A Firefox hamarosan lenyomhatja Európában az IE-t

 ( trey | 2010. augusztus 3., kedd - 13:06 )

Noha az Internet Explorer a Net Applications adatai szerint globálisan ismét erősödni tudott, a Statcounter adatai nem ezt mutatják. Ráadásul az utóbbi adatai szerint a Firefox Európában hamarosan akár meg is szoríthatja a Microsoft böngészőjét. Az előbbinek 39.47%, az utóbbinak 40.89% a részesedése jelenleg ezen a kontinensen, de a trendeket figyelembe véve nem kizárt, hogy a jövő hónapban a Firefox Európában átveszi a vezetést. A két elemző által szolgáltatott, itt-ott egymásnak ellentmondani látszó adatokról bővebben itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, de ez az első link a cikkben.

--
trey @ gépház

oopsz:)
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

valaki ezt a "javulast" latja eloben? (nyilvan nem a "minden ismerosomnek ubuntu-t telepitek" szemelyekre vagyok kivancsi)

Én ahova járok mindenhol van tűzróka, de egyre több a chrome és azért látni o/a-t is...

--
falura el megy, városban meg úgy sem nézik...

Igen, engem teljesen meglepo emberek is azzal jonnek, h inkabb FF-t hasznalnak. Ceges kornyezetben is, mindehol.

Attol fuggetlenul meg ugyanugy az internetet inditjak:)

t

Igen. Egyre több hobbi felhasználónál van Firefox, amihez megtanultak ilyen - olyan bővítményeket telepíteni. Az emberek egymásnak mondják hogy próbálja ki a FF-ot az IE helyett.

Hegyalja tapasztalatokról írtam már: http://ubuntu.hu/node/19873

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Olvastam és nagyon örültem is neki hogy ekkora sikeretek volt. Gratulálok! :)

Én akit ismerek, szinte mind kivétel nélkül mozillát használ.

Nemrég voltam Rákoscsabán a közösségi házban, ott a net-teremben minden gépen Ubuntu fut FF-al.
A szerverünkön lévő weblapok statisztikájából pedig egyértelműen több a FF-os látogató, igaz, ezek csak hazai adatok, 2 szerverről, tehát bőven nem reprezentatív.

Nyilván az erősödő Chrome is vesz el az IE-től részesedést, aminek lehet olyan következménye, hogy az ff nem erősödik, aztán mégis átveszi a vezető helyet.

ez azert erdekes, de nem kizart, mert mivel nem tudok ervet ie mellett azon kivul, hogy elore van telepitve, sztem az, aki eljutott addig, hogy van mas is, az firefoxot hasznalt mar a chrome elott. akinel az ie a zinternet az meg nem valt chromera. ezert tunik logikusnak, hogy foleg a ff reszesedesebol vesz a chrome
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Szerintem meg pont a fx popularitása miatt azok, akik a jaszkari miatt lettek rókásak, azok mennek krómni (mert a gugli menő). Ez egyaránt előfordul régi meg új netezők között is.
----
Hülye pelikán

>Szerintem meg pont ... akik ... lettek rókásak, azok mennek krómni

én is ezt mondtam
--
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Nem, te nem ezt mondtad. Én az állítást kiterjesztettem a frissen váltó emberekre is, akiknek státuszt jelent a böngésző, azok nem csak elváltanak rókáról, hanem az újonnan jövő ilyen emberek is kihagyják a rókát és mennek krómra. Ezt állítottam. Tehát az IE-ből is szívja le, legalábbis az én tapasztalatom ez, az emberek IE után gyakran egyből mennek arra.
----
Hülye pelikán

Magyarországon egyértelműen az IE rovására növekszik a Chrome, a Firefox tartja vezető pozícióját. ezt világosan látszik a böngészőstatisztikából.

valószínűleg nem véletlenül ment a huzavona az EUban a böngészőválasztó miatt.
akinek eddig ie volt a zinternet, most "biztonsági frissíthet" másra, mert az ie már régi, talán meg is romlott:)

Érdekes ez, régen tényleg az volt az alapállás hogy internet=ie (ill "Az internet"-ikon), újabban viszont egyre többször van olyan, hogy internet=google. Tipikus párbeszéd:
"- nem jó a gép!
- az mit jelent?
- hááát... nem jön be a google (vagy vicceskedve: a "gugli")"
ami általában azt jelenti, hogy a firefoxban alapértelmezett google nyitólap nem jelenik meg. Ezek után talán nem meglepő, hogy amikor a ballot screen előugrik, a chrome sokaknak adja magát, merthogy az a "google".

A vállalati felhasználók nem döntenek, hanem használják, amit kapnak. Sok helyen IE6 dübörög még mindig, ami aztán el is veszi a kedvet a netezéstől.

---
;-(

Jajaja olyat is hallottam mar hogy "a cegenel azert van IE6 mert azzal kevesbe lehet mar jol netezgetni, a ceges 10 eves page-ek nezegetesere meg mind1 mi van".

+1
Én si azt tapasztalom a könyezetembe, hogy nem a firefox nő ugrásszerűen (az kb. ugyanúgy mint eddig... terjed, de nem kiugróan), hanem a chrome kezd megugrani. Így nyilván az IE-től veszi el a usereket, így arányaiban már több lesz az FF felhasználó.

Egyébként, hálistennek a környezetemben és ahol járok, már elvétve látok csak IE-t, azok is nagyrész 8, kisrészt 7.... Az én személyes statisztikám szerint kb. 90% firefox, 8% chrome, 2% IE.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Én nem kifejezetten szeretem a Chrome-ot, de az utóbbi időben többet használom, mint a Firefox-ot.

Ennek egy oka van: gyors. A kényelmetlen kezelőfelületet kompenzálja az, hogy sokkal gyorsabban rendereli az oldalakat, mint a Firefox.

Mindenesetre, ha a Firefox felvenné sebességben a Chrome-mal végre a versenyt, akkor valószínűleg visszaváltanék.

+1

+ windowson

Eléggé párhuzamosan halad az IE meg a FF: http://gs.statcounter.com/#browser-eu-monthly-200907-201008

Magyarországon toronymagasan vezet a Firefox. nálunk a Google Chrome egyértelműen az Internet Explorer kárára növekszik.
meglepő módon Oroszországban az Opera elképesztően jól szerepel.

Egyrészt nemcsak Oroszországban, hanem úgy általában ex USSR területén jól szerepel.

Másrészt miért lenne meglepő? IE/Netscape/Mozilla/Firefox rosszul teljesített anno elmaradt PC parkon, összegányolt "hálózaton", amin elég sokáig aranyárban mértek a forgalmat és az eltöltött idő sem volt ingyé.

Beszélni sokat lehet, hogy mennyire nem eszik RAM-ot a kedvenc blablánk, mennyire is jó, na meg milyen nyitott és gyors, mennyit és mennyire hazudnak a picikéről mások, de amikor zsebre megy a számláló, akkor ez bizony nagyon kevés tud lenni.

Most lehetne ott akár hetven százalékos fölényben is az Opera, ha régebben nem cseszte volna el a cirill betűs nyelvek normális felismerését, plusz nem viselkedett volna "ki nem tojja le" módon az ottani felhasználóival.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

így is eléggé jól áll ma is az Opera.
ha belegondolok itt is eléggé el volt terjedve az Opera egy évtizede, az ipari hulladékból összekalapált egyetemi géptermekben.

Amit mond, nem meglepő, mivel amikor kijött, még viszonylag kevés böngésző volt, és azok is buták. Amikor én elkezdtem használni, éppen játszottam egy MMO-val (internetes stratégia), és csak az Opera tudta összeomlás és nagyobb lassulás nélkül elviselni, hogy megnyitottam benne 200+ tabot (IE-ben ugye még tabok sem voltak).
Szóval akkoriban még jelentős okok voltak a használata mellett, azóta ez már inkább stíluskérdés lett.
----
Hülye pelikán