DVB-C vevő

Fórumok

Sziasztok,

Jövő héten jön a digitől a kábel és a digitális adás na meg egy sep-top box. Viszont szeretném az utóbbi nélkül használni a gépen. Ha jól tudom ( de javítsatok ha tévedek) DVB-C-s kütyüre van szükségem. Kérdésem az lenne ki milyen külső eszközt tudtok ehhez javasolni ami linuxal eldöcög rendesen na meg mo.-on beszerezhető valamilyen úton módon?

Köszönöm a segítséget,
Péter

Hozzászólások

set top box miert nem jo?

PS: ha sajat alkalmatossaggal akarod nezni nem fogod latni a kodolt csatornakat mivel nincs hova bedugni a kartyat .. javitsatok ki ha tevedek

http://www.dvbshop.net/product_info.php/info/p195_Technotrend-CT-3650-H…

Ebbe be lehet rakni a kártyát is, de a digi ténylegesen kódolatlanul adja. És ez elvben megy linux-al is:
http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/TechnoTrend_TT-connect_S2-3650_CI

Csak nem ismerem ezért kérdeztem tapasztalatokat. Esetleg más eszközt ami mo-on már használt és bevált valakinek.

Pepe

+1

Csak az HBO és Cinemax kódolt, ha azokat is akarod nézni, akkor kártyát kell venned, és lejelenteni az eszközt, hogy regisztrálják be. Nem szokott gond lenni megcsinálják gyorsan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

Esetleg Sundtek MediaTV Pro. Viszont nem tudom, hogy milyen szoftvert adnak hozzá, főleg linux alá, bár, ha a gyári driverek a kernelre építkeznek akkor lényegében bármelyik linuxos tv néző program tudja használni.

Mi fejlesztéshez beszereztünk ilyen eszközöket (Sundtek MediaTV Pro).

A driver, amit adnak hozzá, zárt forrású, de teljesen korrekten működik (Kaffeine, TvTime). És tudják, hogy nem csak x86 platform létezik.

Mi csak DVB-T-vel és analóg TV-vel próbáltuk, de a driverben át lehet váltani DVB-C-re. A fejlesztők rugalmasak, ha esetleg nem működne a driver egy adott kernel/rendszer verzióval, akkor írni kell nekik, és segítenek. A fórumukban is sok mindent meg lehet találni.

A szabványos v4l2 és DVB API-t implementálják, ezért működik bármivel. A driverük userspace-ben van implementálva, amit LD_PRELOAD-dal töltenek be az adott processzbe. Ezzel annyi gond van, hogy a /etc/ld.so.preload-ból nincs külön 64 és 32 bites verzió. Emiatt 64 bites rendszeren a 32 bites binárisok össze fognak akadni vele, de ez könnyen megoldható, ha csak a TV néző program számára adjuk meg az LD_PRELOAD-ot külön.

Mi közvetlenül a Sundtek webshopból rendeltünk, pár nap alatt ideért.

Üdv,
Gergely

A HD / digitális vételnél egyszerűen az MPEG streamet küldi tovább, ott nincs semmi gond. Analóg TV-nél nyilván a vétel minőségétől függ, de ott se volt gondom. Mivel hardveres enkóder nincs benne analóg részhez, ezért az több processzort eszik, de a fenti processzor simán el fogja vinni.

Üdv,
Gergely

Up! Nekem most lett aktuális a topic, CI-s tuner kellene Linuxhoz. Elsősorban USB-set szeretnék és lehetőleg duplatunereset (C+T), de a kínálat nem nyűgözött le, szóval nemtom.

Olvasgattam a linuxtv.org -ot, a következőkre jutottam:
* USB-n csak a Technotrend CT-3650 CI működik(?) 73EUR-ért, ami végülis király lenne, csak úgy tűnik, hogy nincs túl sok felhasználó és sikersztori, tartok tőle
* PCI-on olyanok működnek, amiket itthon épp nem lehet kapni

A dvbshop.net-et néztem ki ahonnan rendelnék PCI-ost, de nem tudok dönteni, mert elvileg a következők közül mind jó, bár csak egy tuneresek:
* Technotrend Premium C-2300
* Technotrend C-1501
* Satelco EasyWatch PCI
* Mystique CaBiX-C2

Árban forma-formák (55-75EUR).

A dvbshop kicsit drágábban (169EUR) kínálja a duplatuneres Digital Devices DuoFlex CT Dual DVB-C/DVB-T kártyát, amihez a lap szerint van Linux driver, de semmit nem lehet tudni róla.

Van esetleg valami jótanácsotok? A kábelszolgáltatóm a com.unique, ők adnak magába is Camot, már megkérdeztem.

A kérdés nálam is adott, csak eltelt egy kis idő. Kíváncsi vagyok az új tapasztalatokra.
Ki mit ajánl? Engem is inkább a DVB C+T kombó érdekelne.

Első sorban linux on használnám ( 10.10 kubuntu, de hamarosan váltok 12.04-re), de jó lenne, ha menne 64 bites Win7-tel is.
Nem kikötés az usb.
Ja és nálam is digi lenne. Ugye még kódolatlan?

Köszi.

Nagyon köszönöm kigyűjtésed. Nem voltam tisztában az árakkal. Sajnos ezek most nem férnek bele a keretbe. Jelenlegi tuneremet olyan 10k körül vettem.

Azért köszönöm.

(szerk) NEXTRA-nak szólt....