Looking Glass 3D LiveCD

 ( trey | 2005. október 22., szombat - 14:03 )

Elég régen hallottunk az eredendően a Sun-tól származó Looking Glass 3D desktop-ról. Amióta 2004 közepén GPL-es lett, azóta a folyik a fejlesztése, de sokat nem tudni róla. A Distrowatch szerint a napokban megjelent egy tech demo LiveCD a stuffról, amely a 2.3-as verziószámot viseli, és amely az első stabilnak kikiáltott változat. Kipróbáltam...

A kicsit több, mint 200 MB-os LiveCD letölthető innen. A népszerű, Slackware gyökerekkel rendelkező SLAX ``Popcorn'' kiadására épül. Benne Firefox, Gaim, NVIDIA zárt forrású driver, hogy élvezni lehessen a 3D desktop adta ``élményt''.

Néhány kép:A fenti képek 3D gyorsítás nélküli kártyával készültek. Sokkal több és jobb kép itt.

Privát vélemény: szép, de használni napi munkára vagy desktop gépen bukott ötlet. A gépigénye sem kicsi, 3D kártya nélkül kipróbálni nem is érdemes.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez x.orgon fut vagy teljesen külön?

En ugy tudom xorg-on. Opengl-re csak ket probalkozast ismerek framebuffer felett, az egyik meg kiadas elotti allapotba van, a masik pedig csak ATi Radeon-on fut. (asszem csak Mobility-n)

http://fbdri.sf.net
http://fbui.org

Ma, a dx9-es kártyák világában szerintem nem nagy baj, hogy 3d-s kártya "alapkövetelmény". A proprietary fglrx ATi drv is integrálva van benne, vagy csak az nV stuff? Én is kacérkodom a gondolattal, hogy leszedem, és kipróbálom a gépemen dx9-es Radeon 9500 PRO-val.

Üdv: Bepe

Ma, a dx9-es kártyák világában szerintem nem nagy baj, hogy 3d-s kártya "alapkövetelmény". A proprietary fglrx ATi drv is integrálva van benne, vagy csak az nV stuff? Én is kacérkodom a gondolattal, hogy leszedem, és kipróbálom a gépemen dx9-es Radeon 9500 PRO-val.

Üdv: Bepe

Hát mit mondjak... jópofa darab, de használni nem tudtam.

Ami hiányzik, hogy a képernyő elemeinél sehol semmilyen magyarázó szöveg nincs, ez az elképzelés úgy 25 éve volt divatban, hogy az ikonokkal intézünk majd mindent és egy betű sincs a képernyőn. Akkor sem jött már be...

Azon kívül az a háttérválasztó izét be sem tudtam csukni, hiába kattintgattam az X-re a jobb felső sarokban.

Szóval jópofi dolog, de nem volt túl használható.

Gyerekek. Ez másfél hónappal ezelőtt is így nézett ki.

Egyébként elvileg kiválasztható, hogy nVidia vagy Ati driver-t akarsz használni. (Nekem Ati 9600-on csak ablakban volt élvezhető, bár így is akadozott)
Csak azt nem értem, hogy mért jók ezek az élére fordított ablakok (talán így könnyebb lesz válogatni közülük :(

Ha láttatok mostanában Vista képeket, az is ilyen felhasználóbarát funkciókkal kecsegtet :)))

> Gyerekek. Ez másfél hónappal ezelőtt is így nézett ki.

Szerintem masfel evvel ezelott is igy nezett ki :-)

csak kezd felnőni a hardver is a feladathoz :)))