UPC - Fiber Power

 ( gyunix | 2009. december 10., csütörtök - 10:10 )

Sziasztok!

Észrevette már valaki, hogy változtatott valamit a UPC? Ugyanis már több gépnél tapalsztaltam (nem router mögül), hogy ugyanarra a modemre másik hálózati kártyával nem kellett újra regelni. Rádugtam és rögtön kapott ip-címet és ment a net.

Voltak ilyen észrevételek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

már egy ideje így van

Metalhead
----------------------------
"Root is a state of mind"

Mióta van ez így. Én ezt a fiber power óta tapasztaltam. A mac cím regelés akkor mivel lett kiváltva? A modemet azonosítja?

Én azt hallottam a "szerelő bácsitól" - aki jött "piszkálni" a kábelt -, hogy kb. 1,5-2 hónapja van így (rákérdeztem, lesz-e ebből problémám).

Tehát változtattak, igen. :)

Kb azota van igen, kicsit talan harabb, ilyen aug korul jott ez be. Egyebkent mostmar csak a modemet kell bereggelni egyszer, annak is van MAC cime, eddig ugye halokartyat es modemet reggeltek be.

Gondolom maguknak csökkentik a felesleges nyűgöt, és ügyfél telefonálgatást. A mai világban ahol a tescoban is kapsz EEEPC-t a juzer hazaviszi és bedugja használni szeretné, és nem előkaparni a sok éve elgórt szerződést.

Sztem a UPC is belátta, hogy PC-t cserélni szokás :)

Szeptember 1.-től nincs szükség a hálózati kártya vagy hálózati eszköz (router) azonosítójának regisztrálására a hálózatunkba. Az általunk biztosított modemet csak egyszer, a bekötéskor kell regisztrálni a rendszerünkben.

Üdvözlettel:upc on-line

Hehe, végre egy pozitív lépés.
Komolyan, ez, hogy ezért regisztráltak egyet, és kvázi hivatalos választ adtak, ez hatalmas plusz pont.

A modem egynél többszöri regisztrálására sem volt soha szükség, azt mindig is egyszer regisztrálták be. A hálózati kártya regisztrációjára meg szükség van, azt vagy regisztrálja automatikusan a rendszer, vagy kézzel regisztrálod, vagy az első vaskosabb nhh büntetés után ismét regisztrálni fogod.

Mese nincs, köteles vagy azonosítani az ügyfelet.