Honda CB 600F Hornet vs. Yamaha Fazer FZ6

 ( trey | 2012. május 9., szerda - 20:38 )

Jó ideje bennem van, hogy motoroznék újra. Nem, nem új szeszély ez, hanem egy vissza-visszatérő terv, ami eddig nem került megvalósításra. Most, hogy egy jó ideje négy kerék mellett egyre több időt töltök két keréken, megint felerősödött az érzés, hogy motoroznom kellene. Az egyik kollégám is erősen bíztat, mert akkor nem kellene neki egyedül motoroznia.

Érlelem a tervet. A nekem tetsző típusok a naked verziók, pl. a Honda CB 600F, vagy a Yamaha Fazer FZ6. A Honda felé húzok. Ideteszem nézegetni, hátha akkor hamarabb döntésre jutok abban, hogy kell-e ez nekem, vagy sem :)

Honda Hornet
Hornet

Honda Hornet
Hornet

Yamaha FZ6
FZ6

Persze az igazi egy Ducati lenne, de az megfizethetetlen... :)

Ducati Monster S2R
Ducati Monster S2R

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Monster <3 <3 <3

+1, nekem is honda hornet, meg monster tetszik a legjobban, de inkább utóbbit venném ha ilyenre adnám a fejem:) mondjuk nekem régebbi verziók jobban tetszenek

Szerintem bármelyik a kettő közül megfelel. Amit javasolnék, hogy vegyél öltözetet(esetleg kérj kölcsön) és próbáld ki mindkettőt a kereskedésekben. Ha hatszázasban gondolkozol érdemes lehet esetleg még a Kawa ER-6N vagy F modellt is megnézni(bár szerintem ezen túl vagy már). Picit talán szelídebbek.
Yamahánál melyik évjárat?

Amúgy nehéz döntés, de szerintem egyiket sem bánod meg. A ruházkodás nagyon fontos, azt ne hanyagold el.

Hódmezőn a H-D szalonban :D van 2 használt Ducati is, asszem mindkettő eladó. Az állapotukról, tipusról, árról stb. semmit sem tudok. Valami ilyesmi :), csak régebbi, a hátsó lengővilla asszem még kétoldalas, amennyire futólag láttam. Persze ez az ország másik vége....


Ne kattints ide!

Van egy Győrben, képen szép állapotú. Kár, hogy pókermintás. Meg egy kicsit gyanús nekem a 2006-os motornál a 4000 futott kilométer. Másfél guriga.

Mondjuk kezd súlyos lenni ez a motor téma, mert éjjel motorokkal álmodtam :))

--
trey @ gépház

És ez már csak súlyosabb lesz! Ez az S2R is szép de a legszebb ezek közül az S4RS.

A Ducati legalább karakteres a japán egyensor4 gépekhez képest. Meg azt is vedd számításba hogy hozzájuk képest minőségibb alkatrészekből építkezik (fék, futómű, stb.)

én nem vagyok motoros, de régen nagyon tetszettek a Moto Guzzi-k, a hosszában álló V motorral. a hangjuk sem gyenge.

ez a módosított Griso kifejezetten "ehető", bár szerintem ilyenen nem fogsz lovagolni:
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Custom%20Bikes/moto_guzzi_diamond_gris.htm
majd másfél liter V2 :D

vagy esetleg a Triumph-ok is nagyon bejöttek, mivel a három henger sorban is elég kuriózum. A Triumph (Budapest) oldalán vannak használt gépek is másfél miska alatt.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Olyan vasat szeretnék venni mindenképpen, aminek az alkatrész- és szervizhálózata megoldott itthon rendesen. Túl extrém motorokkal nem akarnék szívni. Így azt hiszem, hogy marad a Honda, Yamaha vonal. Már ha lesz belőle valami.

--
trey @ gépház