Elnézést a nyílt reklámért, de annyira kuriózum, hogy máshogy nem tudom ajánlani. Ha valaki szereti az igazán erős szószokat akkor ajánlom a figyelmébe link alatti oldalt. Én olyan ember vagyok, aki mondhatni "betegesen rajong", az erős dolgokért, és én azt hittem, hogy már megkóstoltam a világ legcsípsebb dolgait. Tévedtem. Most kóstoltam meg. Egy fél kávéskanálnyi szószt tudtam megenni, egy komplett ebéddel. Nem csak ilyen agyamet szószok vannak, de nekem ez ragadta meg a fantáziámat. És mégegyszer bocsánat reklámért. Ja én ilyen szószt vettem.
- 2403 megtekintés
Hozzászólások
Meg is látszik az árukon. :)
Nem kóstoltam egyik szószukat sem, de biztos erősek. Eddig a legerőssebb amit kóstoltam a "házi erős pista" és a Lidl-ös Dijoni mustár. Van egy kis tormás beütése, ami tetszik nekem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az általad említettnél kb 400 szor erősebb az amit a topic indítója vásárolt. Elég brutális cucc lehet.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem is. Olyan erős lehetett, ha felkennénk a Zsigulira, a fényezés csak úgy leperegne az erősségtől. :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Még mindíg zsibbad a szám széle. Megéri elolvasni a linkelt szósz leírását, én a leírás miatt vettem meg. Mondom, ilyen beteg dolgot meg kell kóstolni. De egyébként nagyon finom íze van, csak ugye ép ésszel kell használni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"De egyébként nagyon finom íze van,"
"Még mindíg zsibbad a szám széle."
Hogy érzed az ízeket zsibbadt szervekkel? :)
Nem tom ki kóstotl már dísz paprikát(max: 2cm-es cucc),
de én ahhoz hasonlítható "tüzet" még nem érzékeltem!
A chili azokhoz képest méz édes lecsópaprika. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"A chili azokhoz képest méz édes lecsópaprika. :)"
Akkor még nem ettél valódi chili-t. A világ legerősebb paprikafajtái között a különféle chili paprikák találhatók meg. Ezek átlagosan 30-50-szer annyi kapszaicin-t tartalmaznak, mint a legerősebb, magyarországon termő paprikafajták.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
" mint a legerősebb, magyarországon termő paprikafajták."
Az a díszpaprika egyáltalán nem "ős" magyar paprika!
(Nem tom mi a "márka" neve!)
Ez a ~2cm-es paprika jó ideig elveszi a kedved a csípős
ízektől. :)
Persze natúr kell megkóstolni és semmi csalás!
Kenyér, stb.... használatával a pillanatnyi hatás kivédhető.
Az az igazán csípős, amit másnap is csípősnek érzel! :D
Nem mondom hogy a chili paprika nem csípős, de minden relatív!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Nem mondom hogy a chili paprika nem csípős, de minden relatív!"
Nos, a paprikák esetében tudományosan mérhető a csípősség. Itt most nem feltétlen a Scoville skálára gondolok, mert az szubjektív, tapasztalati módszer (ettől eltekintve jól használható). A csípősség kémiai módszerekkel is mérhető, mégpedig a kapszaicin koncentrációjának mérésével.
Az indiai Naga Jolokia paprika után a második legerősebb fajták a Habanero chili fajták.
Nem kételkedek benne, hogy nagyon erős az, amiről írsz, de hacsak nem Jolokia-t ettél (de mivel nem lettél rosszul, és nem hánytál ezért nem valószínű) akkor az igazi chili paprika erősebb annál.
Ja, attól, hogy egy dobozra chili van írva, még nem feltétlenül chilipaprikából készült. Az amerikaiak pl. minden szart ami kicsit is csíp chili-nek hívnak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A naga jolokia paprikát (pláne meg a dorset naga-t) nem is igazán használják már közvetlen étkezési célra. Abból készül a pepper gáz-spray, és növényvédőszerként is kiváló, valamint szószokba teszik bele, igen komoly hígítással.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Határozottan van neki finom íze. De egyébként egy alattomos cucc, mert 4-5 máodpercig csak a kellemes (szerintem gyömbéres) ízt éreztem. Utána szóhoz sem jutottam :D (azt hiszem a poharat kerestem, hogy vízhez jussak), de ha nem magában kóstolja meg az ember, akor pl májkrémes kenyérrel piszok finom gyyömbéres ízű cucc, de természetesen úgy is nagyon csípős.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
tudtommal pont vizet nem szabad inni csipos dolgok utan. tej vagy so a javallat, ha emlekeim nem csalnak
---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen de nem volt tej. A csoki is jó még, de a hideg tej szerintem is a legjobb.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Részemről kenyérbélre szavazok. (utána mehet a tej is) :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Oh...jó erős szódát (vagy bármilyen szénsavas italt) kell rá inni. (Ha a chili félmunkát végzett volna, ez tuti bevégzi.)
:) :) :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Vagy forró teát. Kiskorúak langyos teával is próbálkozhatnak. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
No, megtaláltam, hogy miért nem jó a víz:
"... a kapszaicin (C18H27NO3) nagyon stabil vegyület, sem melegítésre, sem fagyasztásra nem sérül, nem bomlik. Kivonata fehér por, mely alkoholban oldódik, de vízben nem. Ezért nem segít, ha a paprika csípősségét víz ivással próbáljuk enyhíteni."
Szóval a tuti az, ha vodkát, vagy viszkit tolunk rá. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Elvileg a tej is azért jó rá, mert a tejben zsír van, és a kapszaicin zsírban is oldódik.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
akkor ezert segit valamennyit, ha sorrel kiserem le :) majd kiprobalom tomennyel is
---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem tudom valójában mennyit segít az alkohol. :)
A tej és kenyér tuti. Még hallottam olajos magvakról is.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
haverokkal majd osszeulunk egy este egy kocsmaban nehany paprikaval, pusztan kutatasi celbol :)
---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mondjuk nyilvan nem ok a hiteles forras, de volt egy idevago Mythbusters resz, es asszem ok is a tejre szavaztak a vegen :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak nekem nem jön be az oldal?
szerk: Hmm. A KIS 2010 blokkolta.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azért linkeltem így, hogy ne legyen nyílt reklám. Nekem simán bejön az oldal.
Ui: Most olvasom amit írtál, milyen okból blokkolta?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A FF címsorába az van, hogy "shop_artdet.php (GIF Image, 1x1 pixels)"
Meglehet ez a kis trükk nem tetszik neki. Azt még nem találtam meg, hogy hol írja, hogy ebben a konkrét esetben miért blokkol.
Szerk: megvan, az "Anti-banner" modul fogja meg.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezt mihamarább ki kell próbálnom! Köszi, Emberk, kenj a Gentoodra is kicsit, hadd muzsikáljon szépen. :-)
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka hogy, napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ilyet veszek. Hogyha nem tudom megenni odaadom baratnomnek onvedelmi celbol.
Ja a holnapot majd blogold le :).
-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Ja a holnapot majd blogold le :)."
+1
Az igazi cucc kétszer csíp. Ebben szerintem legalább 4 csípés van. :))
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
".... odaadom baratnomnek onvedelmi celbol."
Ezzel inkább magad ellen fordítod az "erőt". :lol:
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hááát... ez is egy formája a védekezésnek. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:)
-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bocs, de ha már chiliről vitatkoztok, ez a kóstolóról szóló írás kihagyhatatlan ha valaki még nem ismerné (elég régóta keringő vicc) :).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem ismertem nagyon jó.....
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
köszi.
Elég régen olvastam, most ismét könnyesre röhögtem magam rajta. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1. Már nekem is csorognak a könnyeim a röhögéstől.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ááááá, ezt én akartam linkelni... :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni