Üzenet az erő tűzes oldaláról.

Fórumok

Elnézést a nyílt reklámért, de annyira kuriózum, hogy máshogy nem tudom ajánlani. Ha valaki szereti az igazán erős szószokat akkor ajánlom a figyelmébe link alatti oldalt. Én olyan ember vagyok, aki mondhatni "betegesen rajong", az erős dolgokért, és én azt hittem, hogy már megkóstoltam a világ legcsípsebb dolgait. Tévedtem. Most kóstoltam meg. Egy fél kávéskanálnyi szószt tudtam megenni, egy komplett ebéddel. Nem csak ilyen agyamet szószok vannak, de nekem ez ragadta meg a fantáziámat. És mégegyszer bocsánat reklámért. Ja én ilyen szószt vettem.

Hozzászólások

Meg is látszik az árukon. :)
Nem kóstoltam egyik szószukat sem, de biztos erősek. Eddig a legerőssebb amit kóstoltam a "házi erős pista" és a Lidl-ös Dijoni mustár. Van egy kis tormás beütése, ami tetszik nekem.

"De egyébként nagyon finom íze van,"

"Még mindíg zsibbad a szám széle."

Hogy érzed az ízeket zsibbadt szervekkel? :)

Nem tom ki kóstotl már dísz paprikát(max: 2cm-es cucc),
de én ahhoz hasonlítható "tüzet" még nem érzékeltem!
A chili azokhoz képest méz édes lecsópaprika. :)

"A chili azokhoz képest méz édes lecsópaprika. :)"

Akkor még nem ettél valódi chili-t. A világ legerősebb paprikafajtái között a különféle chili paprikák találhatók meg. Ezek átlagosan 30-50-szer annyi kapszaicin-t tartalmaznak, mint a legerősebb, magyarországon termő paprikafajták.

" mint a legerősebb, magyarországon termő paprikafajták."

Az a díszpaprika egyáltalán nem "ős" magyar paprika!
(Nem tom mi a "márka" neve!)
Ez a ~2cm-es paprika jó ideig elveszi a kedved a csípős
ízektől. :)
Persze natúr kell megkóstolni és semmi csalás!
Kenyér, stb.... használatával a pillanatnyi hatás kivédhető.
Az az igazán csípős, amit másnap is csípősnek érzel! :D
Nem mondom hogy a chili paprika nem csípős, de minden relatív!

"Nem mondom hogy a chili paprika nem csípős, de minden relatív!"

Nos, a paprikák esetében tudományosan mérhető a csípősség. Itt most nem feltétlen a Scoville skálára gondolok, mert az szubjektív, tapasztalati módszer (ettől eltekintve jól használható). A csípősség kémiai módszerekkel is mérhető, mégpedig a kapszaicin koncentrációjának mérésével.

Az indiai Naga Jolokia paprika után a második legerősebb fajták a Habanero chili fajták.
Nem kételkedek benne, hogy nagyon erős az, amiről írsz, de hacsak nem Jolokia-t ettél (de mivel nem lettél rosszul, és nem hánytál ezért nem valószínű) akkor az igazi chili paprika erősebb annál.

Ja, attól, hogy egy dobozra chili van írva, még nem feltétlenül chilipaprikából készült. Az amerikaiak pl. minden szart ami kicsit is csíp chili-nek hívnak.

Határozottan van neki finom íze. De egyébként egy alattomos cucc, mert 4-5 máodpercig csak a kellemes (szerintem gyömbéres) ízt éreztem. Utána szóhoz sem jutottam :D (azt hiszem a poharat kerestem, hogy vízhez jussak), de ha nem magában kóstolja meg az ember, akor pl májkrémes kenyérrel piszok finom gyyömbéres ízű cucc, de természetesen úgy is nagyon csípős.

No, megtaláltam, hogy miért nem jó a víz:

"... a kapszaicin (C18H27NO3) nagyon stabil vegyület, sem melegítésre, sem fagyasztásra nem sérül, nem bomlik. Kivonata fehér por, mely alkoholban oldódik, de vízben nem. Ezért nem segít, ha a paprika csípősségét víz ivással próbáljuk enyhíteni."

forrás

Szóval a tuti az, ha vodkát, vagy viszkit tolunk rá. :)

Csak nekem nem jön be az oldal?
szerk: Hmm. A KIS 2010 blokkolta.

Ezt mihamarább ki kell próbálnom! Köszi, Emberk, kenj a Gentoodra is kicsit, hadd muzsikáljon szépen. :-)
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Ilyet veszek. Hogyha nem tudom megenni odaadom baratnomnek onvedelmi celbol.
Ja a holnapot majd blogold le :).

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)