Méhészet 2.0

megfogadtam a tanacsokat es elmentem egy helyi meheszhez ma volt az elso napom :) ha nem esik este visszuk ki oket akacosba
azt mondta hogy ebbol meg lehet elni siman meg eddig tetszik is ugyhogy teljesen elegedett vagyok most:D

Hozzászólások

Érdekesen hangzik! Sok sikert és kitartást!
Ha lehet fotózz sokat, indíts blogot az élményeidről :)

Majd ha beindul a biznisz, akkor csinálj majd lépes mézet, de ne csak akácmézből, hanem más félékből is. Nem tudom, hogy mekkora kereslet lenne rá, de ha mást nem is, engem egy napraforgó vagy lóhere lépesméz fölöttébb érdekelne.

akkor sorjában, mert helyesbítésre szorul a post idább-odább.

állítólag a napraforgó ki tudja mennyire génkezelt, azért szedegetnek róla, ha épp az van előttük.
a repcétől -most épp azt pörgetik/pörgették ki- vadulnak meg mint a barom.
a köhögés ellen az ungarische akácnál jobb nincs, legfeljebb a hasonló hatékonyságú facélia, mely színében, ízében majdnem ugyanaz, csak ez utóbbi nem kaparja a torkodat.

ősz felé pedig van az erdei virágokból csipázott mézecske, mely jellegzetesen sötét színű.

ínyenceknek javasolnám az akác vagy facéli mézet rádönteni egy üveg dióbélre, oszt' lehet lapátolni, de fokozott óvatossággal, mielőtt az irdatlan mennyiség bezabálása után súlyos pocakproblémák keletkeznének.

a végére pedig némi tudományosság: egy halom (20+) átalakulási folyamat megy végbe a szervezetbe a cukor elfogyasztásakor -lásd feldolgozás-, míg a méz szervezetbéli feldolgozása során ennek töredéke, r-go a szervezetet nem terheli annyira.

teába, kávéba, sütibe -ide a vegyes méz a király-, esténként néhány kiskanállal.

--
blackPanther 10.1.1

És tanuld meg: mindegyik csak egyszer szúr! :)
Én ma apóséknál akácot pörgettem, sajnos ez a sok eső nem tett jót nekik, rajzottak, mint a fene... :(

hallottam infót!
utána is fogok járni, miszerint állambácsi erősen támogat pénzzel, hogy méhészkedj. mármint elkezd. ha sikerre viszed, akkor nem kell visszatéríteni! menj utána, mert nem kevés pénzről van szó.

--
blackPanther 10.1.1