Mac OS X 10.6.2 Update

Címkék

Az Apple elérhetővé tette a Mac OS X 10.6 - kódnevén Snow Leopard - második frissítését. A hírek szerint a frissítés javítást hoz a guest bugra. A 10.6.2-vel kapcsolatban az a kérdés is foglalkoztatta az embereket, hogy lesz-e benne végül Intel Atom processzor támogatás. Úgy tűnik, hogy nincs.

A frissítés letölthető az Apple-től (10.6.2 combo update, Mac OS X Server 10.6.2, Server combo update, Security Update 2009-006 Client, vagy telepíthető a Software Update-en keresztül.

Hozzászólások

Frissitettem, viszonylag siman ment. Csak a vga meg lan driverekbe bele kellett hackelni az update utan ujra a pci id-ket, reboot -f opcioval es done.

Ami meg erdekes az update-ben, a guest bug javitasan kivul, hogy hoz egy csomo uj ati kartyahoz drivert, illetve javitja az opencl stabilitast/teljesitmenyt a 48xx sorozatnal.

Az viszont durva, hogy 474mb az update pack :(
(es e zmeg nem is a combo, hanem a sima)

A'rpi

A sz*ros timemachine megint kimaradt? Firewire bugok is valószínűleg.

Én észre sem szoktam venni, hogy backupol.
Snow Leopardban szt vettem észre, hogy még kevesebb ideig forog a nyilacska, ha épp észreveszem.
Előhívni a time machine -t valóban képes elszöszölni akár 30-40 másodpercig is, de ez nem tűnik soknak, lévén, ohgy eddig egy alkalommal kellett valami a time machineből, illetve 4 alkalommal csak úgy ránéztem mindenféle indok nélkül - az elmúlt kicsit több mint egy év alatt.
5ghz n-es wifin keresztül használom.

Amúgy azt hittem, hogy valami komoly bug van benne, de megnyugodtam, hogy egyeseknek csak lassú.

Nálam a szitu:
Snow leo clean install, aztán migration assistant-tal visszahúztam az accountomat.
Ezután airport utility -vel töröltem a time machine lemezét (persze pár nap múlva, mire megbizonyosodtam, hogy minden megvan, minden működik, stb.).
Ezután egy full backupot indítottam.
5ghz n-es wifi -n a cca. 160 gigányi anyagomat pár óra alatt (szerintem nem volt több 4-5 óránál) bemásolta.

A visszaállítás valóban lassabb volt, a snow leo install után a migration assistant egy egész éjjel, úgy 8 órán keresztül elszöszölt a visszaállítással.

Jelenleg a time machine ikonra kattintás és a time machine komplett elindulása között is nagyjából fele-harmada idő telik el, mint leo -n volt.