"Mérnöki bravúrok sora a Dell új noteszgépében"

Címkék

"A Dell új sorozatába tartozó noteszgépek egyetlen vonzerejét nem a méretükhöz képest rendkívül csekély tömeg adja majd. A Latitude Z gépek lényegében két számítógépet tartalmaznak: egy ARM-alapú, Linuxot futtató, elsősorban webes kommunikációra korlátozott klienst, illetve egy teljes értékű, Intel-alapú rendszert. A fő operációs rendszertől függetlenül, gyakorlatilag a bekapcsolást követő másodpercekben elérhető Latitude-On rendszer dedikált WLAN-interfészt is kap, mely kizárólag ezt az operációs környezetet szolgálja ki." A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Hallottam valami olyan kissebb oprendszerrol amit feltelepithetsz, ad egy bootmenut, masodpercek alatt felbootol, es talan browser es video player van rajta.
Vonaton nagyon joljohet, nem is eszi az aksit annyira, esetleg valaki tudja mi lehetennek a neve? Vagy ez csak pletyka?

Elég siralmas így, nem? Nem az lett volna a megoldás, ha olyan CPU-n dolgoznának ami ez tudja? Párhuzamosan lehetne fejleszteni valami hibrid rendszert is amiből aztán átkerülnének a kódok a többi rendszerbe is... Holnap arra ébredünk, hogy egy ARM CPU fogja előtölteni a rendszert az Intel prosszoroknak. Ez olyan mint anno a Zaporpzsec, ami eredetileg repülőgép indítómotornak készült.
____________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

2006-óta tudjuk, hogy sűrített levegővel lehet beröffenteni a T34-est (is).
Tudtak ezek a precíz német mérnökök, na.
Off
Nagyapám mesélte - Don-kanyari wellness hétvége -, hogy a németek karabélyaiba "belefagyott" a lőszer (hőtágulás, akarom mondani zsugorodás), néha az övékébe is, míg az orosz gitárokból (dobtáras szutyok) szórták a lőszert, ami Q pontatlan volt, de -30 fokon is üzemelt.
On

Akkor végjátéknak (a gyengébbek kedvéért)...
Az oroszok úgy készítették a fegyvereiket, hogy -30 fok körül (alatt) is működőképesek legyenek. Ezért is indul(hatnak) sűrített levegővel a 'T' sorozatú szovjet tankok. (Ugye a levegő nehezen fagy el.)
A precíziós német eszközök meg....
És hát a franciák is elvéreztek már Napóleon idején az orosz télben.
.
Mindezt az urban(rural?)legend Запорожец, mint tank indítómotorhoz.

Olvastam egy érdekes elméletet, miszerint egyrészt irgalmatlan tetvesek voltak a katonák, ami nem tett túl jót az egészségüknek->állóképességüknek, másrészt a katonák ruházatának gombjai a nagy hidegben szétfagytak(merthogy nem csontból voltak), s így a ruhát nem lehet összegombolni, ez viszont nem tett jót a katonák hőháztartásának.

És még ráadásnak: A szovjeteknek a 2. vh a finn-orosz háborúval kezdődött még 1939-ben, amikor is a négyszeres gyalogsági, húsz-szoros tank állománybeli és harmincszoros légi fölényből indulva a Szu megtámadta Finnországot. Ebből a helyzetből sikerült a finneknek nyerni, és az ügy a moszkvai békével zárult 1940 márciusban. Az okok között szerepelt többek között az, hogy a vörösök nem bírták a hideget (januárban -43 fokot mértek), a katonák 10 százaléka még azelőtt megfagyott, hogy kiértek volna a frontra.
Csaba

ez opcionalisan valaszthato volt a dell e4200 es e4300as szeriahoz (lehet tobbhoz is), ami mar nem most jelent meg

Bár látnék valamit abból a Linux-ból a Vista helyett a róla szóló videókon...

http://skl-projekt.hu - SKL informatikai leírásgyűjtemény és közösségi portál

Csak én érzem nagyon Monthy Pythonosnak az egészet?
Mert ugye, ha nem kellene mindenáron az idejétmúlt X86-ot erőltetni, egy erőforrászabáló, bloatware operációs rendszer és annak az összes magaelőtt görgetett nyavajája miatt, akkor máris elég lenne egy jól skálázható, energiatakarékos processzor.
Az mondjuk már csak hab a tortán, hogy az ARM proci a linuxxal képes mindazokat a feladatokat ellátni, amire ezeket a laptopokat a leggyakrabban felhasználják.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Vov! Texas OMAP 3430-on fut a Linux. Akkor a Dell lenyomta a többi netbook gyártót? Ha jól tudom, többen terveztek mostanában olyan netbook-ot, amelyikben az OMAP, vagy más hasonló Cortex A8 magos proci lesz majd. És mind azt ígéri, hogy egy napig bírja majd a kütyü bekapcsolva. Vajon a Dell gépe mennyi ideig bírja, ha csak a Linux fut benne?

Szerk.:
Válaszolok magamnak: 17 óráig bírja. Az nem annyira gyenge! Viszont nincs benne flash-plugin.