Nyaraláson, kiránduláson készült (digitális) fényképeimet ...

 ( BlinTux | 2019. szeptember 25., szerda - 6:53 )
Sűrűn nézegetem.
3% (11 szavazat)
Néhány hetente nézegetem.
4% (13 szavazat)
Néhány havonta nézegetem.
18% (65 szavazat)
Évente, vagy még ritkábban nézegetem.
55% (196 szavazat)
Soha nem nézek rájuk többé.
7% (25 szavazat)
Nem készítek képeket, nincs mit nézegetni.
6% (23 szavazat)
Csak az eredmény, vagy még az sem érdekel!.
6% (21 szavazat)
Összes szavazat: 354

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ritkán, ha csak digitális, ha kinyomtatjuk akkor sűrűbben. Nyaraláson max telefonnal szoktam fotózni, otthon pedig egy fullframe-mel és leginkább közeli portrékat.

a digitalisakat csak ritkan, a nyomtatottakat gyakrabban mivel a falon/hutoszekrenyen vannak

A nagymamákról is azért van kép, mert az papíralapú volt. ;)
--
Karesz
www.bwfotogram.hu

Nalunk eleg gyakran keszul papiralapu kep a digitalisakbol, es megy kepkeretekbe, falra stb.

Nyaraláson sokat fotózunk és szeretjük is megnézni őket. Tipikusan nem strandon nyaralunk, hanem bejárunk egy területet, várost. Fotók digitálisan vannak tárolva, galériában is tárolva (https://smugmug.com).
--
https://naszta.hu

Legyen egy ilyen szavazás koncertre is :)

Öhhm, mármint, hogy:

Koncerten, a telefon hangrögzítőjével felvett zenét milyen sűrűn hallgatod vissza?
- Minden nap
- Hetente
- Havonta
- Évente
- Soha
- Csak ha másik koncerten vagyok ahol nem tetszik a zene
- Mindig csak az elejét hallgatom, de azt sűrűn, mert az a csengőhangom
- Végighallgatom, mert szeretem, aki hív tanuljon türelmet
- Nem érdekel, krumpli vagyok

Ezen most jót nevettem. :D

---
Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

En pl szeretem a youtube-on levo koncertfelteteleket, sokszor az elo verziok jobbak mint a studio.

Főleg a telefonnal készültek sokkal jobbak, mint a helyszínen profi kamerákkal készítettek, aha :)

1.) Nemelyiknek en is megdobbenek a minosegen
2.) Elenyeszo mennyisegerol keszul jo minosegu hivatalos, plane mert nem mainstream zeneket hallgatok altalaban, es azokon a koncerteken ritkan fordul meg profi kamera.

Mas kerdes? :)

Ha már ott vagy a koncerten, annak hangulatát milyen szar telefonos felvétel fogja visszadani? Meg tényleg, kimegy a csóka a koncertre azért, hogy 2 órán keresztül egy telót tartson a feje fölé, ezért képes kifizetni a jegyet? Több kérdésem nincs :)
(Kb. mint voltak a mozis felvételek, nem tudom, vannak-e még, de én nem bírtam egyet se végignézni azokból).

En lattam mar par megdobbentoen jo minosegut, nekem azok eleg jol visszaadtak a hangulatot, nem tudnam szarnak nevezni oket. Meg egyebkent sem csak a hangulat erdekel, ahogy feljebb is irtam tegnap, nagyon sok esetben az elo verziok sokkal jobban tetszenek, meg akkor is, ha a minosege mondjuk nem annyira jo. Azt meg hogy ki hogyan csinalja, passzolom, en sose csinaltam meg ilyet, es nem is akarok - ha mar ott vagyok, en is inkabb elvezni akarom a koncertet.

Falra mászok a sok idiótától, aki ahelyett, hogy részt venne az eseményen, azon van, hogy csináljon egy full szar videót az egészröl.

--
robyboy

Inkabb, minthogy utana warezolni kenyszeruljon.... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Magam reszerol sokszor halas vagyok nekik, mert igy en is hallhatom (pl a vilag masik felere eselyem nincs elmenni az adott koncertre)
Az meg eleg meglepo idonkent, hogy milyen jo minosegu videot keszit mostanaban nemelyik telefon, eleg vacak korulmenyek kozt.

+1

Nemrég voltam Berlinben egy koncerten, ahol belépéskor be kellett tenni a telefont egy ilyen mágneszáras tokba, kilépéskor meg kinyitották. Szerintem teljesen jó megoldás volt, végre nem telefonnal hadonászott a tömeg.

Fényképezek és sokat videózok is, főként a 3 és 5 éves gyerekeket.
Képeket ritkán nézzük vissza, inkább egy-egy jól sikerültet rakok külön, és az megy a falra a digitális képkeretbe.
De a róluk készült videókat szeretik nézni a kölykök.

Tisztára Tom és Jerry időnként, például amikor egy nagy trambulinon ugráltak - fogócskáztak - borultak vissza és össze, azt újranézve úgy röhögnek magukon, hogy majd leesnek a kanapéról.

Szeretek fotózni, de nem telefonnal, hanem "nagy" géppel (micro 4/3) természetesen több objektívvel, de a produktumból egyértelműen a videót szereti jobban a család.

+1
Nagyjából ugyanez van nálunk is.

Surun nezegetem, foleg az Apple Photos ajanlasai miatt, egyebkent nem biztos, hogy eszembe jutna.

Fel vannak töltve a Google Photosba, onnan pár albumot pörget a Chromecast a TV-n, mikor épp nem csinál mást, és véletlenül be van kapcsolva. Olyankor ha épp arra járok, és valami fasza kép ugrik elém, az jó :)
Magamtól nem nézegetem.

Kicsit hátborzongató kiteregetni az AI-nak az életedet, de ízlések és pofonok :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Neki milyen hátborzongató lehet, amit a képeken lát :D

De legalább ha öntudatra éled, és kinyír mindenkit, akkor tudjuk, hogy kinek a hibája! :-)

Mi mérsékelt mennyiségű képet csinálunk, egy-egy fontosabb alkalmon 1-1 csoportképet. Vagy valami vicces/érdekes dolgot néha lefotózunk. Azért még így is több, mint amennyi anno a kémiai előhívás korában készült.

A gyerekek imádják visszanézni a képeket, ezért néha szoktuk gépen is. Illetve a feleségem minden évben összeválogat egy fotókönyvre valót, és azt tisztességes helyen legyártatjuk. Ebbe csak a legjobb képek kerülnek be, meg a legfontosabb eseményekről 1-1 emlék. Azokat is szoktuk nézegetni, szintén a gyerekek szokták kérni.

Magamtól nem nagyon jutna eszembe nézegetni, az automatikus vetítés - amolyan digitális képkeret - ötlete egyébként tetszik, lehet hogy egyszer én is megvalósítom, ha sok időm lesz.

Ezenkívül barátokkal szoktunk a közös nyaralások után képnézegető afterpartit tartani, amikor mindenkinek a képeit végignézzük, meg áttöltjük. Bár ilyen jó régen volt utoljára, az online megosztás elkezdte megölni ezt a műfajt. Szerencsére az összejövésre találunk egyéb alkalmat is.

Készítek egy-két képet, de nagyon ritkán, amit megosztok facebook-on, majd néhány ismerőssel poénkodunk rajta, aztán lehet, rá se nézek többet... legfeljebb amikor 1 év mulva a facebook feldobja. 10-nél több kép sosem készül 1 nyáron.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Az megvan, amikor a Revolution sorozat első részében (nincs áram évek óta) a csajszi bámulja a lemerült telefonját és azt mondja, hogy bárcsak előhívatott volna a gyerekéről egy képet, mert már nem is emlékszik az arcára (valahova elkerült a gyereke a káoszban)?
Nekem nem az AI ugrik be, hanem ez :)

Mondjuk egy telefont akár kézi erővel is fel lehet tölteni egy generátorral. Szóval ha már nincs közvetlen életveszély, akkor ezt a problémát egy ügyesebb szaki meg tudja oldani. Bárhogy generálsz egyenáramot, 5V regulátort kiszedsz valamiből, és ráforrasztasz egy USB aljzatot: mehet a töltés. Mondjuk nyomtatni így nem fogsz tudni, hacsak nincs USB-s nyomtatód is :-)

... bicikliről leszedni a kerekeket, autóból kiszedni egy generátort, akksit, generátorra lánckereket, azt rá a biciklire, generátorhoz az akksit, arra megy egy 12V->230V átalakítót... aztán még óriásmonitoron is bámulhatja a képeket...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

[X] Sűrűn nézegetem

Beállítom háttérképnek, 5 percenként vált.

És a hátteret hányszor látod? Mert én kb. 2x10 másodpercet, amikor bekapcsolom a gépet, meg amikor leállítom.
--
"Sose a gép a hülye."

Azért kell 4k monitor, hogy 1024x768-ban lehessen dolgozni, akkor valamennyire látszik a háttér is :)
--
Karesz
www.bwfotogram.hu

Mi az a nyaralás??? :D

Az amikor vízparton sörrel a kezedben olvasod a céges emaileket ;)

Az amikor vízparton sörrel a kezedben olvasod leszarod a céges emaileket ;)

Az, amikor vízparton kerti medencében sörrel a kezedben két gyerekkel a hátadon olvasod arról álmodozol, hogy békében olvasod a céges emaileket. :-)

:DDD

--
Karesz
www.bwfotogram.hu

Mindig előveszem a telefonon tárolt képeimet, videóimat, ha valahol várakozni kényszerülök, és nincs éppen "ad hoc" beszélgetőtárs. (Autóban, rendelőben, kormányablaknál, stb.) - Persze próbálom elkerülni, utálok várni... (Egyfajta rögzített naplóként használom a képeket, rözítőnek a kamerát.) - Amióta digi van, eszembe nem jutna fotót nyomtatni. Bár családi fotókból naptárt egyszer az életemben már összeállítottam, - nagy keletje van a családomban az ilyeneknek, és ált. a gyerekeimtől szoktuk kapni. - Viszont a filmes korszak régi, dobozokban tárolt családi-baráti fotóinak szkennelését, a telefonra töltését folyamatosan végzem. (Különben azokat tényleg soha sem nézném meg.)

Többnyire videót csinálok belőle (vagy én, vagy a telefon/tablet magától) és akkor rálesek. Ha tetszetősre sikerül akkor elég sokszor előkerül, főleg amikor összemorgás van asszonypajtással és így szép emlékeket felidézve remekül lehet csillapítani a napi stresszből felgyülemlett feszkót. Nálunk ez halmozottan igaz, általában majomkodunk a felvételeken szóval általában elég mókás a végeredmény.

Én ehhez hozzákérdezném, hogy nyaraláson, kiránduláson mennyi fotót készítesz:
0-5
6-10
11-50
51-100
101-500
500-1000
1000-

--
https://iotguru.live

:)
2-4 tekercs filmet és mind jó ;)

--
Karesz
www.bwfotogram.hu

Legalább 100-at!
De nem azért mert annyi mindent fényképezek, hanem mert van amiről 3 képet is készítek, mivel pocsék fényképész vagyok, gondolván az egyik majd csak jó lesz.
Otthon pedig kiválogatom, azokon még átmegyek Photoshopal (fények, színek korrigálása) és a 100 képből marad 20 ami el lesz tárolva aztán.

Legutobb 3 nap alatt kb 600-at, ebbol ugy 200-ra mondtam utolag, hogy OK, es olyan 20-30-ra, hogy tenyleg elegedett vagyok vele. Probalom emelni ezt az aranyt.

Az egyertelmuen pocsek kepek kivetelevel (rossz fokusz, nagyon elonytelenul kaptam el a $subject-et) mindent megtartok RAW formatumban, gyakran evekkel kesobb a kepekkel jatszadozva (lightroom/capture one stb) jovok ra, hogy igazabol van valami olyan azon a foton, hogy mashogy crop-olva vagy valamilyen modon szerkesztve lesz meg belole valami jo.

+1

Nekunk van egy Telegram csoportunk. Altalaban a kepeket oda is posztolgatjuk,
abbol lesz kivalogatva aztan, es ugy lesz elohivatva. (persze az eredetit ilyenkor a kivalogatottakbol szinten posztoljuk).

Asztali gepet nem erint a komplett processz, nem en hivom elo, de nem lehet tul draga.

Olyan evi 6-8000 kep/mobiltelefonrol beszelunk. Havonta olyan 100 kep lesz elohivva.

A kepek annyira nem is gaz. De a videok. Azzal kellene valamit kezdeni, arra van valakinek bevalt modszere?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Es se rossz. Ami jobban zavar, hogy mar 1TB-nal tartunk, es ugy nezem, hogy ez evrol evre rosszabb.
Lassan nem fogom birni hattertarral, de ki van adva, hogy torolni nem szabad...

jonnek a slowmo videok, a 4k felvetelek. Ahh, oreg vagyok en mar ehhez...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

húzd le felére a képek felbontását. Senki nem fogja észrevenni.

Nem tudnám megmondani milyen sűrűn, mert nem az eltelt idő függvényében szedem elő a képeket újra, hanem ha épp kell valamiért. Vagy mutogatni, vagy keresek valamit... Az meg jöhet hetente vagy évente...

Mivel általában valami sportevent a nyaralásom, ott nem igen fotózok, hanem épp kihajtom a belem. :D Szóval 4-5 kép / alkalom, aztán előkerül néha, legalább egy fb. poszt erejéig.

--
openSUSE Leap 15