögték és bántották azokat, akiket retardtáltnak tartottak. A közösségek a beilleszkedésről szólnak.
----
Hülye pelikán

>Az emberek mindig is kiröhögték és bántották azokat, akiket retardtáltnak tartottak.

Nem az emberek, hanem a _primitív_ emberek. Ha valaki gyengébb valamiben, akkor szerinted elfogadható a minden területen való sértegetése? Te semmiben nem vagy gyenge?
Nem kell ehhez ENSZ, csak némi intelligencia.

Az emberek többsége primitív, nem értem a gondolatmenetedet. Senki nem mondta, hogy elfogadható, de várható. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy várható, és még hasznos is. Ha valaki nem illeszkedik be egy közösségbe, azt addig baszogatják, amíg vagy beadja a derekát, vagy elmegy.

És ennek SEMMI köze az intelligenciához. Az intelligencia párosulhat kegyetlenséggel, sőt, gyakran meg is teszi. Ez kultúráltságtól függ, és abban van hova fejlődnünk. Kérdés megéri-e, nem csökken ezáltal az ember, mint faj versenyképessége.
----
Hülye pelikán

bannolgatás != baszogatás

Ezen bevallom kuncogtam :)
----
Hülye pelikán

>Az emberek többsége primitív, nem értem a gondolatmenetedet. Senki nem mondta, hogy elfogadható, de várható. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy várható, és még hasznos is. Ha valaki nem illeszkedik be egy közösségbe, azt addig baszogatják, amíg vagy beadja a derekát, vagy elmegy.

Nem válaszoltál a kérdésre, de feltételezem, te se vagy tökéletes(Ha igen, akkor bocsáss meg.), neked is van gyenge oldalad. Ha ez alapján téged pécéznek ki, akkor téged sértegetnek.

>És ennek SEMMI köze az intelligenciához.
Fail. Az érzelmi intelligencia(EQ) létező, mérhető dolog.
Tekintsd meg kérlek ezt.

"Igyekeznek nem utasítani, kritizálni, kioktatni, illetve megítélni másokat. Rájönnek arra, hogy nekik sem esne jól, ha ilyen viselkedésben "részesítenék" őket, ezért lehetőleg kerülik az ilyen megnyilvánulásokat."

>Nem válaszoltál a kérdésre, de feltételezem, te se vagy tökéletes(Ha igen, akkor bocsáss meg.), neked is van gyenge oldalad. Ha ez alapján téged pécéznek ki, akkor téged sértegetnek.

De válaszoltam. Olvazsd el figyelmesen (vagyis arra nem válaszoltam, hogy én tökéletes vagyok-e, de ez költői kérdés). Illetve az, hogy van gyenge oldalam, és hogy folyamatosan hülyeségeket beszélek, két különböző dolog.

>Fail.

Oké, ez már sokat elárul rólad.

>Az érzelmi intelligencia(EQ) létező, mérhető dolog.

Éreztem, hogy erre akarsz játszani, de gondoltam segítek elkerülni és megadom az esélyt, hogy ne legyél ennyire trükkös. Nyílvánvaló, hogy intelligencia alatt nem az érzelmi intelligenciáról beszélünk. A név hasonlósága ellenére a köznapi értelemben az intelligencia még mindig valamiféle analizáló, logikai problémamegoldó képességet jelent. Tehát ha a te "stílusodban" szeretnék válaszolni, akkor fail. Tudni, hogy mit jelent valami és aztán direkt mást érteni alatta nem menő és nagyon gyerekes. Vitát legalábbis nem lehet nyerni vele.

Ráadásul amit te idézel az tipikusan nem veleszületett dolog, hanem tanult készség, így hótt nincs köze a témához, illetve besorolódik az általam említett kultúra címszó alá.
----
Hülye pelikán

>Éreztem, hogy erre akarsz játszani, de gondoltam segítek elkerülni és megadom az esélyt, hogy ne legyél ennyire trükkös.

Köszönöm szépen.

>A név hasonlósága ellenére a köznapi értelemben az intelligencia még mindig valamiféle analizáló, logikai problémamegoldó képességet jelent.

Vannak problémák, amiket nem logikát használva kell megoldani, tudod van a jobb agyfélteke, meg a bal.

>Vitát legalábbis nem lehet nyerni vele.
Vitát nem lehet megnyerni, verekedést esetleg.

>Ráadásul amit te idézel az tipikusan nem veleszületett dolog, hanem tanult készség, így hótt nincs köze a témához, illetve besorolódik az általam említett kultúra címszó alá.

Veleszületett képesség, ami tanulással fejleszthető(ahogy az IQ is).
Egy példa: Sír egy kisbaba. Az apja megpróbálja kizárni a hiba okát logika alapján(nézi a pelust...stb), ha ott van az anyja, a sírás hangjából megmondja mi a gyerek baja(éhes, fáj valamilye...stb).Nem, ezt nem lehet megtanulni.

>Vitát nem lehet megnyerni, verekedést esetleg.

Uh. Ez erős volt.

>Veleszületett képesség, ami tanulással fejleszthető(ahogy az IQ is).
>Egy példa: Sír egy kisbaba. Az apja megpróbálja kizárni a hiba okát logika alapján(nézi a pelust...stb), ha ott van az anyja, a sírás hangjából megmondja mi a gyerek baja(éhes, fáj valamilye...stb).Nem, ezt nem lehet megtanulni.

Amit korábban idéztél az tipikusan a kultúrált ember sajátja. Ami pedig nem volt jellemző, sőt, a gyerekek nem is csinálják, tehát nyílván tanult dolog, a kamaszkorban már tudjuk de szarunk rá, utána kezdjük el alkalmazni.
----
Hülye pelikán

>Uh. Ez erős volt.

Oksi. Mondd meg légy szíves, mikor számít megnyertnek egy vita?

>Ami pedig nem volt jellemző, sőt, a gyerekek nem is csinálják, tehát nyílván tanult dolog, a kamaszkorban már tudjuk de szarunk rá, utána kezdjük el alkalmazni.

Az óvodában volt a gyermekemnek egy krónikus beteg óvodástársa. Mindenki csúfolta, de a kislányom azzal jött haza, hogy ő nem fogja, mert ha a helyében lenne, neki nagyon rosszul esne.
Szóval mit nem csinálnak a gyerekek?

>Oksi. Mondd meg légy szíves, mikor számít megnyertnek egy vita?

Nem tudom, nem figyeltem nyelvtan órán. De ha nyílvánvalóvá válik valamelyik fél igaza, akkor én lezártnak tekintem a vitát. Az persze egyéni vélemény, hogy ki szerint mikor vált nyílvánvalóvá, de mivel igazság csak egy létezik, ezért ez objektív szempont.

>Szóval mit nem csinálnak a gyerekek?

Képzeld, 4-5 éves korára már nagyon kialakult személyisége van a gyerekeknek.
----
Hülye pelikán

"kizárólag Gabu akart a lábaim között kotorászni"

ez szomorú, de nem tudok segíteni, javaslom az edzést, a kevesebb és rendszeresebb étkezést, etc

http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

"A „te is” („tu quoque”) érvelés azt jelenti, hogy egy állítást érvénytelennek tekintünk, mert inkonzisztens megfogalmazója korábbi állításaival vagy cselekedeteivel."

Ez belemagyarázás. Nem azt mondtam, hogy azért nem fogadom el Nanto véleményét, mert rossz ember.
Azt állította, hogy Gabucinot bannolni kellene, mert bunkózik másokkal. Ha a saját moderálási elveit alkalmazták volna rá, már rég nem lenne az oldalon, így nyugodtan mondhatjuk:bort iszik vizet prédikál; más szemében a szálkát is, magáéban a gerendát se... vagy amit akarsz. Ha ragaszkodik hozzá, hogy a fórumtársakat sértegető egyéneket el kell távolítani, rögtön el is kezdheti.

"Gabucinot bannolni kellene, mert bunkózik másokkal"

Akkor (ismet) leforditom amit irtam: egy usert nem akkor kell ban(n)olni, ha az adminnak nem tetszik, akkor mar inkabb etikusabb azert, mert mas usereket serteget, es egy szoval sem mondtam, hogy Gabut ban(n)olni kellene, csak ha megis akkor igy lenne korrekt

Ezt nem fogod tudni kimagyarázni. Azt ajánlottad, akkor kell banolni valakit, ha másokat ok nélkül sérteget. Mivel ebbe a körbe te is beletartozol, mégis még mindig commentelsz, számomra úgy tűnik, ez nem az accountmegvonás igazságosságáról szól, hanem kicsinyes bosszú azért, mert felkerültél a hupmemére.
Ha az admin fórumozik akkor ő már nem is user?

Hagyjuk, ne osszuk el a varhato kommentek szamat nullaval. En meg Gabu az meg joval hupmeme elotti tortenet (es nem azt javasoltam treynek, hogy ban(n)olja, tolem maradhat)

"En meg Gabu az meg joval hupmeme elotti tortenet"

ne haragudj barátom lehet neked emlékezetes volt - bármi is történt köztünk - de én sajnos nem emlékszek rád

meg keressem is ki neked, amit elfelejtettel rolam hupmeme elotti idokbol kimenteni? ;)

(nem baj, legalabb a politikaban egyetertunk)

az nemjó ha nanti leiratkozik, mert az a hup nulla színvonalának emelkedését vonná magával -> kevesebb júzer nekem

komoly eletcel :)

(btw: nem ugy lenne a helyes, hogy a lelepesem tobbszorosere emelne a szinvonalat?)

-1 C4v1nt0n3

Gabucinonak van egyfajta stilusa, amit persze lehet, hogy sok ember nem tur el. Ez ok. De azert azt vegyuk eszre, hogy szakmailag joval kepzettebb, mint az ide irogatok tobbsege.
Azt is eszre kene mar venni, hogy eszmeletlen sok komment a baromsag kategoriajaba tartozik. Hihetetlen, hogy mennyi az olyan komment, amelyik ugy mond velemenyt, hogy kozben fogalma sincs az adott dologrol. Vannak emberek, akik megmondjak a masiknak, hogy nincs igazuk. Vannak emberek akik mar csak azert olvassak, mert fun kategoria az egesz oldal. Kb. ezert jar ide az ember es nem azert mert valamit meg akar tudni, vagy mert kivancsi a hirekre. Mert ugye eleg sok mindenrol itt pont, hogy nem esik szo.
Gabucino stilusa pont olyan amilyet ez a portal megerdemel.
Szerintem, az sokkal rosszabb ember, aki treyhez futkos. Olyan ez, mint amikor az ovodas a tanitonenihez szaladgal.

> De azert azt vegyuk eszre, hogy szakmailag joval kepzettebb, mint az ide irogatok tobbsege.

Amit sokkal hatékonyabban titkol, mint az ide írogatók többsége.

> Gabucino stilusa pont olyan amilyet ez a portal megerdemel.

Nem, pont olyan, mint amire képes. Érted: IQ meg ilyesmi ...

"Amit sokkal hatékonyabban titkol, mint az ide írogatók többsége."

Poennak rossz, amugy LOL.

"Nem, pont olyan, mint amire képes. Érted: IQ meg ilyesmi ..."

Akkor az ide irogato bambano mi?

> Poennak rossz, amugy LOL.

Nem gondolkodtál el rajta. Nem baj.

> Akkor az ide irogato bambano mi?

Röviden: fórumtárs. (vs. közellenség szerepében tetszelgő ...)

De azert azt vegyuk eszre, hogy szakmailag joval kepzettebb, mint az ide irogatok tobbsege.

Én készséggel elhiszem amit állítasz ha bizonyságul mutatsz olyan hozzászólását, ahol valaki által felvetett probléma megoldásában megcsilogtatja szakmai hozzáértését. Egyszerűbben fogalmazva: fröcsögés helyett megoldást ad egy problémára.

--
maszili

Nem mondod? Én azt hittem sorjázod majd linkeket mint fentebb http://hup.hu/cikkek/20110325/fejlemenyek_a_sony_vs_geohot_ugyben#comment-1250535

Nekem inkább az ehhez hasonló hozzászólások jutnak eszembe http://hup.hu/node/41302#comment-388393

--
maszili

elnézést, fontos véleményednek eleget téve - és kritériumod iránti megfelelési vágyból, btw "mutatsz olyan hozzászólását" achieved - hamarosan elkezdem a hosszas sorjázást

Ha kérhetem, akkor ezeket a köröket majd privátban, mert a korábban meghirdetetteknek megfelelően ez az offtopik szál hamarosan el lesz innen távolítva, tekintve, hogy az ég világon semmi köze sincs se a) a Sony-hoz, b) GeoHot-hoz c) a köztük zajló perhez.

--
trey @ gépház

Akkor te a hozzaszolasok alapjan dontod el, hogy mennyire ert egy ember a szakmajahoz?

Tekintve, hogy nem dolgozunk együtt és nem ismerem a munkáját, igen a hozzászólásai alapján ismerszik meg.

--
maszili

"Vannak emberek akik mar csak azert olvassak, mert fun kategoria az egesz oldal. Kb. ezert jar ide az ember"

Akkor viszont semmi szüksége a többieknek arra, hogy írogathasson.

+1 En az utobbi idoben szorakozni jarok ide, sok dolgot nem tanultam itt/sok eletbevagoan fontos hirrol nem innen szerzek tudomast. Inkabb csak csevegni jar az ember ide.

azert van nehany tisztelendo user (pl. Pontscho, psc, NagyZ), aki bunkozas nelkul vagy "kevesebb bunkozassal" is helyre tudja rakni a baromsagokat mondo usereket. Mellesleg sokmindenki sokmindent tudhat rosszul, meg is sokminden mast jol, itt a hupon legalabb az esetek 90%-aban valaki kijavit, ha sikerult felreinformalodnom, mashol utolag en szegyellem magam hogy mekkora baromsagokat hittek el nekem

A level pedig tenyleg eros, de level nelkul rekurzivan lehet meghivni a new hupmemeentry()-t pusztan azzal, hogy mindig reagalsz az epp utolos hupmemere. Ennek ellenere en sose iirnek trey-nek, hogy "bannold mar ki"

"azert van nehany tisztelendo user (pl. Pontscho, psc, NagyZ), aki bunkozas nelkul vagy "kevesebb bunkozassal" is helyre tudja rakni a baromsagokat mondo usereket"

pontscho oke, de a masik ketto? Hmm, jo tudni, hogy mi a norma! :-)

igazabol gabuhoz kepest mindenki kevesebb bunkozassal "ervel", de en sem ezt a harom embert emeltem volna ki. :)

Tyrael

a szakmai kepbenlet miatt emeltem ki oket, nem a stilusuk miatt, ha haragtarto lennek, NagyZ-vel pl. mar nagyon rosszba' lennenk.

Mondjuk pl. Replaced is igy ebbe a listaba valo meg (meg meg sok mas, akit lehagytam)

+1

Várjál, szerinted engem érdekel, hogy mit írogat a saját blogjára és kit állít át oda? :) Nyilvánvalóvá vált, hogy neki nem elég, hogy oda írogat, kevés az egójának, mert mindenáron itt is el akarja mondani, hogy ki mennyire hülye, ő mennyire über alles.

Én ezt nem értem. Én a blogját nem tartom semmire, nem is olvasom. Így vagyok a számomra értéktelen többi weboldallal is. Nem látogatom, nem érdekel a létezésük. Azt viszont nem értem, ha szerinte ez olyan ócska, miért itt akarja bizonygatni, hogy ő milyen karaj csávó.

Feltehetően azért, mert pontosan tudja, hogy nem olyan rossz oldal ez ;)

Hogy miért akkor bannolom, amikor nekem szól be? Elmondom azt is. Nem szoktam bannolni egy-két levélre. Ha így tennék, akkor már egy héttel ezelőtt banra került volna újfent.

Nekem magasabb az ingerküszöböm. De ha már engem is irritál, akkor úgy gondolom, hogy jogos a panasz és megértett a pihentetésre.

Semmi sem fog változni, minden marad a régiben. És az sem érdekel, ha regényeket ír majd róla a blogjában, hogy megint bántották.

--
trey @ gépház

Hogy is mondják az indexen: privát levelezés tartalmát nyilvánosságra hozni: NEM MENŐ.
és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az a levél egy udvariasan megfogalmazott kérdés volt, ami igen távol áll a b*szogatástól.

Bár viszket néha a klavim, hogy demózzak, milyen egy igazi b*szogatás...

Semmilyen levelezés tartalmát nem hoztam nyilvánosságra. Megemlítettem, hogy levelet írtál bizonyos témában. Egymás közt rendezzétek el privátban a problémáitokat. Engem lehetőleg hagyjatok ki belőle.

Ha valaki valamit kifogásol, akkor vigye el a balhét. Elég rosszul hangzik, hogy állandóan arra hivatkozok, hogy leveleket kapok (ez így is van), de valamiért mindig csak privátban jönnek a kérések, nyilvánosan pedig kevesen vállalják fel, ha valami nem tetszik nekik. Ebből kifolyólag meg úgy jön le a dolog, hogy én folytatok hadjáratot szegény szerencsétlen ellen a magam szórakoztatására.

--
trey @ gépház

De, nyilvánosságra hoztad, ráadásul torzítva. Olyan szavakat adtál a számba, olyan dolgot említettél, ami nem történt meg.

Az illemtan könyvek szerint a házibuli rendjéért a házigazda felelős.

Ha nem tetszett, hogy privát levelet írtam, akkor ezt a privát levélre adott válaszban kellett volna megemlíteni, meg azt is, hogy rendezzem el vele. De nem emlékszem rá, hogy ilyen tartalmú választ kaptam volna.

Egyébként pedig ha akkor, amikor eladod az állásközvetítő rovatot, ki mered jelenteni, hogy ez a te webed és a te döntésed (ezt nem is vitatnám), akkor egy renitens hupper kirakásához milyen egyéb felhatalmazás hiányzik még szerinted? Gabuccinó hátsójának kiporolása *sokkal* kisebb horderejű, mint sok más döntés, amit itt már meghoztál.

De oké, elfogadom az elvárásaidat, ezentúl személyesen fogok mindent lerendezni Gabuval. A tanulságokat majd mindenki levonja magának.

"A bamba nővel pedig próbálj meg nevezőre jutni, ne engem baszogasson miattad."

Tehát véleményed szerint ez lenne a leveled tartalmának nyilvánosságra hozatala? Ha nem erre gondolsz, akkor mire?

"De oké, elfogadom az elvárásaidat, ezentúl személyesen fogok mindent lerendezni Gabuval."

Köszönöm.

--
trey @ gépház

Azért az egy kicsit túlzás, hogy kellesz ide.
--
ahan nem

ecsém' ennél csicskább szöveget idén még keveset hallottam. ügyes!

--
Vége a dalnak, háború lesz...

...mailben jönnek a passok a hupot megunt userektől...

OMFG!

--
maszili

"Meg kéne tőlük kérdezni miért hagyják ott tömegesen ezt a remek helyet...."
- valami azért téged is rendszeresen csak idevonz :)

^^^ angsty comments above ^^^

>azt mondom hogy umad és azt hiszem ettől mestertroll vagyok

Mondanám, hogy fiam én csalód, de nem vártam mást.
----
Hülye pelikán

egy picit túlértékeled a saját szereped... :)

Ez azert santit. El kene itelni minden mernokot/tudost, akinek koze volt az atom es annak titkainak megfejtesben ("az atom feltorese" - hehe), csak azert mert utana ezt a tudast fegyver celjara fel lehet hasznalni, es - ne adj isten - egyszer egy terrorista fog atombombat robbantani. Ebben az esetben az adott tudos is elitelendo, ahogy a terrorista is? Kicsit bovebben vizsgalva, ilyen szempontbol nem szabadna pl kest sem forgalmazni, hisz olni is lehet vele: annak gyartoja, tervezoje stb is mind bunos.

ezenkívül a fizikusokat is, mert az azok által létrehozott képletekkel működik pl a lőelemszámítás is, amivel meg embereket lőnek ki, tankkal.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

"szerintem nem büntethető"

vonóhorog-felszerelő úr jogi állásfoglalását hallottuk

Annak legalább volt tartalma, még ha vitatható is. A tiednek mi is a tartalma?

"Akkor jöjjön egy újabb (neked biztosan idióta) hasonlat: ha megmutatom valakinek, hogy hogyan kell késsel ölni, majd az meggyilkol vkit, akkor én vagyok a bűnös, vagy aki ölt?"

19. § Elkövetők a tettes, a közvetett tettes és a társtettes (tettesek), valamint a felbujtó és a bűnsegéd (részesek).

20. § (1) Tettes az, aki a bűncselekmény törvényi tényállását megvalósítja.

(2) Közvetett tettes az, aki a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását e cselekményért gyermekkor, kóros elmeállapot, kényszer, fenyegetés miatt nem büntethető vagy tévedésben levő személy felhasználásával valósítja meg.

(3) Társtettesek azok, akik a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását, egymás tevékenységéről tudva, közösen valósítják meg.

21. § (1) Felbujtó az, aki mást bűncselekmény elkövetésére szándékosan rábír.

(2) Bűnsegéd az, aki bűncselekmény elkövetéséhez szándékosan segítséget nyújt.

(3) A részesekre is a tettesekre megállapított büntetési tételt kell alkalmazni.

Összekevered a fogalmakat szerintem. Ha én megmutatom valakinek a tudományomat, azzal még nem bújtom fel, arra, hogy rosszra használja fel azt, mint ahogy GeoHot sem bújtott fel senkit. Ő sem azt tette közzé, hogy "gyerekek, itt a törés, szívassátok a Sony-t".

Mintha nem azt emeltem volna ki.

Az igaz, de amit kiemeltél az sem jó ide, mert attól hogy valakinek megmutatja hogyan kell késsel ölni, még nem lesz bűnsegéd.

----------------
(:> )B

"...ha megmutatom valakinek, hogy hogyan kell késsel ölni, majd az meggyilkol vkit, akkor én vagyok a bűnös, vagy aki ölt?"

Ebben nincs benne, hogy milyen szándékkal mutatta meg ;)

Bűnsegédként akkor is csak úgy lehetne elítélni, ha pl. ő adja a kést a gyilkossághoz, és ezt később bizonyítani is tudják, vagy pl. lefogja az áldozatot, esetleg fuvarozza a tettest, stb. A megmutatás az még nem büntetendő cselekmény IMHO.

----------------
(:> )B

* online játékok játszhatatlanná fognak válni (lásd még: PC)
Vagy így lesz, vagy nem, de ezen már ez a per nem fog változtatni semmit.
* a nagy stúdiók egyre inkább lejjebb szorítják a játékkészítésre fordított összegeket (hitvány játékok)
Vagy így lesz, vagy nem, de ezen már ez a per nem fog változtatni semmit.
* ha végérvényesen sikerül valaha megtörni a gépet, az valószínűleg rövidíti majd az életciklusát, ami szintén senkinek nem jó
Vagy így lesz, vagy nem, de ezen már ez a per nem fog változtatni semmit.

És gondolom minden olyan PS3 birtokos számára szimpatikus volt az egyébként elfogadhatatlan és büntetendő kulcsnyilvánosságrahozatal, akit nem érdekel a multi, és szeretne megvásárlás nélkül játékokat futtatni a gépén.

Ami egy érdekes kérdés, hogy mi van akkor, ha GeoHot-nak sose volt PSN-es fiókja, akkor mi lenne az ügy végkimenetele. Emiatt az egy miatt drukkolok azért, hogy ne bizonyíthassák rá, akár volt neki, akár nem.

"* online játékok játszhatatlanná fognak válni (lásd még: PC)"
Tudtommal elég sok ember Wow-ozik, Battlefield-ezik, COD-ozik, UT-zik, stb. stb.
Ezek miért is lettek játszhatatlanok a törések miatt?

"* a nagy stúdiók egyre inkább lejjebb szorítják a játékkészítésre fordított összegeket (hitvány játékok)"
Ez ettől teljesen független folyamat. És sokak szerint ebben a nagy aranykorban sokkal kevesebb értékelhető játék jelenik meg, mint 10-20 éve...

"* ha végérvényesen sikerül valaha megtörni a gépet, az valószínűleg rövidíti majd az életciklusát, ami szintén senkinek nem jó"
Alapvetően elég új fejlemény az, hogy van egy töretlen játékgép. Pl a Wii meg a PS2 köszöni szépen, semmi baja nincs a saját életciklusával.

Hajrá, sorold csak a továbbiakat.

Két dolgot jegyeznék meg:
- sem GeoHot, sem más nem tört még meg játékot
- A Sony 3 dologgal reklámozta a konzolját: lehet vele játszani, működik blu-ray lejátszóként, fut rajta Linux. Ebből a harmadikat utólag eltüntette. Te ezt nyilván nem használtad, nem fájt. Mi van akkor ha a másodikkal teszi ugyanezt?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

"Ezek miért is lettek játszhatatlanok a törések miatt?"

*sigh*

A mondat helyesen: "Ezek miért is lettek játszhatatlanok? A törések miatt."

Érv is van, vagy csak vélemény?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

átmentem a vágási ferihez megnézni a világhálón

Kivetelesen egyetertek. A toresek 80-90% -ban instabilitast okoznak. Ez tapasztalati teny. En, ha mar ilyenre fanyalodom, akkor mindenkeppene a mini iso verziot favorizalom, ami egy par megas iso, de benne van minden, amit a jatek ellenoriz. Igy untouched a jatek, es siman lehet uptodate anelkul, hogy aggodnom kene, hogy az exe frissulessel elmegy a tores.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

A kérdés az volt, hogy miért lesznek az online játékok játszhatatlanok a fizető felhasználók számára azért, mert valaki feltöri őket?

Mert ugye csak ebben az esetben zavar engem mint normál PS3 usert az, ha valaki feltöri a konzolt.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nana! Gondolom kivételt képez az az eset, ha csákánnyal töri fel – a tiéd. :)

asszem ezt mar paran elmagyaraztak... feltort jatek 0 penzbe kerult, nincs visszatarto ereje a csalas ellen (vs ha lebuksz es kitiltanak ujra megkell venni X penzert), megjelennek a csalok, akik elrontjak a rendes userek jatekelmenyet.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

psn ez ellen nem ved?
elofizu nelkul most sem tudsz felmenni online jatszani szerintem, onnantol kezdve meg ugyanugy lebanoljak az elofizud ha csalason kapnak, es vehetsz ujat sulyos penzekert.

Tyrael

Ha PC-n megoldották, hogy feltört játékokkal ne tudj hálózatban játszani hivatalos szerveren, akkor gondolom ez PS3-on is megoldható...

Azért vicces az egész, mert olyan dologra hivatkoztok, ami PC-n nem létező probléma...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

"olyan dologra hivatkoztok, ami PC-n nem létező probléma"

... és akkor hirtelen eléd bukkantak olyan fogalmak mint aimbot, wallhack

tudom, a tuxracer kormánya mögül máshogy néz ki a világ

nana, urban terror dettó és az ráadásul free...

Csak idézni tudom a kolléga első sorát:
"Ha PC-n megoldották, hogy feltört játékokkal ne tudj hálózatban játszani hivatalos szerveren, akkor gondolom ez PS3-on is megoldható..."

Ércsedmá'!
----
Hülye pelikán

ha a jatekszerver nem enged fel bannolt PSN id-vel akkor nincs hol aimbotozni ill. walhackelni.

... és akkor hirtelen eléd bukkannak olyan fogalmak mint PunkBaster, VAC

tudom, a torrentről letöltött hackelt verziókat játszva máshogy néz ki a világ

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

baster, huh?

huh, huh?

Találtál egy elütést, de király vagy!!!444!!

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

tudom, de azért köszi

Nem tudom, de a wow biztosan játszható maradt tört szerverek ide vagy oda.

Nekem az a véleményem, hogy ha a valaki csak lehetőséget ad bűncselekmény elkövetésére (és 1. nem egy konkrét elkövetésnél segít, 2. nem csak rossz dologra lehet használni), akkor azt nem kell megbüntetni, aki lehetővé teszi. Ezen nem változtat, hogy a konkrét esetben nekem hasznom vagy károm származik a dologból.

Figyelj azzal, hogy megmutatod, hogy kell felrakni egy vonóhorgot egy kocsira egyértelmű, hogy nem károsítod meg a gyártót, de gondolj bele, hogy megkell venned azt a vonóhorgot ;) viszont kedves GeoHot barátunk elintézte, hogy lehessen játékot úgy futtatni a PS3-on, hogy te azt nem vetted meg.

Mi a különbség a két eset között:
1. a vonóhorognál max a munkadíjat spórolod meg, de megveszed a vonóhorgot, ami nem jelent bevételkiesést
2. letöltesz egy játékot és játszol vele, itt viszont már senkinek sem fogsz fizetni, ami hatalmas bevételkiesést jelent és a leendő játékok esetleges minőségbeli romlását is okozhatja

és minden olyan esetben, amikor valaki másolt játékkal játszik, akkor a gyárból így huss, egyszer csak eltűnik egy kópia, és ez hatalmas bevételkiesés egy gyártónak.

vagy mérsékelni kellene az árakat, vagy hogyan gondolod, mennyit kap a fejlesztő cég egy 15.000 ft-os játékból, és mennyit a kiadó?
a fejlesztő cég FIX bérért dolgozik.

Rendben, igazad van, a hasonlat nem volt tökéletes. Fentebb írtam a "késes/gyilkolós" hasonlatomat, akkor ha arra is ránéznél ... köszi.

autóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

Én úgy tudom, hogy nem tehetsz csak úgy vonóhorgot egy autóra...

Szerintem meg szánalmas ez az ügy a Sony-ra nézve. Vergődnek rendesen.

Amennyiben? Mondjuk az, hogy befoltozták a mindenki által véglegesnek kikiáltott lyukat, szerintem nem igazán vergődés. Ráadásul ez a hülyegyerek kb 60as IQ-val rendelkezik (az ügyvédjei nemkülönben), olyan manővereket visz végbe.

Amennyi erőforrást erre az ügyre szánnak, nem látom, hogy ez anyagilag hol éri meg nekik. Arcvesztésnek viszont elég nagy. Számomra "nagy cég igyekszik eltaposni kis embert, mert fűre lépett" hatást kelti.

"Mondjuk az, hogy befoltozták a mindenki által véglegesnek kikiáltott lyukat, szerintem nem igazán vergődés."
Ha lenne végleges megoldásuk a problémára, akkor nem kellene perrel fenyegetni a feltörőket, hiszen úgyse tudnának tenni semmit.

"Ráadásul ez a hülyegyerek kb 60as IQ-val rendelkezik (az ügyvédjei nemkülönben), olyan manővereket visz végbe."
Tévedés ne essék, nekem aztán tök mindegy mi lesz a sráccal, én csak a Sony izzadságszagú erőlködését nem értem.

Ok, most már világos. Ahhoz, hogy kicsit is értse valaki az egészet, jobban a dolgok mögé kellene látni. Ezt persze nem lehet felróni senkinek, illetve még a tények teljes ismeretében sem lehet egyértelműen eldönteni, hogy most akkor erőlködés-e, vagy sem?

Röviden: ha te dollármilliárdokból létrehoznál valamit, és azt valaki, valahogyan megtámadná, tennél-e ellene?

Röviden: ha te dollármilliárdokból létrehoznál valamit, és azt valaki, valahogyan megtámadná, tennél-e ellene?

Ez igy nem teljesen pontos.

Röviden: ha te dollármilliárdokból létrehoznál valamit, és azt valaki, valahogyan, általada közösség részére szívességből támogatott dolgon keresztül megtámadná, tennél-e ellene?

---
pontscho / fresh!mindworkz

Italic ide, vagy oda, nem látom a különbséget.

ki és mit hozott létre dollármilliárdokból?

egy operációs rendszer, pl win7 kerül dollármilliárdokba.

hujujuj, van gond, látom:

* architektúra fejlesztése
* hardware fejlesztése
* mindezek gyártási költsége
* operációs rendszer fejlesztése
* szoftverfejlesztők bérezése
* gyártás, terjesztés, marketing

mindez csupán az, amit mi, laikusok feltételezünk, valószínűleg ennél is bonyolultabb a képlet.

A win7 pedig azért volt kegyetlenül rossz példa, mert céges környezetben igenis megvásárolják a szoftvert, ami fedezi a lopott másolatokból származó kárt. Ha nem így lenne, értelemszerűen nap, mint nap elvinnének valakit a kalózmásolat miatt.

"hujujuj, van gond, látom:
* architektúra fejlesztése
* hardware fejlesztése
* mindezek gyártási költsége
* operációs rendszer fejlesztése
* szoftverfejlesztők bérezése
* gyártás, terjesztés, marketing
mindez csupán az, amit mi, laikusok feltételezünk, valószínűleg ennél is bonyolultabb a képlet."

Halkan mondom: (állítólag) a sony olyan üzleti modellt választott, hogy a gépet beetetésként veszteséggel adja el, és az eladott játékokon akar hasznot realizálni. A Nintento a Wii-t pl. végig nyereséggel árulta, szóval a sony a saját döntésének áldozata, legalábbis akkor, ha ez az ületi modell nem válna be. És ugye erről semmit se tudunk, csak feltételezés az egész.

"A win7 pedig azért volt kegyetlenül rossz példa, mert céges környezetben igenis megvásárolják a szoftvert, ami fedezi a lopott másolatokból származó kárt. Ha nem így lenne, értelemszerűen nap, mint nap elvinnének valakit a kalózmásolat miatt."

A win7 pedig azért volt kegyetlenül jó példa, mert a fejlett világban igenis megvásárolják a szoftvert, ami fedezi a lopott másolatokból származó kárt. Ha nem így lenne, értelemszerűen már nem lennének kiadók, mert régen csődbe mentek volna.
Lásd: tört PC játékok, tört ps2 játékok, tört xbox játékok, stb.

hujujuj, látom gond van.

azért ne felejtsük már el, hogy ezt azért a ps3 játékosok rendesen megfizetik.

vagy te úgy érzed, hogy ezt a sony csak úgy benyeli? végülis 100-140.000 volt csak a konzol 1 karral, játék nélkül.

vagy ebből nem jön ki a gép?
másik kérdésem: terjesztés az hogy jön ide? azt is a sony fizeti? nem te, amikor megrendeled? nincs benne az árába?

hű de okosak vagyunk...

"Röviden: ha te dollármilliárdokból létrehoznál valamit, és azt valaki, valahogyan megtámadná, tennél-e ellene?"
Tennék, de nem is ezzel vitatkozom. Szerintem azzal, hogy most egy embert ezért lecsapnak (ha sikerül és nem csak vergődnek mint most), azzal a technikai problémát nem oldották meg, hanem izomból (ügyvédekkel, pénzzel) tünet kezelték a problémát. Másrészt meg nem hiszem, hogy csak ennek a pernek a költségeit ki tudják verni a srácból nemhogy a Sony által feltételezett okozott kárét.

"még a tények teljes ismeretében sem lehet egyértelműen eldönteni, hogy most akkor erőlködés-e, vagy sem"
Jah. Ettől ez még nekem, mint közönyös külső szemlélőnek akkor is vergődés. Már mióta megy és miről beszélünk? Adja át a merevlemezeket a srác és akkor majd bebizonyítja a Sony, hogy nem a levegőbe beszél? Ha a Sonynak van közvetlen bizonyítéka jogsértésre, akkor jelölje meg a paragrafust, a vétkest és mellékelje a bizonyítékokat. A bíróság meg dönt. De most az a bizonyíték, hogy a vádlott nem segít a saját elítélésében? Lol.

Nem támadta meg. Megmutatta, hogy hogyan lehetne megtámadni, ami alapján majd mások esetleg megtámadhatják.

Define "megtamadna"! O lehetoseget adott arra, hogy aki megveszi a konzolt, sokkal teljesebb mertekben ki tudja hasznalni (pl other OS opcio amit anno pedig raklamozott is, aztan szepen kikerult a cuccbol). Az, hogy ezt "rosszra" is lehet hasznalni, az megint azt a kerdest veti fel, amirol irtam fentebb mar: bunos-e az, aki hozzajarult, hogy a fegyverepiteshez szukseges tudas meglegyen, mivel a fegyver bunozesre is hasznalhato. Ez kb hasonlo story, mint a "tiltsuk be a torrent-et, mert nagy reszben filmek/zenek/stb illegalis terjesztesre hasznaljak", es ettol azonnal kriminalizaljuk a torrent technikat, stb.

erdekes, mert nekem eddig ez az elso ezzel kapcsoaltos cikk, amiben nem GeoHot a szimpatikusabb fel, eddig GeoHot parti voltam egyertelmuen

+1, tipikus kis buzerans, aki azt hiszi, hogy kibujhat minden felelosseg alol

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

jaja, mert a sony tökre jól járt el.
te is, ha csinálnál egy ilyet hobbyból, akkor arra az a legjobb megoldás, hogy fogod, keresel egy bírót, aki szereti a pénzt, odaadod neki, majd ő aláírja a házkutatást, és kb 10 állig felfegyverzett rendőrrel rátöröd az ajtót a srácra, hogy a szar is vigyázba álljon benne, felkened a falra, mint egy terroristát, megbilincselve, fekete zsákkal a fején kivezetteted, és csak azért nem löveted le a főtéren, mert morális válságot okozna ( pedig egy fegyvernek látszó kifli volt nála)

lehet pár kérdésem?

a sony psn-je miért lagol? jó, nem fizetsz érte semmit, de kibaszott lagos.
a sony letiltotta az other os futtatási képességet. emiatt sokan bosszankodtak, sőt, egyes híresztelések szerint emiatt törte meg a gépet.

többen írták, hogy ha megtörnek egy gépet, akkor annak az életciklusa lejár nagyon hamar.

lehet egy kérdésem? ps2? mióta törik? 7-8 éve? jön még ki rá játék?

Ja, ha lagol a PSN, akkor fel lehet törni a PS3-at. Sőt, Japánra lehet atombombát is dobni, majd megtanulják, hogy a nem tűrjűk a PSN lagolását.

Vagy kérd vissza a pénzed.

lehet Japánra atombombát dobni... már megtörtént kétszer is. olyan jó, hogy 1 mondatot tudsz felfogni abból, amit írtam :)

"lehet egy kérdésem? ps2? mióta törik? 7-8 éve? jön még ki rá játék?"

igen, meg közben kijött egy új hardware is, ami szerintem egyáltalán nem mindegy. én így értettem.

De itt kb arról volt szó tisztánlátás végett hogy.Volt ugye ps3 ami tudott other os funckciót.
Lehetett linuxot rátenni.Aztán jött sony hogy ejnye bejnye ezt ti nem érdemlitek meg.Kivették következő frissítésbe.Akkor kb 2-3hónap mulva jött a kiszivárogtatott kulcs és geohot.kb ennyi.És lám van other os custom firmware.ennyi
AZ hogy fáj hogy valaki tört játékot futtat attól még gennyes dolog volt kivenni other os funkciót mivel aki megvette úgy vette meg ps3 hogy tudja.ennyi geohot meg 1 fax akinek sok szabadideje.
attól még inkább geohotnak szurkolok.

A sorrend nem pontos: GeoHot bejelentette, hogy sikerült feltörnie a PS3-at, valószínűleg az Other OS lehetőségét is használva, majd a Sony letiltotta az Other OS-t.
És így mindjárt más egy kicsit a helyzet.

http://hup.hu/cikkek/20100331/visszaallitana_a_ps3_other_os_kepesseget_george_hotz

Még szerencse hogy nem a bootloaderben talált hibát GeoHot :) . Szánalmas a Sony reagálása.

+1

subscribe

GeoHot nem feltétlenül sértett DCMA-t a PS3 jailbreak-kel, ugyanis volt már precedens arra (http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/cydia-app-store/), hogy hasonló dolog történt egy másik gyártó másik termékével (iPhone), ahol olyan ítélet született, hogy a DRM megkerülére bizonyos esetekben nem illegális. GeoHot anno az iPhone 1-ben egy olyan kiskaput fedezett fel, amivel képes volt nem támogatott hálózaton is használni a készülékét (http://www.youtube.com/watch?v=zM4nDoxoYgQ). Mindkét előbb említett eset legálisnak minősül az ítélet értelmében (legalább is az USA-ban).

(A fenti cikkből)Az ítélet értelmében legális:

*allow the unlocking of mobile phones to change carriers.
*allow the cracking of video game digital rights management controls to probe security flaws.
*allow the breaking of DVD encryption by professors, students and documentary makers so the clips can be used for education and commentary.
*allow the blind to circumvent locks on e-books to enable read-aloud features.
*allow the bypassing of broken or irreplaceable dongles.

Szóval hogyha figyelembe vesszük a fenti ítéletet simán elképzelhető, hogy a GeoHot által kontribjútolt jailbreak nem is illegális. Persze fog majd születni egy ítélet, aminek szerintem 50-50 a kimenetele. Amiért szerintem Hotz elítélhető az a PS3 EULA-jának megsértése és a bizonyítékok megrongálása.
___
Blogom

A jailbreak jó ideje legális az USA-ban, de neki valószínűleg leginkább a PS3 privát kulcsának publikálása miatt kell majd felelnie...

--
trey @ gépház

ÉS MI VAN GEOHOTTAL, SKACOK?!
--
Solaris Express, Opera, OpenOffice.org, Yebol

itt van egy kazalra való hazai attention whore is, nem kell ide a külföldi!

ezt a kifejezést pont a te szádból hallani: rég röhögtem ekkorát...

sosem tagadtam, ellenben viszont news of the hour !