Libranet

A világ legkisebb linuxos számítógépe?

 ( trey | 2006. május 1., hétfő - 21:11 )

Az Intec Automation azt állítja a ColdFire-alapú CPU moduljáról, hogy az a világ legkisebb linuxos SBC-je (Single Board Computer), amely internetes kapcsolattal, normális mennyiségű memóriával, és "masszív vezérlési képességekkel" rendelkezik.

Libranet 2.8.1

 ( trey | 2003. augusztus 22., péntek - 9:53 )

A Libranet tegnap kiadta a Libranet névre hallgató Debian alapú operációs rendszerének 2.8.1-es verzióját. Ez a Debian alapú, kereskedelmi Linux terjesztés meglehetősen népszerű a kezdő Linux felhasználók között, hiszen a Debian stabilitását ötvözi a könnyű kezelhetőséggel. Emellett másik nagy előnye, hogy meglehetősen naprakész terjesztés. Milyen fő komponensekből áll? ->

Érdekes cikk a Libranetről

 ( WoOh | 2003. július 31., csütörtök - 10:52 )

Hajnalban olvasgatva egy igen érdekes cikket/elemzést találtam a Libranet GNU/Linux-ról. Mindenkinek melegen ajánlom a figyelmébe, akit érdekelnek a GNU/Linuxok. :)

Libranet 2.8 - áttekintés

 ( trey | 2003. május 7., szerda - 8:19 )

A Libranet névre hallgató Debian alapú kanadai Linux disztribúció még nem nevezhető "nagyágyúnak" a Linux világban, de minden esélye megvan arra, hogy a legjobbak között tartsák számon.

A kereskedelmi terjesztés automatikus HW detektálással, könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel rendelkezik.

Egy áttekintést olvashatsz a disztribúcióról a DistroWatch oldalain itt.

Libranet 2.8

 ( trey | 2003. május 1., csütörtök - 20:24 )

A Libranet fejlesztői csapata bejelentette a Debian alapú Libranet 2.8-as kiadását. Mit várhatunk tőle? Lássuk:

Kernel 2.4.20; XFree86 4.3.0; KDE 3.1.1; GNOME 2.2.1; XFce, IceWM, Fluxbox, Enlightenment; könnyű telepítés; automatikus hardver felismerés; e-mail-es támogatás; támogatói "megoldás" adatbázis; segítőkész közösség..."

Mit kell tudni a Libranet-ről?

Libranet 2.7 kiadás

 ( trey | 2002. szeptember 9., hétfő - 12:34 )

A Libranet a Debian stabil woody kiadásán alapul, a jelenlegi kiadásban az olyan nagyobb csomagokat frissítették, mint például a KDE vagy a Libranet saját installere, a Libranet Adminmenu, a desktop konfiguráció, és a kiváló OpenOffice csomag.

A Libranet 2.7 javított hardver detektálással rendelkezik, és sokkal könnyebb lett például a diszkek beállítása is. A telepítést követően a felhasználó egy tejesen beállított, üzemkész rendeszert kap. A rendszer gyors, és stabil, nyugodtan használható professzionális és otthoni környezetben is. Az OpenOffice segítségével a Libranet egy nagyszerű alternatívája lehet bármely desktop rendszernek.

Megjelent a Libranet 2.0

 ( trey | 2002. február 7., csütörtök - 8:33 )

A Libranet 1999-es megjelenése óta egyre nagyobb piaci részesedésre tesz szert. A Libranet egy debian alapú Linux disztribúció.

A Libranet 2.0 teljesen átalakult, az alapoktól át lett szervezve. Teljesen új installert, kapott, és ha lehet hinni a híreknek, nagyon friss csomagokból áll.

A 2 CD-s telepítőkészlet szinte a legfrissebb elérhető programokat tartalmazza. A rendszer részei olyan programok mint a Netscape, Galeon, vagy a SUN jól ismert irodai csomagja a StarOffice.

Libranet GNU/Linux 2.0 pre-order

 ( trey | 2002. január 31., csütörtök - 21:14 )

Lassan elérhető lesz a Libranet GNU/Linux 2.0-ás verziója. A Libranet jelenleg az egyetlen Debian alapú kereskedelmi disztribúció. Az eddig megjelent Debianra épülő kereskedelmi disztribúciók (Stormix, Corel, Progeny) jelenleg vagy a megszűnés, vagy a fejlesztés teljes fagyasztásának stádiumában vannak.

A Libranet ezen disztribúciók előtt indult, és jelenleg is a piacon van. A Libranet dolgozói büszkék arra, hogy a termékük bizonyít, és megállja a helyét abban a versenyben, amely a számos (jobb-rosszabb) Linux disztribúció között van.

Annak ellenére, hogy nem nagyon hallani a disztribúcióról, azt el kell mondani, hogy nem a kezdők közé tartoznak, jelenleg is több millió dollár áll a cég mögött.

A Libranet amellett, hogy debian alapú (sokak szerint a debian kezelése nehéz, csak profi felhasználóknak való - hogy honnan veszik ezt?) magas fokon támogatja a felhasználókat, könnyen telepithető, automatizált beállítóprogramok segítik a konfigurálást, stb.