Elindult a Debian Common Core

Címkék

Korábban arról számoltunk be, hogy várható egy 9 nagy Linux disztribútor közreműködésével megalakuló Debian Common Core szövetség létrejötte, amelynek célja a Debian vállalati szegmensben való elterjesztése, segítése. A Debian Common Core létrejöttét tegnapelőtt jelentették be.A szövetség tagjai a következők:

- credativ

- KNOPPIX

- LinEx

- Linspire

- MEPIS

- Progeny

- Sun Wah

- UserLinux

- Xandros

A Debian Common Core első megjelenése szeptemberben várható, a Debian GNU/Linux 3.1 Sarge-on fog alapulni és LSB certifikált lesz.

A sajtóbejelentés itt.

Hozzászólások

Furcsa, hogy az Ubuntu nem vesz részt benne.

Az kifejezetten mutatja a Debian részéről az Ubuntutól való tartást, hogy elég jó kis átfedés van a kettő developerteamje + a Gnome devel teamje közt, mindamellett elég szorosan kooperálnak. Pl. Ubuntuban már megejtették a breezy-nél a gcc4-re való átállást, és a Debianban pl. azt mondták, hogy akkor ne 0-ról induljanak, hanem vegyék át az Ubuntus patcheket...

Miért lenne benne az Ubuntu (vagyis a Canonical), mikor Sarge-al már megalakulása óta nem foglalkozik?

Amúgy kissé megkésve indult el ez az egész, de nagyon jó, hogy végre rájöttek, amit mindig is tudtunk: a Debian nagyon is alkalmas vállalati rendszerekhez, csak egy kis támogatás kellene hozzá. Na most ez meglett.

A Gnu/Linux mozgatórugói nem klasszikus (romantikus) nemes eszmék, hanem igen okos meggondolások, amelyek a softwarek sajátos természetén alapulnak. Bár ezt csak igen kevesen tudják felfogni, a Gpl olyan együttműködésre kényszeríti a benne résztvevőket, amit addig a szüklátokörü pénzügyi szemléletü management maguktól sosem accetpáltak volna.

Ez végsősoron mindenkinek hasznos aki résztvesz benne, nem ugy mint a "világbéke" "tünjön el az éhinség a földröl" és a többi üres fecsegés :))