- Tordek blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 919 megtekintés
Hozzászólások
Érdekesen hangzik! Sok sikert és kitartást!
Ha lehet fotózz sokat, indíts blogot az élményeidről :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1
Örülök, hogy sikerült belevágnod, sok sikert és kitartást. Aztán nem nyavalyogni a szúrások miatt, ez elkerülhetetlen. De egy idő után már nem is lesz olyan vészes, meg fogod szokni.
Várom a további infóidat:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
jah, én is sok szerencsét kívánok
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Majd ha beindul a biznisz, akkor csinálj majd lépes mézet, de ne csak akácmézből, hanem más félékből is. Nem tudom, hogy mekkora kereslet lenne rá, de ha mást nem is, engem egy napraforgó vagy lóhere lépesméz fölöttébb érdekelne.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Állítólag a mostani napraforgók annyira génkezeltek, hogy a méhek nem tudnak nagyon mézet készíteni belőle, és még hallottam olyat is, hogy agresszívvá válnak a napraforgó méztől.
A vaddohány méz a köhögés csillapítására állítólag nagyon jó.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
akkor sorjában, mert helyesbítésre szorul a post idább-odább.
állítólag a napraforgó ki tudja mennyire génkezelt, azért szedegetnek róla, ha épp az van előttük.
a repcétől -most épp azt pörgetik/pörgették ki- vadulnak meg mint a barom.
a köhögés ellen az ungarische akácnál jobb nincs, legfeljebb a hasonló hatékonyságú facélia, mely színében, ízében majdnem ugyanaz, csak ez utóbbi nem kaparja a torkodat.
ősz felé pedig van az erdei virágokból csipázott mézecske, mely jellegzetesen sötét színű.
ínyenceknek javasolnám az akác vagy facéli mézet rádönteni egy üveg dióbélre, oszt' lehet lapátolni, de fokozott óvatossággal, mielőtt az irdatlan mennyiség bezabálása után súlyos pocakproblémák keletkeznének.
a végére pedig némi tudományosság: egy halom (20+) átalakulási folyamat megy végbe a szervezetbe a cukor elfogyasztásakor -lásd feldolgozás-, míg a méz szervezetbéli feldolgozása során ennek töredéke, r-go a szervezetet nem terheli annyira.
teába, kávéba, sütibe -ide a vegyes méz a király-, esténként néhány kiskanállal.
--
blackPanther 10.1.1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Állítólag a mostani napraforgók annyira génkezeltek"
Magyarországon nincs génkezelt napraforgófajta.
És tényleg nincs, nem lehet ilyennel trükközni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
lépesmézet -szinte- csak akácból szoktak, az gyönyörű szép sárga.
--
blackPanther 10.1.1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem érdekel a színe, az íze érdekel. És pont ez a bajom, hogy én még nem találkoztam kivétellel.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Na! Zsír. Csípés? :)
>>: sys-admin.hu :<<
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem csípnek, szúrnak... :)
--
blackPanther 10.1.1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
csak 1x csiptek meg de az is direkt volt :D de igy legalabb kiderult hogy nem vagyok allergias:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És tanuld meg: mindegyik csak egyszer szúr! :)
Én ma apóséknál akácot pörgettem, sajnos ez a sok eső nem tett jót nekik, rajzottak, mint a fene... :(
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"És tanuld meg: mindegyik csak egyszer szúr! :)"
Ez nem feltétlenül jó hír, ha mindegyik megszúr, kihal a méhcsaládod.
--
Don't be an Ubuntard!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mennyi lett? Én ilyen 3-5-ököket hallottam eddig. :S
>>: sys-admin.hu :<<
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Stimmel a 3-5 kb nálunk is.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A közelben - Szabolcs - a napokban pergetnek. Nemsokára kiderül. :)
>>: sys-admin.hu :<<
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
hallottam infót!
utána is fogok járni, miszerint állambácsi erősen támogat pénzzel, hogy méhészkedj. mármint elkezd. ha sikerre viszed, akkor nem kell visszatéríteni! menj utána, mert nem kevés pénzről van szó.
--
blackPanther 10.1.1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni