Virágot küldött az Internet Explorer csapat az IE6 temetésére

 ( trey | 2010. március 7., vasárnap - 17:54 )

A múlt pénteken volt szó arról, hogy az Aten Design Group elbúcsúztatja az Internet Explorer 6-ot Denverben március 4-én. A szervezők jelezték, hogy aki nem tud személyesen jelen lenni, az küldhet virágot. A Microsoft küldött. A Tweetpic-en látható képen megtekinthető a csokor. A mellékelt kártyán az alábbi üzenet olvasható:

Idézet:
Thanks for the good time, IE6. See you all @ MIX, where we'll show a little piece of IE heaven. The Internet Explorer Team @ Microsoft

A szervezők megköszönték a virágot.

A virágot elvileg küldhette volna bárki, de a Seattle Pi Microsoft blogja szerint a redmondi vállalatnál megerősítették, hogy a virágot ők küldték.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Windows temetését várom...

Temessék csak szépen el a saját büdös kölküket, hogy gondolják, hogy egy csokor virággal majd kiegyenlítik a számlát szegény designercéggel szemben?

: )

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra az egész microsofttól az ie team a legszimpatikusabb az ie7 óta. Megváltozott a hozzáállásuk, példát vehetne róluk pár opensource project development teamje is.

Ja, humorérzék ötös. Most már csak kódolni kéne megtanulniuk, mert vicces, hogy a Microsoft IE Team szinte minden tekintetben gyengébb terméket állít elő Windows-ra, mint a 3rd party gyártók. Pedig azt hinné az ember, hogy házon belül - ahol egymással kommunikálhatnak a Windows fejlesztőkkel - könnyebb dolgok van.

--
trey @ gépház

Ott zártam be azt a tesztet, hogy a Firefox majdnem fele annyi idő alatt indul el állítólag, mint az Internet Explorer... Hát nem tudom, hogy IE-t honnan indították el (talán floppy-ról?), mert nekem máshogy nem sikerülne reprodukálni olyat, hogy a Firefox gyorsabban induljon el.

Nem tudom, de miert olyan fontos ez? Browser-t nem indit az ember minden masodpercben, sokkal fontosabb a mukodes sebessege imho. Ez az OS boot time dolog is eleg butasag imho, amikor mar masodperc kulonbsegekrol beszelunk csak.

Nem fontos, csak számomra hiteltelenné teszi az egész tesztsorozatot, ha azt állítják, hogy a Firefox kétszer gyorsabban indul el, mint az IE, mert az én tapasztalatom pont a fordítottját mutattja...

Megvette őket a .... minden böngésző!!!111

--
trey @ gépház

Igen, érdekes módon most nem voltak ilyen szövegek. Ha az IE jött volna ki jópár tesztben jobbnak, akkor bezzeg lett volna m$ bérencezés...

Pedig sok szempontbol nagyon jol sikerült az ie8... (linugzfanboi létemre mondom ezt...)

die(DIE_HARD);
azenoldalamponthu

Nem tudom, én nem nagyon használom, csak furcsamód mások a tapasztalataim, mint ami a tesztben szerepel. Nem mértem ki, mert nem érdekel, nagyon ritkán indítom el a böngészőt (vagy inkább nagyon ritkán zárom be), csak "érzésre" is nagyon látványos volt, hogy az IE gyorsabban indul, ha nagy ritkán használom.

Érdekes lehet, hogy melyik Firefox-ról van szó. A tesztben a Firefox 3.6 szerepel.

--
trey @ gépház

Előfordulhat, hogy a 3.6 ennyit javult ebből a szempontból, nem tudom. Gondolom az is számít, hogy vannak-e bővítmények telepítve (és ha vannak, milyenek).

Gondolom azért, mert az IE-t és az E-t csak egy hajszál választja el, és mivel az explorer a rendszer része, ha megnyitsz egy ablakot, vagy akár csak ha elindul a rendszer, ott a tálca, az asztal, stb, már nagyon sok komponens be van töltve... Tehát kb. nem kerül sokkal többe megnyitni, mint egy sajátgépet.
--
Discover It - Have a lot of fun!

És akkor mit mutatott a teszt? Az IE-nél beleszámították a Windows elindulását is? :))

Hunger, Te indítasz IE-t? :))

Hát, én nem tudom, h. melyik indul el hamarabb. De hogy az IE a leglomhább mind közül, az tuti.

Most mondták, hogy memóriahasználatban a Firefox lett a legjobb. Nekem az is felettébb gyanús, de szerencsére nem érdekelnek a böngészők annyira, hogy érdemben foglalkozzak vele.

Az IE6 teamet gyakorlatilag szétkergették.

----------------
Lvl86 Troll

...és milyen jól tették!

Ja, bebetonoztak hosszú-hosszú évekig egy böngészőt, ahelyett, hogy fejleszették volna az IE7-t és nem lett volna hosszú évekig anyázás webdev körökben az utóbbi időben.

Kár, hogy ehhez egy Firefox, egy Safari és egy Google Chrome kellett.

----------------
Lvl86 Troll

A bebetonozás nem feltétlen a fejlesztők hibája, nem hinném, hogy ők akármilyen szinten is beleszólhattak volna a további fejlesztések elmaradásába, vagy a cég kiadási ciklusába.

Értelem szerűen azok hibája, akik szétkergették a csapatot. Jó, biztos van egyéb oka is, de elég nagy felelőtlenség volt 5 évig pihenni. Azóta is ennek a levét isszák, nem véletlen van most a nagy kapkodás az IE7-8-9-l.

----------------
Lvl86 Troll

Még mindig jobb, mintha selyemzsinórt küldtek volna.

Hasonlítsd össze az ie6-ot az ie7-tel, majd az ie8-cal is. Firefox 1.0 és 3.6 között nincs akkora különbség.

Ezt akár úgy is lehetne értelmezni, hogy a Firefox eleve magasabbról indult^^
Ez lehet volt már de berakom:
http://ipon.hu/hir/html5_kozpontu_lesz_az_ie9/11235

pontosan... meg hát időben is... a firefox elég folyamatosan fejlődött, az ie6 meg mennyi ideig volt a legújabb ie?
meg eleve mit érdekel, hogy mennyit fejlődik 2 verzió közt, ha még mindig a legszarabb?
meg ennyi erővel azt is meg lehe nézni, hogy mennyi a különbség 7 és 8 közt, ott meg nem sok. 6ról volt hova lépni
---
dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Mindazonáltal örömteli, hogy úgy látszik most már komolyabban akarja venni a Microsoft a kérdést.

Hehe! Kedves gesztus. :) Most már csak az XP-t kéne temetni.

azzal nem kell sietni. nagyon sok helyen még az fog futni. eladni már nem kell feltétlen, de támogatni nem biztos, hogy árt (nagyvállalatok, stb). inkább a pistát temessék, azon van mit :)

--
xterm

Ha tehetném én inkább egy kiba..* vastag betonszarkofágot küldenék, nehogy ki tudjon mászni a sírból böngésző-zombiként, ha netán feltámadni támad kedve. :)

* Elnézést a kifejezésért, de az IE6 megérdemli.