Kde hangolása

 ( hcpeter | 2010. július 31., szombat - 15:18 )

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni a következő dologban:
Kde 4.legújabbat használok. openSuse után most feltettem a kubuntut, próbaképpen. Nehéz elmondani mi vele a problémám, megpróbálom érthetően. Főleg grafikai problémákról lenne szó. Ha például megnyitom a thunderbird-öt, meg a firefox-ot, és váltogatom a két ablakot (tálcán katt az egyikre, majd másikra) akkor szaggatott a váltás. Előszőr a fejléc jelenik meg, utána a fájl menü, és a hozzá tartozó címsáv, majd maga az a rész, ahova a tartalom megy. A váltás nem diavetítés sebesség, de látható (számomra bosszantó). Windows 7 alatt bekapcsolt aero-val semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Visszavettem az animációkat nullára, de sajnos nem lett jobb, mindkét (opensuse, kubuntu) rendszerrrel jelentkezett a probléma, gnome alatt nincs ilyen gond. A másik gondom, főleg dokumentumok olvasásánál, de néha weboldalaknál is előfordul, görgetés hatására szétesik az egész, sorok fele, harmada van egymás alatt sokszorozva. Ugyanez a gond pl yakuake legördülésnél is.
A kubuntum most lett teljesen telepítve, ott is előfordul ez, laptopomban integrált videó kártya van ( nem tudom milyen, T400 ), minden effekt kikapcsolva. Szerintem nem ez a szűk keresztmetszet ( gnome, win7 alatt szépen megy, röccenés nélkül ), csakk akkor nem tudom mi lehet a gond. Nincs valami holy hack erre, vagy csak engem sújt a probléma?

Köszi a tanácsokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Maga a compositing is kikapcsolva, vagy csak az effektusok?

Mindkettő kikapcsolva, gnome-ban viszont még bekapcsolt comp + effekt is remekül megy.

Ha KDE-ben compizt állítasz be ablakkezelőnek, működik?

-

Nekem is ezt csinálja. Valószínű, hogy nálad is a videodriver a ludas.
Milyen videokártyád van?

Intel GMA X4500MHD diszkrét inteles kártya. Milyen drivert érdemes felrántani?

arra csak az xf86-video-intel van (fixme). Erdekes, mert nekem elozo Kubuntun (9.10) ket Intel VGA is ment kompozitostol, meg mas distrokon tobb Intel VGA-n is. Inkabb csak lassabb volt a kompozit resz, de az ablakok tobbnyire jol jottek

------------
Bug #31337: Level 38 is not solvable
Status: Wontfix, use a level skipper coin here

Próbálgattam kicsit, semmi javulás. Ha bekapcsolom a composit effecteket, akkor sokkal szembetűnőbb a probléma...

UP
Még egy próba, hátha valakinek van ötlete...