ooo-Calc: rendezés jegyzettel együtt

 ( Magiszter | 2009. július 14., kedd - 16:29 )

Sziasztok!

Arra a problémára keresek megoldást, hogy hogyan lehet rendezni az oszlopokat úgy, hogy a jegyzet ne maradjon le.
Példáúl ha kijelölöm a "B" oszlopot és nyomok egy rendezést, akkor szépen meg is csinálja, csak amelyik cellához tartozott jegyzet, az ott marad, ahol volt, és nem "megy" a cellájával. Így a jegyzet akár sok-sok oldallal lejebb is maradhat, ami kellemetlen.
OpenOffice 3.0-t használok.

A segítséget előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nálam megcsinálja, a jegyzetek természetesen a rendezendő cellák közül egyikhez másikhoz szúrtam be. OOo 3.0.1 fedora 10-en.
Csaba

Nálam nem megy. A jegyzet jelzés (piros kis jel a cella jobb felső sarkában) természetesen megy a cellával rendezés után, de maga a jegyzet ablakocska ott marad, ahol volt.

Nálam megy a megjelenített jegyzet ablakocska is, nem csak a kis piros pont. Nem lehet, hogy csak valami képernyőfrissítési gond?
Csaba

Valószínüleg több képernyőfrissítési gondnál (pl. Linux Mint 7 + OOo 3.01 bugos), már csak a parázs hangulatból ítélve is :).
Egy félig-meddig működő workaround lehet: sorba rendezed, majd a már rendezett cellákat kijelölve saját magukra másolod őket (kijelölés, Ctrl+C, Ctrl+V). Ez nálam kis elemszámnál működött, de cserébe megnövelte a jegyzeteket határoló ablak méretét (azt hiszem ez meg épp az insert/delete rows + notes issue miatt van...;) )

Kipróbáltam a saját magára másolást. Így működik, csak nekem elég sok ilyen cellám van, és ezzel a módszerrel sok időt vesz el. Azért köszönöm az ötletet. Reméljük valamikor meg fogják oldani a problémát.

Azért köszönöm az ötleteket.