DSL modem direct connect

 ( nextar | 2010. február 24., szerda - 14:10 )

Sziasztok!

Olyan beteg ötletem támadt, hogy szeretnék összekötni két DSL modemet valami rézdrótpáron (teszem azt egy használaton kívüli házi telefon vonalon), ahogy ezt régen mezei modemekkel tettük.

Azzal tisztában vagyok, hogy ez még kevés, mivel üzemszerűen egy DSLAM koncentrátor is kellene. Mint ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy az ismeretem is, de lényeg, hogy van-e rá valami halovány remény, hogy esetleges hw/sw hackintés után az egyik el tudja játszani egy DSLAM szerepét? Végül is ez csak egy modem, ami ide/oda alakít :)

Üdv,
cs

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nincs.

hogy van-e rá valami halovány remény, hogy esetleges hw/sw hackintés után az egyik el tudja játszani egy DSLAM szerepét?

0. ez nem működőképes így.

> Végül is ez csak egy modem, ami ide/oda alakít :)

Hja, viszont csak CPE modban kepes mukodni, a kapcsolat viszont csak CO es CPE kozott epul fel.

Regebben lattam ilyesmiket, azt parban arultak 40-50k korul, ott az egyik eszkoz CPE volt, a masik pedig CO, de egyportos. Volt tobbfele, szimmetrikus es aszimmetrikus up/downlink sebessegekkel.

Ha mindenkepp egy erparon szeretnel ertelmes sebessegu adatatvitelt, akkor probalhatsz beszerezni egy LRE switchet (ez raadasul alapbol tobb portos:) es hozza CPE-ket, ami eleg halott ugy, vagy ha mar Cisco, akkor WIC-1SHDSL kartyak is megfelelok lehetnek (egy erparon szimmetrikus 3.2Mbps, C1700-tol felfele mennek barmiben, itt a HUP-on is arulnak neha ilyesmit)