HOVD 2019 - Kedvenc adatbázis-kezelő

Címkék

Szavazz az alábbi kategóriákban! Kedvenc ...

amazon dynamodb, google bigtable, azure cosmos db
1% (14 szavazat)
apache derby, java db, h2, sqlite
3% (34 szavazat)
db2
2% (21 szavazat)
document store (nosql adatbázisok, például mongodb, couchdb, elasticsearch, amazon dynamodb)
5% (61 szavazat)
firebird
2% (23 szavazat)
gráf adatbázisok (például neo4j, marklogic)
0% (4 szavazat)
mariadb, mysql, percona server
40% (442 szavazat)
microsoft sql server
8% (88 szavazat)
oracle
5% (58 szavazat)
postgresql
33% (369 szavazat)
Összes szavazat: 1114

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 20., p - 08:54

document store != nosql

A document store az egy alkategóriája a NQSL adatbázisoknak [1].

:wq

Kicsit nevetsegesnek erzem ezt. "kedvenc" nem azt jelenti, hogy "azt ismerem/hasznalom",  hanem hogy ha alkalmad nyilik valasztani, akkor az az elso jelolt.

Nem kell ezt szívre venni, mert nincs sok értelme a kedvencnek.

  1. Ha valaki egyet ismer/használ, akkor nyilván az lesz az első jelölt, amit választani fog.
  2. Ha többet ismer, de leginkább egyet használ, akkor vagy az lesz a kedvence, mert ismeri és szereti, vagy épp ellenkezőleg, bármi más, amit nem nagyon ismer, mert azt az egyet nem szereti, akár gyűlöli.
  3. Illetve vannak azok, akik többet ismernek és használnak, azok a 2. pont alapján vagy azok közül választanak kedvencet, vagy a többiből, amit nem igazán ismernek.
  4. Ráadásul kedvencet sokan úgy választunk, hogy jó vele dolgozni, de sose választanánk szinte semmi komoly munkára, mert lassú, vagy bugzik, vagy nagy a memória, CPU igénye, ...

Ez a neo4j nagyon érdekes. Használja valaki? Érdekelnének a tapasztalatai.

Lassan egyre több ember kipróbálja a postgres-t és rájön mennyivel megbízhatóbb, mint a mysql. :P

Legalabb ne reklamozd, hogy ahhoz is hulye vagy, hogy SQL standardokat ertelmezz. Azokkal kompatibilis, meg csak nem is a legrestrictive-ebb modon. A Google kozos SQL-je meg restrictive-ebb modon erolteti a standardokat, a MySQL meg a lo tuloldala, de eros logikai hiba a MySQL viselkedeset normalisnak venni.

Egy one-to-many JOIN, egy GROUP BY, teszteleskor pont jo random ertek jott ki, es kesz is a bugos kod: ez a MySQL-ed (5.7 elott raadasul default ilyen)

Nem gondolod, hogy ezzel a szovegertelmezesi kepesseggel te vagy a hulye? Hol beszeltem magamrol? Megvan a tobbesszam harmadik szemely? "megprobaljak" "visszamenekulnek" nem magamrol beszeltem. koszi eveket dolgoztam mindket technologiaval. Sot szemely szerint en pont a mysql-t nem preferalom pl az altalam emlitett szabvany nem kovetes miatt.

Ez annyira gáz, hogy cselekvésre ösztönöz. Mivel nem akarok (szerintem nem is tudok) github commitoló lenni, írnék ennek az S.Petinek, hogy csináljon valamit. Ez a jelenlegi Postgres Master branch, azaz az élő? Vicc....

szerk: közben láttam, hogy ez a pgadmin source. (Fura volt a php szintax egy pg szintű rendszer kódjában....)

Frusztrált vagyok, mert nem csak én szavaztam a firebird-re. Más is használja és szereti? (Én inkább csak használat miatt szeretem = nem a legjobb, de nincs vele baj)