A Firefox hamarosan lenyomhatja Európában az IE-t

Címkék

Noha az Internet Explorer a Net Applications adatai szerint globálisan ismét erősödni tudott, a Statcounter adatai nem ezt mutatják. Ráadásul az utóbbi adatai szerint a Firefox Európában hamarosan akár meg is szoríthatja a Microsoft böngészőjét. Az előbbinek 39.47%, az utóbbinak 40.89% a részesedése jelenleg ezen a kontinensen, de a trendeket figyelembe véve nem kizárt, hogy a jövő hónapban a Firefox Európában átveszi a vezetést. A két elemző által szolgáltatott, itt-ott egymásnak ellentmondani látszó adatokról bővebben itt.

Hozzászólások

valaki ezt a "javulast" latja eloben? (nyilvan nem a "minden ismerosomnek ubuntu-t telepitek" szemelyekre vagyok kivancsi)

Nemrég voltam Rákoscsabán a közösségi házban, ott a net-teremben minden gépen Ubuntu fut FF-al.
A szerverünkön lévő weblapok statisztikájából pedig egyértelműen több a FF-os látogató, igaz, ezek csak hazai adatok, 2 szerverről, tehát bőven nem reprezentatív.

Nyilván az erősödő Chrome is vesz el az IE-től részesedést, aminek lehet olyan következménye, hogy az ff nem erősödik, aztán mégis átveszi a vezető helyet.

ez azert erdekes, de nem kizart, mert mivel nem tudok ervet ie mellett azon kivul, hogy elore van telepitve, sztem az, aki eljutott addig, hogy van mas is, az firefoxot hasznalt mar a chrome elott. akinel az ie a zinternet az meg nem valt chromera. ezert tunik logikusnak, hogy foleg a ff reszesedesebol vesz a chrome
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Nem, te nem ezt mondtad. Én az állítást kiterjesztettem a frissen váltó emberekre is, akiknek státuszt jelent a böngésző, azok nem csak elváltanak rókáról, hanem az újonnan jövő ilyen emberek is kihagyják a rókát és mennek krómra. Ezt állítottam. Tehát az IE-ből is szívja le, legalábbis az én tapasztalatom ez, az emberek IE után gyakran egyből mennek arra.
----
Hülye pelikán

Érdekes ez, régen tényleg az volt az alapállás hogy internet=ie (ill "Az internet"-ikon), újabban viszont egyre többször van olyan, hogy internet=google. Tipikus párbeszéd:
"- nem jó a gép!
- az mit jelent?
- hááát... nem jön be a google (vagy vicceskedve: a "gugli")"
ami általában azt jelenti, hogy a firefoxban alapértelmezett google nyitólap nem jelenik meg. Ezek után talán nem meglepő, hogy amikor a ballot screen előugrik, a chrome sokaknak adja magát, merthogy az a "google".

+1
Én si azt tapasztalom a könyezetembe, hogy nem a firefox nő ugrásszerűen (az kb. ugyanúgy mint eddig... terjed, de nem kiugróan), hanem a chrome kezd megugrani. Így nyilván az IE-től veszi el a usereket, így arányaiban már több lesz az FF felhasználó.

Egyébként, hálistennek a környezetemben és ahol járok, már elvétve látok csak IE-t, azok is nagyrész 8, kisrészt 7.... Az én személyes statisztikám szerint kb. 90% firefox, 8% chrome, 2% IE.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Én nem kifejezetten szeretem a Chrome-ot, de az utóbbi időben többet használom, mint a Firefox-ot.

Ennek egy oka van: gyors. A kényelmetlen kezelőfelületet kompenzálja az, hogy sokkal gyorsabban rendereli az oldalakat, mint a Firefox.

Mindenesetre, ha a Firefox felvenné sebességben a Chrome-mal végre a versenyt, akkor valószínűleg visszaváltanék.

Egyrészt nemcsak Oroszországban, hanem úgy általában ex USSR területén jól szerepel.

Másrészt miért lenne meglepő? IE/Netscape/Mozilla/Firefox rosszul teljesített anno elmaradt PC parkon, összegányolt "hálózaton", amin elég sokáig aranyárban mértek a forgalmat és az eltöltött idő sem volt ingyé.

Beszélni sokat lehet, hogy mennyire nem eszik RAM-ot a kedvenc blablánk, mennyire is jó, na meg milyen nyitott és gyors, mennyit és mennyire hazudnak a picikéről mások, de amikor zsebre megy a számláló, akkor ez bizony nagyon kevés tud lenni.

Most lehetne ott akár hetven százalékos fölényben is az Opera, ha régebben nem cseszte volna el a cirill betűs nyelvek normális felismerését, plusz nem viselkedett volna "ki nem tojja le" módon az ottani felhasználóival.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Amit mond, nem meglepő, mivel amikor kijött, még viszonylag kevés böngésző volt, és azok is buták. Amikor én elkezdtem használni, éppen játszottam egy MMO-val (internetes stratégia), és csak az Opera tudta összeomlás és nagyobb lassulás nélkül elviselni, hogy megnyitottam benne 200+ tabot (IE-ben ugye még tabok sem voltak).
Szóval akkoriban még jelentős okok voltak a használata mellett, azóta ez már inkább stíluskérdés lett.
----
Hülye pelikán