Szabad Szoftver Pályázat 2009

Címkék

Az FSF.hu Alapítvány pályázatot ír ki szabad szoftverek fejlesztése, népszerűsítése és honosítása témakörben. Pályázni lehet bármilyen szabad szoftveres projekt fejlesztéssel, honosítással, népszerűsítéssel.

A pályázók köre: bármely magyarországi természetes vagy jogi személy. A pályázatra biztosított keretösszeg 3 millió forint. Egy pályázó több pályázatot is nyújthat be. Egy pályázat maximális támogatási összege 1 millió forint. A támogatott projektek várható száma: 3-9 pályázat.

A pályázat beadási határideje: 2009. október 20., elbírálási határideje és eredményhirdetése: 2009. október 31., a budapesti Szabad Szoftver Konferencián.

Részletes információk a pályázati kiírásban.

Hozzászólások

FSF Summer Of Code, jó ötlet. Jól csináljátok ebben az alapítványban, jár nektek a gratuláció és a köszönet!

Nagyszerű dolognak tartom, köszönjük. Viszont van itt egy dolog ami szemet szúrt. PM-be küldtem volna de nem aktív atya-nál. Szóval:

"pályázatnak különösebb formai követelményei nincsen.... "
vs
"A kuratórium fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben megfelelő szakmai színvonalú pályázatok nem érkeznek..."

Ez így nem igazán jó, nem? Vagy elértettem valamit?
_________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

Most ezt sem értem, de lehet, hogy csak késő van :) És minek? Hogy egyedüli tagként mindent én csináljak ?:)
______________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

Ahhoz, hogy megérsd, ithon Magyarországon kellene élned és nem Bécsben...
Az alpitványnak és a pályázati kiirásoknak nagyon szigorú feltételei vannak jelenleg,
és ha te alapitasz 1 személyben egy alapitványt onnantól közöd nemlesz az egészhez,
max visszahivhatod a kúratóriumot.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

"pályázatnak különösebb formai követelményei nincsen.... "

Tehát nincs meghatározva, hogy kék tollal írd vagy piros ceruzával, valamint 2 centis margó legyen stb.

"A kuratórium fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben megfelelő szakmai színvonalú pályázatok nem érkeznek..."

Ez pedig a pályázat tartalmára vonatkozik. Tehát, ha azzal szeretnél pályázni, hogy írsz egy GPL-es "Hello world!" programot, akkor azt valószínűleg kevésnek találjuk.

üdv.

Daczi László
FSF.hu Alapítvány
kurátor

utólag már vettem a lapot, csak mikor átfutottam, közben egyéb más dolgot(kat) is csináltam. Ezért elsiklottam a lényeg felett... de köszi a korrekt választ
______________________________________________________________________________
- Igazi alternatíva az Ubuntu-ra: www.blackpanther.hu vagy ha ez nem jött be akkor a microsoft.com -

Megnéztem a linket. Egyszerűen elképesztő a hozzáállásod! Ilyen emberből kéne még vagy ezer és nem lenne gond (annyi) ebben az országban! Pont tegnap gondolkodtam azon, hogy ha tudnék programozni, biztosan készítenék valamilyen CMS szerű, vagy arra emlékeztető dolgot, ami nem drupal. Nincs túl sok bajom a drupallal, annak is megvan a maga szerepe, de bizonyos esetekben el tudok képzelni más megoldást is, ami esetleg hatékonyabb is lehetne. Az igazán nagyszerű viszont nem is ez, hanem a fejlesztéshez való hozzáállásod:
"Ezen feladatok felbonthatók apró részekre, tehát tudok olyan feladatot adni, ami pont megfelel a tudásodnak és így apró lépésekben, apró sikerélményekkel egyre nagyobb tudásod lesz..."
Meg kell, hogy emeljem a kalapom! Ez a hozzáállás tiszteletre méltó! Ha C++-ról lenne szó (valami másik feladat kapcsán, nem web), már jelentkeznék is, mert így lenne módom tanulgatni tisztességesen, munkát adni a tudásért cserébe.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

A baj az, hogy ez valóban szépen hangzik, de nincs mindig időm arra, amit szeretnék... :)

Most kezdek visszarázódni a "fejlesztős" kerékvágásba (két hónap lakásfelújátás és költözés után :), látszik is már a nyoma, sokat fejlődött és tisztult a portál kódja, és most már több időm marad mások segítésére.

Két hete gondolkodom időnként, hogy kell-e egyátalán támogatás, mivel pénz nem ad nekem több időt, esetleg a fejlesztési infrastruktúra (traq.javaforum.hu, fisheye.javaforum.hu, wiki.javaforum.hu, illetve bamboo.javaforum.hu) fenntartásában, de ez se egy nagy összeg, hiszen a szoftverekhez van OpenSource licenc az Atlassian-tól, s nincs dedikált szerver erre a célra, mindenféle más dolog is fut azon a gépen.

A másik ötletem az lenne, hogy havonta adnék 2-3 szakkönyvet azoknak, akik az előző hónapban a legtöbb fejlesztést tették hozzá a portál kódjához, ezzel motíválva a fejlesztői levelezőlista tagjait, mivel anyagiakban nincs erre keretem, viszont a pályázat nem egészen erről szól... :)

Magyarítani nem kell, mert magyar; dokumentálni kellene, mert nincs túlságosan dokumentálva, de ezen se segít a pénz; a felhasználószámról foglalmam nincs, nem tudom, hogy mennyien használnák, ha használható lenne (hiszen még nem az :).

Egy hónapja került át az "incubator" kategóriából az "incubator graduated" kategóriába, mint fejlődő projekt: http://www.java.net/projects/graduates/J

Szóval a lényeg az, hogy egyelőre nem pályázok... mert nem tudok miért pályázni... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD

IMHO ha pályáznál, akkor egyrészt kitehetnéd az "FSF.hu pályázatán nyert/nem nyert, de indult/különdíjat kapott/estébé" feliratot a project honlapjára és nem utolsó sorban ha némi pénzt tudsz a project mögött, akkor akár fizetős segítséget is be tudsz vonni a munkába. Pályázz, mert jó amit elkezdtél!
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Inkabb letezo projecteket kene tamogatni amik anyagi problemakkal kuzdenek nem pedig elpocsekolni milliokat idiota projectkre.
Ha nagyon meg akartok szabadulni a penztol akkor miertnem adomanyozzatok oda pl. FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Frugalware, stb. stb.
Ha csak 1 millio-t kapna a Frugalware, akkor biztositva lenne az infrastrukturajuk nagy resze.

ebben mondjuk van valami, kezdő projektnél jóvan nagyobb a hamvába halás esélye (lásd nyár után - vagy már nyáron:) - agyonhalt SoC projektek), támogatni meg azokat van értelme, akik már letettek (letesznek) valamit az asztalra. kezdő projekthez nem kellenek millák. pl. frugalware-t határozottan ideális támogatandó projektnek tartom :)

szerintem.

Te valamit félreértessz! Senki nem akar elpocsékolni idióta projektekre milliókat. Te nem olvastad el a kiírást!

Senki nem tiltja meg a Frugalware csapatnak (sem), hogy leadjon egy jó pályázati anyagot.

Nem gondolod, hogy ez inkább egy nagyon jó kezdeményezés, ahol a kiírásban benne van, hogy előny ha a pályázó már letett valamit az asztalra és gyakorlatilag az egyetlen hazai pályázat, ahol támogatást lehet szerezni ilyen jellegű fejlesztésre/tevékenységre? Szó nincs arról, hogy új projekttel kell pályázni, szerintem ez ki is derül a szövegből.

Nem akarja vki a páláyzat keretében javítani az ipodok Linux általi támogatottságát?