Sajtókonferenciát jelentett be az Apple péntekre az iPhone 4-gyel kapcsolatban

 ( trey | 2010. július 15., csütörtök - 17:05 )

Újságírók arról számolnak be internetszerte, hogy tegnap késő délután azt az értesítést kapták, hogy az Apple péntekre (azaz holnapra) sajtókonferenciát szervez a Cupertino-i főhadiszállására. A konferencia témája az iPhone 4 lesz.

A vállalat ezen kívül semmilyen információt sem közölt azzal kapcsolatban, hogy milyen bejelentés várható a részéről, de a meghívottak az elmúlt napok történéseinek fényében azt gyanítják, hogy köze van a sebtében összerántott eseménynek a telefon antennaproblémájához.

Elindult a pletyka arról, hogy a vállalat azt jelentheti be, hogy a későbbiekben legyártott iPhone 4 telefonok problémás részét valamiféle szigeteléssel vonja be.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kapcsolódó pletyka:

iOS 4.0.1 Being Released Today?

--
trey @ gépház

Kezd ez egyre cifrább lenni:

Apple Engineer Told Jobs IPhone Antenna Might Cut Calls

--
trey @ gépház

nagy hype, nagy várakozások, nagy bukás!:)

Tovabbra is tartom magam ahhoz a velemenyemhez hogy teljes mertekben direkt csinaltak mindezt. Es semmi mast nem latunk mint egy elore "programozott" marketing kampanyt.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

Az rendben van, hogy a negatív reklám is reklám, de az, hogy saját bevallásuk szerint az elején kvázi megszivattak 1,7M vásárlót, az nem feltétlenül növeli az ügyfél elégedettségét, és a termék jó hírnevét.

nem értesza a marketinghez
sokkal többet ér a névhallatás mint az hogy 2mila felhasználó nem fogja beszéd közben a rést tapizni :)
a jövőben két dolog marad meg:
- a név
- már nincs probléma
(most meg mint láthatod beérik a bizalommal)

Az elméletedhez elég lett volna szándékosan egy rossz firmware-rel piacra dobni az iPhone 4-et, amit később szoftverből egyszerűen és költségmentesen lehetett volna javítani. Direkt hardverdizájn problémát nem csinál valaki reklámból, akinek esze van. Ha netalántán köteleznék a visszahívásra, az kb. 1,5 milliárd dollárjába kerülne a vállalatnak. Ez még az Apple-nek is nagyon nagy pénz.

Ha ingyen tokot ad, az is milliókba kerül neki. Nem beszélve arról, hogy ezzel elismerné, hogy szart gyártott. Pedig ez a cég pont hogy azt reklámozza, hogy a hardverdizájn az egyik erősségük.

--
trey @ gépház

ott a pont.
plusz azzal is hypeolják magukat, hogy az ő termékeik minősége kimagaslik a többi PC/és mobil gyártó közül. pedig a valóság csupán az, hogy az Applenél újabban egy divatdiktátor dönt kulcskérdésekben szakemberek helyett.

sw update? az hol kelt ma már visszhangot? a csapból is az folyik :)

egyébként nem arra gondoltam hogy direkt ezért tervezték volna így, hanem amikor jobs azt mondta amikor vázolták neki a helyzetet a dizájn ér ennyit, ezt is beleszámolta

ez a köteleznék kicsit fura, hisz minden telefonon van egy érzékeny terület, az más kérdés hogy ennek a konkrét cégnek az image miatt és egy kicsit szerencsétlen helyen lévő terület miatt van ekkora felhajtás, de hogy bárki is kötelezné visszahívásra az azért igencsak fura lenne

sokkal valószínűbb hogy meghirdetik aki ilyen telóval betér egy izletbe az kap 10 dolcsiért egy 1 dolcsiba kerülő itape-et, még haszon is van rajta :)

Tehát aki olyan telefont vesz, aminél a design is fontos szempont volt, szerinted elcsúfítja azt egy céllövöldei kétpálcikás gumiszalaggal? És ezért még fizet is?

nem csúfítja el hisz a dizájn fontosabb mint hogy működjön, de ha elég drágán adják a szalagot, hidd el, trendi lesz :)

"és ezért még fizet is?": mióta szempont a pénz ennél a cégnél?

A cég ellen class action per indult. A "pénzért vásároljon magának javítást" ajánlat feltételezhetően kevés lesz, hiszen többen arra szólították fel a céget, hogy _ingyenes_ megoldást adjon a problémára.

--
trey @ gépház

azért a visszahívás és a telónként max 1 dolcsis javítás közt van egy kis különbség, így 1,5 milliárd helyett az a max pár millió már tényleg reklámköltség

de az eredményt kíváncsian várom :)

ez csak addig működik amíg egy feltörekvő, aránylag alacsony piaci részesedésű szereplőről beszélünk. az Apple mobilpiaci részesedése valóban alacsony, de a smartphone kategóriában már jelentős, pláne a USAn belül, ami igazán számít nekik. ezért ebben a helyzetben egy ilyen marketingkampány már többet ártana, mint használna. az Ericsson is egy hasonló ügy miatt vesztette végleg a versenyfutást a Nokiaval. a T18/T28 telefonok gyorsan merültek. ott valóban softwarehiba volt az ok. utána álltak össze a Sonyval jobb lehetőségek híján.

a mai világban még ez is elképzelhető, bár akkor nagyon melléfogott az egyébként jó eredménnyel működő Apple marketing:) ekkora bakit csak nem csinálnak. az "elvesztett iPhone4" esetében sokkal valószínűbbnek látom a szándékosságot.

nagy hype, nagy várakozások, nagy bukás!:)

Nagy bukás? Gyakorlatilag egy hétvége alatt több, mint másfél millió példányt adtak el és ez az antenna probléma láthatóan nem befolyásolja azóta se az eladási adatokat. Ezzel beírták magukat szerintem még a közgazdasági tankönyvekbe is...

prygme és a valóság, vol.#5343

lehetséges a nyári uborkaszezonban nehezen megy az újságolvasás, és a hatás csak pár héten belül lesz érzékelhető az eladási adatokban. az is lehetséges, hogy az átlagos usa/nyugati vásárló elérte a konzumidiotizmus azon szintjét, ahol már az sem zavarja hogy nem tud telefonálni a mobiljával, elég ha trendy.
ebben az esetben gyorsan veszek egy kínai nyelvtankönyvet;)

Az Apple tagadja, hogy a vezető antennaszakértője tájékoztatta volna előre a várható problémáról:

Apple Says Bloomberg iPhone 4 "Antennagate" Report Is "Simply Not True"

A Bloomberg azt nyilatkozta, hogy kitart a történet mellett.

--
trey @ gépház

Végre élőben leoktatja a telefon helyes tartását, amit annyira vár mindenki :)

Hazafelé az úton az iPhone-omon ezt olvasgattam. Egy elképzelt forgatókönyv arra, hogy mi várható.

Az Apple már nem maradhat csendben, amikor olyan szintre jutott a dolog, hogy még a David
Letterman féle showfigurák is ezen élcelődnek.

http://www.youtube.com/watch?v=UEAGos68cBg&feature=player_embedded

Valahogy pontot kell tennie az ügy végére. Vagy be kell fognia mindenkinek a száját valami erős bizonyítékkal, amit arra mutat, hogy nincs probléma, vagy lépnie kell a probléma okozta "károk" enyhítésére. Mert hogy károk vannak, az nyilvánvaló.

--
trey @ gépház

Az érdekes a dologban, hogy Ballmer is eljutott abba az elmeállapotba -- legalábbis ami publikus -- amikor "elismerte" hogy a vista nem volt siker. Szerintem ez lenne a helyes döntés a részükről, elismerik, hogy "gyártási hibából" vannak olyan készülékek, ahol néha van probléma, és valami minimál lakkréteggel leszigetelik ahol kell széles mosolygások közepette. Még tán jól is jöhetnének ki belőle, mert beszéltek róla

south park epizód vajon mikor lesz belőle?:)

Elindult a pletyka arról, hogy a vállalat azt jelentheti be, hogy a későbbiekben legyártott iPhone 4 telefonok problémás részét valamiféle szigeteléssel vonja be.

iTape ?

Basszus!!! :-D Hát ezt meg már csak így? :-D

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

No offense, meg nem trollkodni akarok, DE: Az utolsó 6 feedből 3 iphone-ról szól nálam. Most komolyan ki a halál nem sz*rja le hogy mi van az iphone-val, az emberek nagy részének nincs ilyenje, ez egy unix portal nem menőkütyü.hu.

Akik szívükre vették azoktól elnézést, de tényleg nem értem.

(Így folytatódik, akkor már lesz olyan hír is, hogy Balázs Pali meg Kozsó is iphone-t használ...)

---------------
Értelmezési hiba! Elolvassa újra? I/N

Az megvan, hogy ez a kütyü UNIX-ot futtat? Nem mintha ettől lenne róla szó leginkább, de azért mégiscsak van valami köze az oldalhoz.

Színezd ki a híreket! Küldj be egyet ma!

--
trey @ gépház

6 feedből 3 iphone fikázás, a maradék 3 meg az e hétre rendelt "új" android klónok bejelentése

welcome to the hupper smartphone portal

[ "Security people are leaches!" - Linus T. ] [ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge ]

Kifogyhatatlan ez a poén. :)


suckIT szopás minden nap! A ZFS lassan utoléri az UFS-t...