StarOffice 9

 ( trey | 2008. november 17., hétfő - 19:56 )

A Sun Microsystems bejelentette StarOffice 9 irodai programcsomagjának elérhetőségét. A csomag e nagyobb frissítése a bejelentés szerint natív támogatást hoz a Mac OS X operációs rendszerhez, továbbá jelentős fejlesztéseket, fejlett és kiterjedt produktivitást segítő eszközöket kínál az összes felhasználó számára. A StarOffice 35 amerikai dollár fejében tölthető le innen. Vállalatok számára elérhető mennyiségi licencelés 25 dollár / felhasználó ártól. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

elozobol volt oktatasi verzio, azt hasznalom.
ebbol nincs?

Ez úgy igazából miben más, mint az OpenOffice?
És melyik a jobb?

Köszönöm szépen. Kár, hogy ez az előző Openoffice-t hasonlítja az előző Staroffice-val, de azért kiindulásnak jó lesz!

Bennem is felmerült a kérdés, és meg is találtam ezt a doksit a sun honlapján OOo 3 vs SO 9 leosztásban, de ogyanezek szerepeltek rajta. Be kell hogy valljam, ezután el sem tudom képzelni, hogy ki veszi meg a SO-t. Az a 3 db ingyenes email support szerintem nem éri meg a licenset egy végfelhasználónak. Cégnél esetleg a Microsoft perek elleni védelem jöhet még szóba, de nekem, mint egyszerű felhasználónak továbbra is egy nagy kérdőjel, hogy miért is lenne jó. Valaki felvilágosíthatna.
Csaba

35 dollár az semmi. Akár a thesaurus, akár az Adabas, akár a plusz fontok kellenek valakinek, azokért ez nem pénz. Vállalatoknál jól jöhet a központi menedzselhetőség, ami az OOo-ban nincs meg.

"mint egyszerű felhasználónak" - A StarOffice sem éri meg, az MS Office sem éri meg,

mert minek a támogatás - általában fórumokról is megtudhat mindent az ember,
minek fizetni valamiért, ha az ingyenes termékkel is meg lehet csinálni az adott feladatot,
nincs szükség vállalati szintű migrációs eszközökre.

KAMI
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

A 35 dollár valóban semmi. Beszéltem egyszer egy vállalkozó haverommal, akinek az egyik üzlete azért fuccsolt be, mert túl alacsony árat kért. Nem vették komolyan és az ő munkája helyett egy rosszabbat drágábban megvettek, mert abban megbíztak.

Azóta nem egységáron kínálja a programjait, hanem felméri a cég anyagi hátterét és ennek megfelelően szabja meg az árat.

Amikor számítástechnikai cuccokat vásároltam, nekem sem az számított, hogy hol a legolcsóbb. A Mistral céggel többször is befürdöttem, mert bunkók voltak és garanciát is csak papíron vállaltak. A kisebb ár nem feltétlen olcsóbb is.

A válasz SO FAQ.
9.
Q:
What are the differences between StarOffice 9 Software and the OpenOffice.org 3.0?
A:
At the core binary level there are no differences. StarOffice 9 Software is Sun's professional distribution of OOo and comes with:

* Extensions and mail/calendar functionality comes with StarOffice Software, with OpenOffice.org you have to download each extension separately.
* Sun warranty and indemnification.
* Hot fixes, patches and updates (OOo is full installation).
* Committed timelines.
* 3 free warranty support calls (in retail).
* Customization, if business opportunity is big enough.