Egyre biztosabbnak látszik, hogy a Microsoft is saját telefonnal áll elő

 ( trey | 2010. február 15., hétfő - 12:30 )

Jó ideje tartja magát az a pletyka, hogy a Microsoft is saját (Microsoft brand-elt) smartphone-nal áll elő. A források szerint Project Pink a neve annak a belső Microsoft projektnek, amely ezzel a témával foglalkozik. Tavaly ősszel a Gizmodo néhány képpel állt elő, amelyek állítólag a "Project Pink" gyümölcséről készültek. Most úgy fest, hogy pontosak voltak a Gizmodo értesülései.

A Sharp gyártotta az eredeti Sidekick készüléket a Danger számára. A Danger-t a Microsoft vásárolta meg 2008 februárjában. Pénteken a Sharp dokumentumokat nyújtott be az FCC-hez egy olyan készülékkel (CDMA Slide Phone with WLAN & BT") kapcsolatban, amely kísértetiesen hasonlít a Gizmodo képein látható telefonhoz. A készülék további képei, rajzai titkosak március 29-ig.

A történéseket szorosan figyelemmel kísérők szerint ez majdnem biztosan megerősíti a Pink készülékekről szóló pletykákat. Ezzel összecseng az a felfedezés is, amelyet Long Zheng tett nemrég, miszerint a Zune firmware-ben Pink készülékekre vonatkozó hivatkozásokra bukkant.

A részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Androidot fog futtatni? :D Én biztosan nem veszek MS-telefont, mert biztosan beleteszik az EULA-ba, hogy bármikor telefonálhatnak a számlámra, markeetinges adatbázisnak hsználhatják a telefonkönyvemet......

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Én egyre inkább várom a következő WinMobile-t. Az a könnyedség, hogy végre tudom sync-elni, kényelmesen, gyorsan, out-of-the-box (Windows 7) az valami katartikus érzés.

Miert, a calendart most is sync-elheted (google calendarra) a leveleket imap-ra, mi kell meg? :)

Gcal-t nem használok, egyrészt ne tudjon mindent rólam a Google, másrészt valószínűleg túl konzervatív vagyok, de még mindig jobban szeretem a desktop alkalmazásokat, mint a böngészőben futókat (shortcuts, értesítés még mindig a desktop felé billenti a mérleg nyelvét).

Linux alatt maradt volna az a megoldás, mert egyszerűen nem találtam semmi támpontot, hogy hogy lehetne a WinMob-ot szinkronizálni a KDE megfelelő programjaival. De a laptop Win7-tel megoldotta ezt a problémát is.

Egyre tobben szoknak le a desktop alkalmazasokrol, vagy legalabbis az egy helyen van minden adat elvrol elegge objektiv okos miatt. Raadasul a web-es alkalmazasok lassan mindent tudnak, amit a desktop alkalmazasok. Esetemben a KDE / Win7 olyan, amiben nem bizok.

Remelem lesz rajta ctrl-alt-delete.

*yawn*

reset gomb :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

nem hiszem egyiket sem, viszont más cég termékével ellentétben gondolom az aksi kikapható :)

Az egyetlen és legfontosabb feature a világon. Legalább olyan gyakran vettem ki a WinMo-s XDAII-ből az aksit a három év alatt, mint amilyen gyakran az iPhone 3G-ből akartam az elmúlt egy évben. Egyszer sem.

nem érted, pont at mondom hogy ms esetében ilyen _kell_, mert egy rakat *, ki tudja mikor kap be egy "vírust" vagy esetleg beépített feature a "fagyás"; régi symbianos telefonnal is előfordult mindenféle feltelepített program nélkül hogy csak aksikivétellel lehettt újraindítani, a technológia meg közel sem arra törekszik hogy megbízhatónn legyen hanem hogy minnél jobban túlbonyolítsa
igen, amit említesz az tényleg _jobban_ össze van rakva, de nem _tökéletesen_, és ugyan még nem hallottam apple-re vírust, de az biztos hogy ott os csak bonyolódik a technika, egyszerűen _megnyugtatóbb_ ha egy hívást nem tudok megszakítani végső esetben fizikai eszköz is megadatott, és nem kell attól félnem ha reggel az ébresztő funkcióját falhoz vágással ezer darabra szétesés árán sem tudom kikapcsolni ;)
(nem feltétlen nem tervezett hibára gondolok, hanem mondjuk az a leegyszerűsített felület is kifog az emberen és nem tudja mit kell nyomni, vagy egyszerűen nem látja a képernyőt, persze igazad van hogy nem gyakori funkció, de megnyugtatóbb)

Arra WinMo készülékeken ott a reset gomb, iPhone esetében, meg a Home+Power hard restart.

nem ismerem, mi ez a home+power hogy hardnak hívod? két sorbakötött kapcsoló amin az aksi teljes árama átfolyik? egyébként csak szoftnak hívnám, még ha nem is az oprendszer hanem valami egész mély elektronikai is, akkor is

mellesleg nem "arra" gondoltam, tehát a resetre, hanem egyszerűen végleg kikapcsolni, hisz mi van ha nem akarom hogy reset után egyáltalán bármi jelet küldjön :)

Akkor osi sumer talalmanyt kell alkalmaznod, a power buttont. Sajnos csak hindiul jut eszembe hirtelen.

Amugy a power+home _teljesen_ lekapcsolja az eszkozt. Ez utan tobb bekapcsolasi modbol is valaszthatsz. De az elmult 3 evben egyszer kellett ilyen durvan beavatkoznom. Durva.

---
pontscho / fresh!mindworkz

nekem szintén soha nem kellett még csak kikapcsolnom se nemhogy aksimentesítenem (persze volt hogy némítás helyett azt választottam)

ráadásul viszont volt hogy nem akartam és kiesett az aksija olyan leejtés miatt amiből egy ifon folytatta volna a dolgát, nekem meg be kellett kapcsolni

mégis, ha aksimódot választanom lehetne (a valóságban nem lehet, mert telót választok az meg meghatározza az aksit) a kiesőset választanám

ezzel csak azt akarom mondani ha ilyen választ adsz akkor nem értetted amit leírtam

Jó neked! Nekem már vagy egy tucatszor fagyott le annyira, hogy csak az aksi kiszedésével lehetett kiszedni a katatóniából. (Igen, a reset gomb sem működött.)

Mármint az iPhone? Nekem 2-szer állt le a másfél év alatt. Türelmes voltam és mindkét esetben 3-4 perc után újraindult. Akkut sose kellett kiszednem.

--
trey @ gépház

iPhone esetében az bajosan is ment volna. :)
WinMo-ról beszélt, imho.

Hidd el, hogy nekem nem okozna problémát kiszedni az iPhone-ból az akkut ;)

--
trey @ gépház

Arra próbáltam utalni, hogy hátlap, izé előlap lepöccint, akku kiemel...
De amúgy meg mit hajigálod az iPhone-odat?! :)

XDA II-esed van? Nekem soha nem fagyott így szét, pedig főzött ROM volt rajta. Vagy lehet, hogy éppen azért nem?! :)

egy nokia 1600-t esetleg leváltanék vele. ha nem kéne használni és nem is én fizetném :D egy szóval: "gyönyörű". csak legyen, akinek tetszik ;) (lesz)

--
xterm

már az iPodra adott csattanós válasz, a Zune is hatalmas siker volt:)
de lehet, hogy csak arról van szó, hogy már ciki a Sidekick, ill Hiptop vagy mi most a neve:D

Nem tudom, de ez - ha valóban ilyen lesz - elég ótvarul fog kinézni. Már 5 évvel ezelőtt is ciki lett volna egy ilyen kinézet.

--
trey @ gépház

Hja.... Anno a Motorola Peeble nézett ki így, inkább női telefon volt..
Most meg a Samsung Corby, le sem tagadhatná a Májkrém$aft, hogy kinek akar
az orra alá dörgölni.... Feltéve ha sikerül, mert ahogy azt már fentebb is írta valaki,
a Zune is csúfos bukás volt(itt most nem arra célzok, hogy hány milliárd volt a bevétel, hanem arra, hány lehetett
volna, ha ők ébrednek fel először).
Túl magabiztosak voltak az utóbbi években.


http://taklertamas.blogspot.com http://taklertamas.deviantart.com/


Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

Innen is látszik, hogy mekkora a különbség az Apple és az MS között.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ilyen telefonnal akkor sem rohangálnék, ha fizetnének érte. Nem hogy felvágni vele mások előtt (iPhone).

Iszonyú randa.

+1

Ettől függetlenül persze kíváncsi leszek, mit fog hozni szoftveresen, elvégre most megkapják azt az előnyt, hogy fix, nekik tervezett hardverre dolgoznak. Mondhatjuk úgy is, hogy most bizonyíthat a winmobile.

Szerintem egyszerűen nem mernek dizájnereket alkalmazni. Pedig nincs abban semmi szégyen.

--
http://alimarton.blogspot.com

miaza Zune?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Olyan ms-os "ipod" ami rosszul számolta ki a szökőévet, ezért használhatatlanná vált :D

szétröhögtem magam....köszi :)
az ótvar randa jelzőt kihagytad :)

olybá tűnik mintha az m$ sok téren lépéshátrányban lenne mostanság, nem féltem én van mit tejbe aprítani abból meg tellik sok ügyes kockára, csak már szemet szúr.

Ballmer majd TV shop-os stílusban Horst-tal karöltve a V gyaluval együtt reklámozzák :D

Ugyanakkorát fog bukni a MS vele, mint a Zune-nal. Főleg ha kitalálják, hogy Windows Mobile 6.x fog futni rajta és nem 7.x.

Szer.: friss hír, hogy a Windows Phone 7 (gondolom ez a WinMo 7.x átnevezve) fog futni rajta. Integrálják a Zune-t és az Xbox Live-ot... valamikor nyáron.
Forrás: http://www.mobile-ent.biz/news/36057/Windows-Mobile-7-integrates-Zune-Xbox-Live

+1, az Ms hardverei kimondottan jók (egér, bill, xbox), na de a szoftver... (olyan kényszercselekvésektől eltekintve mint a Zune)
Ha lehet majd rá rakni Androidot meggondolom :)

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

És még volt, aki a G1-et cikizte a formája miatt. :D

Nagy Péter
www.konquer.org