Spiritualitás

 ( FébertI | 2009. június 5., péntek - 19:45 )

http://www.santhi.hu/

Mond ez valakinek valamit? Illetve akinek mond az megosztja velem élményét vagy tapasztalatát?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Termeszetesen, ez egy meglehetosen konnyu, am moralis szempontbol megkerdojelezheto penzkereseti lehetoseg. Altalaban minden szempontbol jobban jarsz, ha spam-kuldo botnetet, warez ftp-t, vagy MLM-halozatot epitesz.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

+1

szanalmasok ezek a vallasos cuccok

Azt mondod, könnyű szándékosan becsapni/megtéveszteni az embereket? Neked könnyű lenne szándékosan becsapni/megtéveszteni az embereket?

:)

Csomó ember tud lyukat beszélni mások hasába... kell hozzá egy kis tehetség, némi gyakorlat aztán máris parafenomén vagy - nem ördöngösség :).

A vagonrakodasnal mindenkepp konnyebb. :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Na most már tényleg érdekel, hogy honnan keveredtél ide... :D
--
Microsoft gives you only Windows while Linux gives you your own /home!

A narancsruhás faszinger riasztóbb, mint tíz Zámbó Jimmy egyszerre. Tovább nem is merészkedtem.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

D:


No rainbow, no sugar

Mindenkit _csak_ a külseje alapján szoktál megítélni?
:-(

Nem. Téged sem láttalak még. (Azt hiszem.) :)
Konkrétan: Találkoztam már eme akárki néhány érdekes dolgával a neten. A pofáját meg ezer közül is meg tudnám jegyezni, pedig elég gyenge az arcmemóriám.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ez is olyan háziasszony hobbi, mint a feng-shui meg horoszkóp és a többi ezoterika?

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Háziasszony hobbi :) milyen jót nevettem.
Aki az informatikai hálózati rendszeremet karbantartja srác, vele lehet a legtöbbet szinte beszélgetni erről. Na ő aztán abszolút nem a háziasszony kategória :)

Teljesen elfogadhatatlan számotokra a spiritualitás? Valószinüleg bár nem tudom nem fordíthatók át matematikai képletté a megélt dolgok.

Kb. egy polcon van nálam a homeopátiával. Arról már sikerült bebizonyítani hogy placebóval egyező hatékonyságú, a logikai bukfencről nem is szólva.

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Nemetorszagban hivatalosan elismert es alkalmazott gyogymod.

Nálunk is, de ettől még nincs tudományos alapja.

Sok orvos (átlagos orvosok, akik magyar kórházakban dolgoznak) szerint a gyógyszerek és a műtétek szinte semmit nem érnek, ha a beteg nem akar gyógyulni. A nem akar gyógyulni azt jelenti, hogy a beteg megcsinál mindent, amit az orvos előír, és nem azt jelenti, hogy nem szedi be a gyógyszert vagy szándékosan tesz a gyógyulás ellen. A gyógyszerek és az orvoslás tudományosan működnek, mégsem működnek, ha a beteg gondolatban ellenáll.

:)

> A gyógyszerek és az orvoslás tudományosan működnek, mégsem működnek, ha a beteg gondolatban ellenáll.

Megvan a cián ellenszere: gondolatban ellent kell állni!

Viccet félretéve, ez a "gondolatban ellenáll" dolog inkább hangzik kimagyarázkodásnak, mint valós jelenségnek.

Lehet, az orvosok ezzel magyarázzák a meg nem gyógyult betegeket. :)

:)

Mert benne van. Egy ember, ha valaki elhiteti vele hogy halott (akár hipnózis alatt), valóban meghalhat.
Viszont a pszichológia fordítva nem hat, attól hogy egészségesnek akarod hinni magad, meg szenteltvizet vedelsz és szőlőcukrot zabálsz (homeopátia), nem fogsz egy vírus ellen jobban védekezni, mint amennyire a szervezeted bírja. Ami lehet hogy pont nem elég.

Miért hal meg valaki, ha elhitetik vele, hogy halott?

:)

Más tudatállapotba kerül, ami befolyásolja a szervezete működését.
Pszichológiai kutatást olvastam egy ilyen esetről, sajnos nem tudom már merre :( érdekes volt.

Mindenesetre egy jól működő szervezetet belső, idegi parancsra "elrontani" egyszerűbb (és a tapasztalat szerint lehetséges!), mint egy külső behatástól rosszul működőt ugyanilyennel meggyógyítani. Ugyanis a külső behatást nem lehet ilyen módon kezelni, eltávolítani (nem dumálhatod meg a vírussal, hogy "haggyámábékén haver").

szerk: más a helyzet, ha a betegség már kezdettől fogva valami lelki probléma mellékhatása, pl. nem akar a munkahelyére menni, ezért inkább náthás lesz, "hagyja magát megfertőzni" (mert tudat alatt érzi, hogy ha rosszul van, nem fog bemenni)

Ha idegi paranccsal el lehet rontani a szervezetet, akkor valószínűleg az ellenkezőjét is el lehet érni vele. Szól ez ellen valami? Rombolni általában egyszerűbb és gyorsabb, mint építeni, és ez erre a dologra is igaz lehet.

:)

Talán pont itt a hupon idézett valaki egy cikket, ami arról szólt, hogy az orvoslás nem tudományosan működik, hanem csak amolyan kisérletezünk, és megfigyelünk módon.

Persze vannak gyógyszerek, amik hatásmechaizmusát már ismerjük, de több van, aminek nem, csak általában működni szokott, de nem tudjuk, miért.

G

Kísérletezünk és megfigyelünk + rendszerbe foglalunk = tudomány.

:)

Voltaképp szinte igaz, amit írsz.

Ezzel annyiban kötözködnék, hogy azért egy rendes tudománytól én azt várnám el, hogy a kísérletezünk és megfigyeljük dolognak az eredménye stabil legyen.

Mint mondjuk fizikában.

Az orvoslást én is tudománynak tartom, és szép eredményeket értek el, ez tagadhatatlan. De azért egy csomó olyan gyógyszer van, ami általában működik, de nem mindig, + mellékhatások, + akinél működik, annál se tudjuk, hogy hogyan, és miért.

Ez azért egy kicsit... nem is tudom... szomorú

Ha stabil lenne az eredmény, mindent tudnánk, amit ésszel tudni lehet.

Jobb tudni, hogy nem tudunk, mint úgy tudni, hogy tudunk, de nem tudunk. – de ebben nem vagyok biztos.

:)

a placebóval egyező hatékonyság bizonyítására valami linked van?

Nekünk a gyerekek orvosa ajánlott folyamatosan szedni pár dolgot régebben.

Nekem már akkor sem tetszett a leírás alapján, persze ettől még működhetett volna :-)

De ha valóban tudományosan bizonyítottan nem jó semmire, akkor erre nem kerül több pénz ;-)

G

"Aki az informatikai hálózati rendszeremet karbantartja srác, vele lehet a legtöbbet szinte beszélgetni erről."

Altalaban en sem szoktam visszakezbol lehulyezni az ugyfeleket, meg ha azok is.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Pedig egy őszinte szótól sok minden megváltozhat: a nagy darab, izomagy kopasz elsírja magát, a kis nyámnyila meg kiveri a fogad. :)

:)

Azt hiszem, ezen jónéhány keleti ember kedvesen mosolyogna. Vannak olyan helyek a világon, ahol a házakat és a városokat is a feng shui "szabályai" szerint építik. Ráadásul a politikusok, a mérnökök és a lakosok is egyetértenek abban, hogy ez jó. Nem minden politikus, mérnök és ember háziasszony. :)

Általánosságban a horoszkópok a világegyetem összes objektumának összes tulajdonságára építenek. Persze ez csak logikailag igaz. Az mindenesetre belátható, hogy a világban nem születhet egyszerre ugyanott és ugyanabban az időben két ember, így minden ember egyedi pozícióban helyezkedik el a világegyetem többi objektumához képest. A többi meg már olyan, mint bármelyik természettudomány: az objektumok egymásra gyakorolt hatásaiból következtet a jövőre (például, ahogy a csillagászok kiszámítják egy-egy bolygó múltbéli és jövőbéli pályáját).

:)

Idézet:
Az mindenesetre belátható, hogy a világban nem születhet egyszerre ugyanott és ugyanabban az időben két ember, így minden ember egyedi pozícióban helyezkedik el a világegyetem többi objektumához képest.

Önmagára utaló triviális kijelentés, ha mást nem is, mindenesetre a leütések mennyiségét kifejezetten növeli, köszönjük ;p

Idézet:
A többi meg már olyan, mint bármelyik természettudomány: az objektumok egymásra gyakorolt hatásaiból következtet a jövőre (például, ahogy a csillagászok kiszámítják egy-egy bolygó múltbéli és jövőbéli pályáját).

Ha már a csillagászathoz hasonlítottad, a feng-shui és az ezotéria a fizikának pontosan melyik része is, és mely fizikai törvények írják le?

szerk: formázás

Szerintem a kijelentés egyértelműen utal arra, hogy létezik távolság (vagy valami olyasmi), létezik idő (vagy valami olyasmi), léteznek egymásrahatások, stb. A kijelentés egyértelműen és félre nem érthetően összegzi az általam általános iskolában tanult fizikai törvényszerűségek egy részét.

A horoszkópokat hasonlítottam a csillagászathoz/fizikához, nem mást.

Mi a tudományos magyarázat arra, hogy közel sem azt olvastad, amit írtam?

:)

Elnézést.

Ez a honlap egy rakás shit. Untitled Document... Nagyon komoly :)

Sok (ahhoz képest sok, hogy mivel foglalkoznak) informatikusnak/számítástechnikusnak/értedkikrőlvanszó hasonló szintű honlapja van. Egy honlap nem egy élet.

:)

1, Egyfajta poén akart ez lenni (elismerem, nem túl szellemes...), hiszen egy linket dobott be FébertI, amiről a véleményünket kérdezte. Én szándékosan nem a tartalomra, hanem a küllemre reagáltam. Főleg, mivel megvan a véleményem a tartalomról :)

2, Igen, a cipésznek általában lyukas a cipője, ez igaz, és meg is értem. Ami nekem elidegenítő hatású volt a fenti honlapban, hogy ha pénzt keres valaki (nem informatikus, nem webfejlesztő) a tudásával, és ezt hirdeti is egy weboldalon, akkor ne sajnálja már a pénzt egy normális honlapra, amin legalább a navigáció meg van oldva rendesen.

A mosoly egyébként tőlem is jár Neked. :)

Nekem eszembe juttat egy csajt, aki a koleszos szobatársak csoporttársa volt... nem értettem, hogy miért ragad meg minden alkalmat arra hogy betépjen/merevrészegre igya magát, annak ellenére hogy látszólag jó családból származott.
Aztán egyszer mulatozás közben mesélt az apjáról, aki túlélt egy infarktust, és azóta abból él, hogy kitalálta hogy ő paraképességű radioesztéta és vízereket keres lakásokban egy L-alakú pálca pörgetésével, meg pl az azok ellen védő, (és az említett kislánya által :)) színes papírból kivágott és összeragasztgatott képeket árul vaskos összegekért, sőt még valami vidéki kis egyetemen is ad órákat az alternatív akármikről. Ráadásul még a saját családját is ezekkel a baromságokkal szédíti, nekik se vallja be hogy kókler és csak átvágja a népeket.
Na ott, akkor szűnt meg az értetlenkedésem :).

szerintem apám hülye -> ráfoghatom a hülyeségére a saját hülyeségem -> én vagyok a szerencsétlen áldozat

:)

Ez nem biztos, hogy "kóklerkedés".

Nekem van egy jó barátom. Ügyvéd egyébként, de műszaki dolgokhoz is értő ember, simán el tudnám képzelni gépészmérnökként vagy informatikusként.

És emellett okleveles vízér kereső.

Nem csinálja (nem tudom, valaha csinálta-e pénzért). Viszont 100%-ig hisz benne.

Mint ahogy pl. abban is, hogy valami lányba vagy asszonyba a XX. század elején valami más lélek költözött, és a korábban csak magyarul tudó nő onnantól csak spanyolul tudott, és tökéletes részletességgel beszélt valami spanyol település mindennapjairól.
Természetesen az illető sosem járt ott, sosem tanult spanyolul, stb.

Érdekes történet. Még akár igaz is lehet, bár ha igen, fogalmam sincs, hogyan.

De hogy ebből hogy jönnek ki a vízerek, azt nem tudom. :-)

G

5000 ft-ért elmondom bárkinek, hogy hogyan lehet sikeres, és gazdag gyorsan!

-------------------------------
“The 0 in Raid 0 stands for how many files you’re going to get back if something goes wrong” :)

:D
----------------------------------------------------------
Sebeink emlékeztetnek arra, hogy a múlt valóban megtörtént

Így...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Írj privátot és megadom a bankszámlaszámom! :P

:)

- ez az komment megsemmisítette önmagát -

A sok épületes hozzászólás után, következzenek egy kicsit más gondolatok...

  1. Nem meglepő ez eddigi reagálások mondanivalója, ugyanis
  2. Kevesen jutnak el arra a "szintre", hogy egyáltalán elfogadják ezen dolgok puszta létét is. És még arról nem is beszélünk, hogy hisznek-e bennük.
  3. De ez így van rendjén, szerencsére ennek köszönhetően is nem vagyunk egyformák (gondoljatok bele milyen unalmas lenne, ha mindenki olyan lenne mint Ti magatok).
  4. Nekem érdekes tapasztalatom van: az emberek legyenek azok fiatalkorukban bármily lázadóak és a spiritualitást tagadóak, túljutván életük delén (sacc. 50 után), elkezdenek érdeklődni (jobb esetben nem tagadják tovább) a szellemvilág irányába.
  5. Mivel a HUP tagsága (szerintem) inkább a 20-30 évesekből áll (legalábbis ők a "hangadók"), szerintem törvényszerű reakciójuk (érdekes lenne egy ilyen felmérést indítani).
  6. Santhi-t és tanait nem ismerem, de attól még lehet nagyon jó. Hogy pénzt kér érte? Hát istenem, ebből élünk nem?

Üdv

Tehát ahogy gyengül az ember és érzi a halál elkerülhetetlen közeledését, úgy van szüksége egyre több lelki kapaszkodóra? Milyen fura... de ettől még nem biztos hogy te látod jól (az sem hogy én).

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Én viszont szeretem megélni, átélni és tapasztalni a dolgokat.

Érdekelt még az is hogy azok küzöl akik a HUPon átéltek már dolgokat a spiritualitás területén be merik e "vállalni" vagy sem ezt.
Többen vannak akik vonzódnak e területhez is .. :) de hallgatnak ...
Szerintem a férfiak nehezebben beszélnek erről.

Elmentem a honlapon található srác előadására (bár nem egészen tudtam hova "csöppenek", hisz csak úgy hívtak), élveztem. Érdekes volt. Volt rész ami nekem is túl "sok" volt. Biztos még érnem kell rá. VAgy túlontúl racionálisan használom az agyamat a nap nagy részében.

A halálról is volt szó ... (természetesen)
Ha már két hete a születés hetével voltam elfoglalva akkor most miért ne a halállal ;) Hisz ez is része létünknek ;)

Vannak itt olyanok is, akik szándékosan nem folynak itt bele ilyen témákba. :)

+1

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Persze, egyértelmű.
Mindenkinek saját joga és belátása hogy melyik témához szól hozzá.
Függetlenül attól hogy esetleg van véleménye.

+1

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Igazad van, egyeseknek tényleg nehéz elfogadni olyan dolgok puszta létét, mint pl. hogy mások átlátszó hazudozással keresik kenyerüket dagadtra magukat :(. És akkor még ezek nem is a legrosszabbak.

De hát keresni csak úgy tudnak ha valakik adnak .. nem?
Mindig kettőn áll a vásár.
Aki ad, az valószinűleg jól érzi magát... Nem tudom ám. Ez csak egy feltevés a részemről.

Jó, de tegyél különbséget a "tényleg jól érzi magát" meg az "át van vágva" közt.
Egy öngyilkos szekta tagjai is nagyon jól érzik magukat amikor beveszik a mérget, mert bebeszélték nekik. Ettől még nem kéne az ilyen kezdeményezéseket támogatni...

+1

Bár ha valakinek egy ilyen szellemi prófétára vagy csoportos öngyilkossági kísérletben való részvételre van szüksége, hogy jobban érezze magát, megbékéljen stb., akkor miért ne? Ameddig másoknak nem árt vele.

A spiritualitás (TM) meg tényleg jó dolog, de szokatlan agyműködés / meszkalin stb. nélkül maradnak a szürke hétköznapok.

Te, aki nem ő vagy, honnan tudod, hogy ő hogy érzi magát? Te, aki nem ő vagy, honnan tudod, hogy nem te vagy átvágva?

:)

te valami rossz forumra tevedtel. nagyon faraszto mar a stilusod.

Szerintem a HUP jó. Ha neked rossz, miért látogatod?

:)

> De hát keresni csak úgy tudnak ha valakik adnak .. nem? Mindig kettőn áll a vásár.

Igen, így működik a szórakoztató ipar. Mozi, TV, színház, templom, stb. De az azért nem egészséges, ha egy színész állandóan ugyanazt a szerepet játssza. Meg az se egészséges, ha egy néző állandóan csak ugyanarra az előadásra jár.

"Kevesen jutnak el arra a "szintre", hogy egyáltalán elfogadják ezen dolgok puszta létét is. "

Pedig nem bonyolult, fel liter derekszogu hazipalinka, 2 spangli, es egy keves meszkalin elfogyasztasa utan barki eljuthat erre a szintre.

"Nekem érdekes tapasztalatom van: az emberek legyenek azok fiatalkorukban bármily lázadóak és a spiritualitást tagadóak, túljutván életük delén (sacc. 50 után), elkezdenek érdeklődni (jobb esetben nem tagadják tovább) a szellemvilág irányába."

Ez esetben javaslom, terj be a BME fizika tanszekere, es keresd meg Orosz Laszlo tanarurat. O (szvsz) siman tul van az 50-en, megis gyonyoruen el tudja magyarazni, hogy miert marhasag ez az egesz.
Ha szerencsed van, meg Magic Karcsi is elokerul, es ott helyben reprodukalja neked az osszes paranormalis jelenseget egy flakon folyekony nitrogennel. :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

http://www.youtube.com/watch?v=vdw3vyIJNG4
szeretnek elore elnezest kerni...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ááááááááiiiiiiiiáááááh!!!
Kééérem vissza az agysejtjeimet!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

jutubrol valo tavozas utan reklamaciot nem fogadunk el
(de csak mert en sem kaptam vissza oket...)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

"Kevesen jutnak el arra a szintre, hogy egyáltalán elfogadják ezen dolgok puszta létét is." :D

Ezt tökéletes szívnyugodtsággal elmondhatnánk Istenre, Allahra, Krsna-ra, Iupiterre, Zeusra, és a családjaikra, a közös vagy felsőbb tudatra, a telepátiára, a lélekvándorlásra, a halál utáni földi életre vagy a ruhásszekrényben bujkáló szőrös csúnya szörnyecskékre, akik az álmainkkal táplálkoznak: ettől még egyik sem lesz létező. Önmagával magyarázol valamit, ami ezáltal önmaga létezése ellen szóló bizonyíték.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Jaunty
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

"Önmagával magyarázol valamit, ami ezáltal önmaga létezése ellen szóló bizonyíték."

Végre egy értelmes konklúzió a hitvita* végére.

* Hiszek Istenben, Allahban, Zeusban, a szörnyecskében stb.

Az emberi elme, psziché egyébként is különösen összetett, ma még csak vallásos tapasztalataid vannak, másnap meg BDSM kellékekkel találnak meg a szekrényben halottan. Felmerül a kérdés (és van rá válasz is), miért tesznek ilyeneket az emberek?

TE TAGADOD A SZORNYECSKEKET??? ARULO! ;]

nem tudom már eldönteni hogy hogyan működsz, néha szétröhögöm az agyam a hozzászólásaidon, néha meg az adrenalinszintemet tolja ki a holdig, hogy olvasom őket...

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Jaunty
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

NagyZ csupán a választás szabadságára (pl. nevetés vagy düh) próbálja meg felhívni a figyelmed. :)

:)

mikor milyen kedvem van, meg mennyire basznak fel a munkahelyen aznap :)

én szeretnék hinni a bizonytalanságban csak kissé bizonytalan vagyok :/


No rainbow, no sugar

Vicces, hogy itt mindenki úgy szól a dolgokhoz, hogy süt belőlük az empirizmus (meg a materializmus). Miközben a honlapon olvasható dolgot nem vélhetőleg próbálták ki.

Sztm, ha érdekel valami téged, legyen az windows, linux, j2ee, góltotó, hímzés, amatőr rádiózás, állattartás, hungarizmus, vallások, vagy parázsonjárás, mérlegelni kell a vonzerő/(legyen az anyagi, vagy egyéb) ráfordítás "hányadost", ennek alapján dönteni.

Valaki x*y kg félvezetőre+műanyagra, valaki 110kg-os lelki vezetőre költi a pénzét ;-). Egyik sem alábbvaló a másiknál, mindkettőnek a kimenetele a fontos: értékesebbnek / teljesebbnek érzed-e magad, életed ettől, vagy sem; megbánod-e azt, hogy belevágtál, vagy sem.

Nem is értem, hogy miért tettél fel ilyen kérdést, a (helyes) választ e tekintetben nem hiszem, hogy a billentyűsök adnák, mi a nagy BITISTENben hiszünk. :-)