aga_et blogja

A Fluxcaves játék végre natív linuxos portot kapott

 ( aga_et | 2019. március 12., kedd - 0:42 )

Tulajdonképp tesztelőket keresne, mivel nincs Linuxos meg Maces gépe.
Nálam nem indult, mert az épp előttem lévő gép gyenge, a sajátom meg pont nincs elég közel.

Szóval ha kicsit érdekel egy magyar fejlesztésű játék és annak a tesztelése, akkor innen beszerezheted és szólj ha megy.

Köszi.

Egyébként ő csinálta a Neoncode-ot is, szintén natívan fut Linux alatt.

Pár disztró magamnak.

 ( aga_et | 2018. augusztus 26., vasárnap - 1:15 )

Egy ideje nem járok ide, mert ha twitter híreket akarok olvasni akkor a twitterre megyek (ma fogadtam el a GDPR-os kérdést is), de azért azt a disztrótesztes sorozatomat sajnálnám máshová vinni ha már megint aktuális lett.

Szóval, van egy régebbi dualcore lapos pár giga rammal, ami künnyű és vékony, ezen elindítgatok pár disztrót live-ban, mert valszeg arra rákerül majd az egyik. Most is van rajta van egy 64 bites Manjaro, működik is, csak irgalmatlanlassú. A legnépszerűbb közösségi oldalba szinte belehal.

Mi a halál az a snap? (Visszatért a Spotify Linuxra)

 ( aga_et | 2017. december 22., péntek - 14:59 )

Elavult egy Linuxos arc lehetek, ha ezt az univerzális telepító cuccot eddig egyáltalán nem ismertem. A minden Linux alatt működikre most kíváncsi leszek. Ha nem megy Chakra alatt, akkor többet nem hiszek a HWSW-nek Linux témában. Márha eddig hitt...

Lan party and Half-Life HUN meeting part 5 most hétvégén

 ( aga_et | 2017. augusztus 18., péntek - 13:23 )

Lesz nekünk most egy ilyen. Elúsztunk a marketinggel rendesen, ugyanis folymatosan mentek a rendezvények az elmúlt időszakban, és ezt sajnos elhanyagoltuk. Viszont ez azt is jelenti, hogy bőven lesz még hely. Ha valaki ráér, majd be is ugorhat. Mindig jó szokott lenni :)

Unifying receiver FW update on Linux

 ( aga_et | 2017. május 30., kedd - 12:33 )

Napok óta meg vagyok azon akadva, hogy ehhez miért kellett ennyi év.
(Azon is, hogy a felmérések szerint a legnépszerűbb DE a KDE, de erőltetik a lehülyített Gnome-ot.)

Szóval:

https://blogs.gnome.org/hughsie/2017/05/22/updating-logitech-hardware-on-linux/

Chakra Linux, grafika, optimus, miegymás

 ( aga_et | 2017. január 24., kedd - 5:47 )

Érdekes dolgokat vettem észre mostanában a Linux alatt működő 3D alkalmazások, azon belül is a játékok működésével, kapcsolatban. De ne fussunk ennyire előre.

Heavy Gear Assault free earley acces Steam keys

 ( aga_et | 2016. december 6., kedd - 23:51 )

Igen, mostanában két Mechwarrior cucc is megjelenik, de mint kiderült a Stompy Bot féle az igazi.
Legalábbis ebből a reddit fórumból kiderül mi a gond a másikkal, és van még egy time line itt, ami a balhékat veszi sorra.

De balra el;

Még van néhány az ezer ingyenes kulcsból, amit a fenti címből a megjelenés előtt oszt ki a Stompy Bot.

Ismét vadászat a disztrók földjén :-/

 ( aga_et | 2016. október 2., vasárnap - 23:08 )

Ha valaki kicsit is ismer innen a HUP-ról, akkor tudhatja milyen a hozzáállásom a Linux világa felé. Nos most ennek ellenére nagyon ki vagyok akadva.

Több mint tizenöt évnyi tulajdonképp gondtalan Linux használat után most sikerült belefutnom egy olyan disztróba, aminél az ordenáré bughalmaz kifejezés is csak egy enyhe pillangószárny-legyintés.

Lelőtték, meghalt: A kínai Military Standard

 ( aga_et | 2016. szeptember 27., kedd - 0:01 )

Emlékszem, elég sok történet, talán HOAX terjengett azokról amikor valakit a telefonja védett meg egy lövéstől. Ez nem tenné.

A sok durability phone gyártó között feltűnt egy nagyotmondó is, szerintük golyóálló az üvegük. Hát nagyon nem.

(A kép mögött van a youtube link.)

AMD-hez plusz 1GB kell ha... Tomb Raider 2013

 ( aga_et | 2016. április 18., hétfő - 21:15 )

Szóval, nemsoká (talán pár nap, hét) tényleg megjelenik natívan a 2013-as Tomb Raider Linux alá. Én nagyon örülök neki, mert végre valóban egy nagyon jó és okkal népszerű címről van szó, ami három év után is az egyik legszebb.

Az ajánlott gépigénynél valami feltűnt. AMD kártyável egy GB-tal több kell a minimális futtatáshoz. Tényleg ennyivel gyengébb lenne az a gyártó? A driver biztosan, de az nem ok a memóriatöbbletre.

Comment

 ( aga_et | 2016. március 22., kedd - 23:56 )

No comment.

[code]

/**
* Kicseréli egy bannert a paraméterekben kapott node alapján
* @param {jQuery object} node
* @return {void}
*/
function adservingFallback(node) {
jQ.get(window.location.protocol + '//' + window.location.host + '/ad/fallback', {
zone: node.attr('data-zone')
}, function(resp) {
// majd a responset cseréljük
node.replaceWith(resp);
});
}
jQ(window).load(function() {

60fps Linux vs. 60fps Windows

 ( aga_et | 2015. december 28., hétfő - 18:00 )

Pár hete (lehet, hogy több) volt itt (is) egy olyan hír, amiben a futási teljesítménye alapján összehasonlítottak egy SteamOs alatt futó játékot egy windowsos verzióval, ahol a SteamOs-es jelentős teljesítménnyel elmaradt. Én már akkor sem értettem a dolgot, főleg hogy az összes oldal ugyanarra a tesztre hivatkozott, pedig szinte bárki megnézhetné élőben, hogy nincs igazságtartalma.

Azt hiszem...

 ( aga_et | 2015. december 25., péntek - 23:08 )

... be kell szereznem a GTA5-öt.

Persze nem azt jelenti, hogy nekem is így nézne ki vagy azt hogy érdekel, mert a negyedik eléggé ergya lett. Viszont ezt meg kell néznem futás közben.

Logi –kátlan és 'tech' –etlen döntés, by-by Logitech

 ( aga_et | 2015. július 9., csütörtök - 1:27 )

Most olvasom, hogy a Logitech aktuális főnöke szerint elavult nyolcvanas–évekbeli a tech szó, ezért jobb megváltoztatni a nevet Logi-ra. Meg most éppen mostmár amúgy is a fő profiljuk a hangszóró, ami miatt a logó nem illik az eddigi performanszba.
Hát gratulálok nekik, és egyben sajnálom is. Ok mostanában sokan –talán divatból– szidják őket, nekem a legtöbb értelmes egerem Logitech volt, illetve még az is. Nem tudok hinni annak, hogy ez csak egy logó. Annak meg végképp nem, hogy (fkin buzzword) modern, egyszerű, letisztult lett, mert ez mindent jelen, csak nem ízlésest. Miért most, miért késnek vele? Végre kezd kivezetődni ez a hülye minimálstílus (igaz, nagyon lassan) erre ezek idevágják ezt:

Pertti Kurikan Nimipäivät

 ( aga_et | 2015. március 3., kedd - 0:44 )

Bár úgy általánosságban magasról lesza egyáltalán nem érdekelnek a túlhype-olt populáris és médiahajhász zenei megmozdulások, de ez most különösen tetszetősnek indul. Mindez azért, mert manapság néhány témában kifordult a világ önmagából.

Tehát, amíg ma minden magya rengeteg hazai érzelmű annak örül, hogy végre egy szép, és valóban (youtube) világsztárt sikerült kiküldenie a eurovízionárius dalfekálsztiválra, még talán azt is vizionálják, hogy esélye is van. Lehetne. A valóság: Hát itt nincs.

Disztrovadász újratölt.

 ( aga_et | 2015. február 23., hétfő - 2:04 )

Nem tudom miért, de megint rámjött a disztrópróbálgatás. Itt már vagy hat ilyesmi postom született.

Most egy kicsit más szempontok alapján kezdtem el válogatni. Korábbiakkal ellentétben elsősorban a multimédiás képességek, és a kellemes kinézet döntött. Persze kipróbálásnál valószínűleg 90% el fog hasalni, de lehet, hogy az összes. Merthogy azért nagyrészt megtartom azokat a kitételeket amiket már felállítottam.

Tehát:

  • Ne legyen feltétlen Ubuntu alapú

Predator

 ( aga_et | 2014. december 25., csütörtök - 14:54 )

Egy új ragadozó költözött hozzám a kollégám jóvoltából. (Állítólag alien ;) ) Ő Star Wars szobrokat szokott tőlem kapni, meg egyéb más marhaságokat. Erre tegnapelőtt beállított ezzel. Mivel mindkettőnknek nagyon tetszett, ezért addig nézegettük, míg bele nem feledkeztünk a munkahelyünk mély komolyságába :) . Hazafelé azért még tartottunk egy stratégiai SMS csatát Predator vs Stormtrooper témában... de itthon sem hagytam abba. Amúgy tényleg nagyon kidolgozott darab. Szóval:
Elsőre kinyírta a „hivatali” Batmant:

The Talos Principle Public Test a Steamen

 ( aga_et | 2014. december 13., szombat - 1:00 )

Mit mondjak róla. Először is natívan fut Linux alól, gyönyörű, belső nézetes logikai játék. Mint a Portal, csak portalok nélkül és természetes környezetben :)

Jónak tűnik. A legegyszerűbb innen elérni.

Handrás az eszed tokj... illetve doboza :D

 ( aga_et | 2014. november 14., péntek - 1:43 )

Negyed órája fulladozok ezen a gyereken.
Nem elég, hogy ír egy olyan ostoba cikket, ahol szerinte a két fehér doboz designere másolja egymást, ezek után még lehülyézi a kommentelői kb. egészét :)
Komoly designeri munka egy doboz bizony! Anno nyomdásztanoncként legalább tíz percig tartott megcsinálni az elsőt. Fehér kasírozással együtt. Mindjárt pert indítok én is almáék felé, mert akkor még a Newton sem létezett ;)

Uptime 36 years

 ( aga_et | 2014. október 31., péntek - 9:48 )

Ennyi idős lettem ma.
Meg „halogén” is ma van.

Typewriter keyboard

 ( aga_et | 2014. október 14., kedd - 23:37 )

Iderakom, mert hónapok óta itt állnak a fülekben.

Akkor valami ilyesmit akartam írni, hogy szeretem a steampunk dolgokat, meg milyen jó lenne itthon egy hasonló cucc stb. ami amúgy így is van.
Most, hogy végre HUP-os segítséggel érteni is fogok valamit a hasonló környezetű Dishonoredből, eszembejutott, hogy még mindig itt vannak a linkek. Szóval:

USB typewriter construction kit.

Isn't pocket proof :)

 ( aga_et | 2014. szeptember 30., kedd - 22:26 )

Percekig röhögtem rajta:
Dammit, macbook isn't pocket proof too! :(

Innen.

Ezermester oldtimer

 ( aga_et | 2014. május 30., péntek - 5:02 )

Fúróállvány kereséskor véletlen belefutottam ebbe az oldalba.
Lelkes közösség beszkennelgette '97-ig az összes példányt.

Az biztos, hogy nem ezek alapján lesz állványom, de igencsak elmerültem bennük. Tökéletes képe a magyar –nem politikai– valóságnak a hatvanas évektől. 90-es években már feltűnt pár számítástechnikai kiegészítő.

http://oldtimer.ezermester.hu/index.php

Gondoltam ráküldök némelyikre egy OCR-t, de nagyrészük olyan minőségben van fent, hogy azt bármelyik captcha megirigyelné. Mindenesetre nagyon érdekes, szórakoztató.

Witcher 2 akció, natív linux támogatással

 ( aga_et | 2014. május 23., péntek - 23:22 )

Az előbb találtam Steamen, még majdnem 20 óráig 3,99€ a Witcher 2.

Nem tudom milyen, az első részt akkor kipróbáltam. Jányka imádta, háttérképe vagy fél évig Witcheres volt, még a könyvet is megvettem neki. Ha csak fele olyan jó mint az első, akkor is megéri. Főleg, hogy mostmár Linux alatt is jól fog menni.
A leírás szerint csak Nvidia alatt megy, de ez pont nem érint ;)

Sportfüles kalandok #2

 ( aga_et | 2014. május 18., vasárnap - 12:08 )

Pár hónappal ezelőtt beszámoltam itt róla, hogy kellett egy új sportfüles, ami befér a bukó alá. Tehát nyakpántos. Végül a nyertes –mivel mást ilyenben és értelmes minőségben/áron itthon szinte nem lehet kapni– a Sennheiser PMX-60 lett. Fogok is arra posztra utalni sokat.