Telhetetlen közalkalmazottak

Most olvasom az indexen, hogy ez a túlfizetett banda megint elégedetlenkedik.
Nemrég búsásan részesültek a 35 000 000 000 HUF értékű Microsoft license -kből, pedig akkor még lényegesen többet ért a forint.
Nem értem miért nem érik be vele?

Telhetetlenek ezek a közalkalmazottak.

UPDATE:(2008. november 12)
Akkor MOST elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akit 2008. november 7., péntek – 16:12 kor elkövetett írásommal megbántottam.

A szándékosan nyegle és idegesítő megnyilvánulásomnak egy közvéleménykutatással is felérő válaszreakciók kiprovokálása volt az eredeti célja.
Mint az már több békés tüntetés, vagy felvonulás bebizonyította: Teljesen értelmetlen módja a véleménynyilvánításnak, mert „Majd megunják és hazamennek”.
Azon tűnődtem, milyen módon lehetne önző állampolgárok szűk látókörébe eljuttatni a „közös az mindenkié” azaz, a korrupció nem akkor fáj amikor kimaradsz belőle, hanem akkor, amikor a hétköznapokban szembesülsz a hatásával, hogy sem neked, sem a közvetlen környezetednek nem jó hosszútávon. Magyarán szólva meglopod a közösséget, ahová tartozol /*belesz@rsz a tányérba, amiből eszel!!!*/. Még akkor is, ha te ehhez csak asszisztálsz!
Ha állami szinten értelmetlen dolgokra költenek, akkor idővel úgyis rajtad csattan. Valakin kisebbet, de mindenképpen csattan. Erre próbáltam rávilágítani a Szent Korona rádióban elhangzott interjú kereteiben is, amire a Microsoft feljelentett, hogy fenyegetem őket.
Most biztos nyugodtan alszik az, aki ebben a tenderben közreműködött -úgy állami, mint vállalati részről- és kap némi jutalmat az extra forgalomért, de azért, hogy ők 1 – 2 milliós prémiumot kapjanak, ezzel több ezer embernek keserítették meg az életét. Biztos a szomszédja nem gondolja majd azt róla, hogy „na ennek a rohadéknak a mohósága miatt csökkent az idén is az életszínvonal.”? Az a GKM dolgozó, aki kimegy 29.-én tüntetni, mit gondol? Megfordult a fejében, hogy agyon is verhette volna XY államtitkárt a folyosón, amikor találkozott vele?
Most IGAZ milyen nehéz lenyelni, hogy nincs zsozsó? Van helyette hologramos matrica és bank kompenzáció.
A kommentekből nekem többnyire az jött át, hogy szinte mindenki a személyes sértődöttségével törődött. Majdnem mindenki talált egy hozzátartozót, ismerős, vagy rokont, akiről elmondhatja, hogy azt a valakit mennyire mélyen érinti, hogy kihúznak pénzt a zsebéből.
Megfordult akárkinek is a fejében, hogy talán passzívan, de ő miben járult hozzá a jelenlegi helyzethez?
És itt jönne a következő lépés, hogy ki milyen preventív magatartást tudna tanúsítani a jövőben?
Mi lenne a helyzet megoldásához vezető út?
Az a fő probléma, hogy a legtöbben mástól várják a megoldást. Jönnek a „civil kezdeményezés” ötletével /*Hú, de egyéni*/. Alapítanak további gittegyleteket, melyek nyilatkozatokat adnak ki és petíciót fogalmaznak meg. Erre bizottságok alakulnak, amik megvitatják, hogy lakossági igényként lépett e fel a problémakör és civil kezdeményezésre van e szükség.
Hogy ezt a végtelennél is végtelenebb ciklust egy GOTO-val, most könnyen át lehessen hidalni, erre találták ki a RAZZIÁT!
Tisztelt információbirtokosok!
Kisemmizett közalkalmazottak!
Itt lehet anonim elmondani ami a lelketeket nyomja.

Hozzászólások

Pedig igazuk van. Édesanyám óvónő, így pontosan tudom, miért lesz a sztrájk.

Az a sztrájkmegállapodás ugyanis a nagy semmiről szólt. Ugyanis mindenképp megkapták volna a 13. havi fizetést, csak egyben. Így meg minden hónapban hozzácsapták a fizetéshez egy részét. Látszólag van béremelés, valójában semmi.

Én nem az óvonőktől sajnálom, hanem pl. egyes kutató intézetek vezetőitől. Láttam már véletlenül prémium kifizetési papírokat egy ilyen helyen. Megdöbbennétek (vagy talán nem is). Persze ők elenyésző részei ezen társadalmi rétegnek, de ők is elégedetlenkednek bőven....

--
http://laszlo.co.hu/

En nem a nyugdijasoktol vennem el a nyugdijt, akik vegiggurcoltek 50 evet, ugy hogy adoztak. Az masik teny, hogy a jelenlegi adot, is es akkor is az erre szant adot elbasztak. Anno lenyultak ide-oda, most meg olyanoknak megy az ado akik tudnanak dolgozni. Na az ilyen dolgozni tudo segelyen elo "emberektol" vonnam meg rohadt gyorsan az adot.
Gondoljunk csak bele mekkora adomennyiseget jelent ez. Ezt az adot fellehetne hasznalni arra, hogy a rendorsegnek/tuzoltosagnak/korhazaknak megfelelo felszerelesik lennenek, normalis beruk azoknak akik megerdemlik. Az adomennyiseg meg arra is eleg lenne, hogy az iskolakat normalisan fenn tudjak tartani a tanarok is normalisan kapjanak fizetest, ne 80-100e ft kozotti osszeget, ami enyhen szolva lopikula osszeg, ahhoz kepest amit ki kell allniuk 1-2 iskolaban /ld. segelyezettek gyermekeik/.
Ha van olyan 100.000 csalad akik havonta 150.000 ft-t visznek haza atlagban az azt jelenti, hogy 15 000 000 000 ft megy el havonta kb. arra, hogy azokat az embereket akik 4 altalanossal rendelkeznek megeljenek tok jol, es ne akarjank elmenni dolgozni.
Ha nem is most azonnal tudnank ezt az osszeget felhasznalni a kulonbozo korhazak modernizalasara pl. akkor lehetne az adossagainkat torleszteni.
Aztan ott van az is, hogy a kedves miniszteriumi dolgozok, parlamenti majmok, egyebek.
Mondjuk azt, hogy 400 ember van a parlementben, akik kulonosebben nem jarnak be, de felveszik a havi 250e ft-t, valamint azokat a benzinpenzeket, es egyeb dolgokat, amikrol nem kell senkinek semmit mondani. Legyunk optimistak, es mondjuk, hogy havonta atlagosan 300e ft-t hazavisz meg csak ugy. Persze ennel tobbet, de legyukn optimistak. 400 * 550 000 = 220 000 000. Ez nem akkora osszeg, de azert nem is kicsi azert, hogy lopikulat nem csinalnak :).
Aztan ott vannak az onkormanyzatok amik irgalmas mennyisegu penzt vesznek fel, de igen csekely osszeg megy olyan celokra amikre kene, legtobb penz a seglyekre megy el szinten, valamint szvsz az ottani dolgozok nem tudnak sok penzt kiemelni.
Ja meg azt is megtehetnek, hogy ha mar elveszik a segelyeket vegre anem dolgozo emberektol, hogy visszavasarolnak azokat a privatizalt cegeket, amelyek letszuksegesek ahhoz, hogy normalis allami bevetel legyen. Mav Cargo pl., es tarsaik. A kulonbozo eromuvek, villamossagi, es vizkeszlettel kapcsolatos cegek.
Mennyiert is privatizaltak ezeket a cegeket, amelyek raadasul gazdasagosak voltak, profitot termeltek? Na igen kevesebbert alt. mint 1 havi segely :).
Amugy meg, ha te nyugdijas leszel szeretned majd, ha nem kapnal nyugdijt, miutan 40 even keresztul fizettel allambacsinak nem csekely osszeget? En szeemely szerint nem. Az aki fizet adot erdemelje mar meg. Vagy ne adozzunk, aztan nekem tok mind1. Jovore ugyis csak feketen akarok dolgozni, ha nem latok valtozast, mert mas megoldast nem nagyon latok.
Az a problema amugy, hogy megint olyanhoz nyultak amivel nem veszthetnek annyi valasztot. Latszatintezkedes. Mennyi nyugdijas keres annyit? S ha annyi nyugdijat visz haza, akkor az mit jelent? Azt, hogy valami jol kereso emberke volt meg anno, aki szinte biztos, hogy nem az aljanephez tartozott akik most rajuk szavaznak.

Ja igen termeszetesen az iskolak resze is vicces, hogy azon sporolnak. A gyerekek kozott is ugyanugy ahogy a felnott embereknel vannak kulonbsegek minden teren. Nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Van aki hulyenek szuletett, van aki jobb kepessegu. Ha nekem szuletik egy jobb kepessegu gyerekem miert huzza le par baromallat, akik az oran rohangalnak, a tanar labat rugdossak stb.? S ha gyengebb kepessegu gyerekem szuletik, miert akarnam olyan iskolaba rakni, ahol lemarad, es csak depresszios lesz, mert latja, hogy a teljesitmenye elmarad a tobbiektol? Ugyanigy, ha valamilyen durvabb problemaval szuletik hadd teheessem specialis iskolaba, ahol normalisan tudnak vele banni a tanarok, es nem rekesztik ki a gyerekek ami szinten azzal jar, hogy meg kevesbe tud produkalni, depresszios lesz stb.

A tanarokat is rohadt konnyu kirugni, vegulis fogyo eszkoz. Igyis tele az osszesnek a toke az egesszel. Szar fizuert allnak ki mostmar a legtobb iskolaban ugy, hogy barmikor megverhetik, ha _O_ nem ugy viselkedik, ahogy elvarjak tole. Hat ez a katasztrofa.

S igen aki nem dolgozik ne is egyek, de az aki becsulettel dolgozik, becsulettel dolgozva oregedett meg, az kapja igen meg azt amit megerdemel. Ne megalazva kelljen a foldon kullognia, hogy adjon neki egy kis penzt. A tanar se az utcan kolduljon ahelyett, hogy tanitani tudna meg a hatra levo idejeben, ha mar 25 evet letoltott egy kobanyai iskolaban olyan gyerekek kozott aki problemasak. Ja problemasak, csak mivel valaki kitalalta, hogy mas a borszinuk (a rasszista mszp ezt eszrevette, a jobb oldali rasszistakok nem), es a mas borszin nagyon koncentralodik 1-2 iskolaban, es ez nem jo bezartak. En nem hinnem, hogy olyan hulyek lennenek, hogy nem veszik eszre, hogy nem amiatt vannak koncentraltan bizonyos iskolaban, mert barnabbak, hanem amiatt mert gyengebb kepesseguek, szoval sztem ez is csak egy ujabb kartya arra, hogy nojon a rasszizmus. A rasszizmus cigany, es magyar oldalrol egyarant. Bar ugye nem mi hivjuk 20 eve parasztnak a magyart.
Ja igen meg az iskolaval kapcsoaltosan. Mivel mar a "paraszt" magyarok is ugyanabba az iskolaba jarnak ahova az 5H-s gyerekek, igy nekik is le fog esni az eselyuk arra, hogy kitudjanak lepni bizonyos korbol. A tanitok nem tudnak normal tempoban haladni, igy lemaradnak. Nem fogjak tudni azt a tudasanyagot megkapni amit kellene. Nem fognak ezekutan abba az iskolaba jutni ahova kene, nem fognak tudni olyan munkat elvegezni amibol megtudnak elni. Nem fognak adozni annyit, hogy az en nyugdijam meglegyen, amit en fizettem 40 evig. Na itt a problema.

Ahogy latom, azert nagyreszt egyetertunk.

"En nem a nyugdijasoktol vennem el a nyugdijt, akik vegiggurcoltek 50 evet, ugy hogy adoztak."

Ez igy nagyon szep, de azert ha racionalisan all hozza az ember, es mondjuk az egyik lehetoseg a nyugdij "elvetele" (nem elvetel, hanem kevesebb adasa), a masik meg az adoemeles, vagy az allamhaztartasi hiany novelese, akkor egyertelmuen nyugdij vesztett.

"olyanoknak megy az ado akik tudnanak dolgozni. Na az ilyen dolgozni tudo segelyen elo "emberektol" vonnam meg rohadt gyorsan az adot."

+1

"Aztan ott van az is, hogy a kedves miniszteriumi dolgozok, parlamenti majmok, egyebek."

Viszont ez marginalis osszeg, ennel egy miniszterium eves szinesceruza-koltsegvetese is nagyobb. Persze, "moralis" szempontbol boki az ember szemet, de a gyakorlatban az sem szamitana semmit, ha mostantol a kepviseloknek havonta befizetni kellene annyit, amennyi bert eddig kaptak.

"Amugy meg, ha te nyugdijas leszel szeretned majd, ha nem kapnal nyugdijt, miutan 40 even keresztul fizettel allambacsinak nem csekely osszeget?"

Szeretni nyilvan nem szeretnem, de nem fogok meglepodni, ha igy tortenik.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Jelenleg nem vettek el a nyugdijt, de en szemely szerint felek attol, hogy azt a penzt amire elmeletileg erre fizetek elveszik idovel. Persze remelem ne legyen igazam :). Adoemelest termeszetesen en se szeretnek, de ha nagyanyamek emiatt majd nem fognak kijonni ugyis nekem kell segiteni, meg a szuleimnek, ergo ugyanugy tobbet fizetek szerintem.

Jo persze a miniszteriumi dolgozok fizetese elso blikkre nem tunik soknak. Szoval lehet, hogy toluk tenyleg nem kene elvenni, de kellene valami bizottsag, akik megnezik azt, hogy milyen jogon mennek a penzfelvetelek, es legyen par ember akik megakdalyozzak, hogy iszonyat mennyisegu kozpenzek maganzsebbe keruljenek halabol.

Hat en meglepodnek amugy, de nagyon foleg, hogy nem nagyon tudnam mibol eljek majd meg :). Bar igazabol van egy olyan erzesem, hogy ugysem elem mar meg azt a kort :).

Amit az allamnak fizetsz abbol fizetik ki a nyugdijasokat. A nyugdijkassza effektive folyamatosan minuszban van, mivel az elartottaknak kiadott osszeg sokkal magasabb mint amit az eltartok befizetnek.
Azok a penzek amik magannyudijfolyoszamlan vannak, azok amik nagyjabol a erlis oregkori megtakaritasodat mutatjak.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"morális" szempontból valójában az böki az ember szemét, hogy ugyanaz dönt bármiről továbbra is, akinek a "gazdaságpolitikájának" egyenes következményeként már a -kommunikációs szempontból kapóra jövő- világválság előtt is elérhetetlen távolsába került az euro, "a beka segge alá" az "összes makrogazdasagi mutató", a semmibe a versenyképesség, a bizalom - illetve akinél nemrég az "el a kezekkel a nyugdíjaktól" volt az aktuális hülye mottó

Erről szól ez a "válság" dolog, vagy nem?
Eladjuk a postabankot, miután történt ott egy kis "mutyizás".
"Az állam rossz gazda" címszóval olcsóért megszabadulunk tőle.
Kap hozzá töke-injekciót(az adófizetők pénzén), stb.
Az ára megy a fekete lyukba.

Eltelik pár év, névváltoztatás, stb, és most ismét erős állami részesedést vásárolnak belőle (az adófizetők pénzén), mert hát válság kompenzáció. Majd később kezdődik minden elölről.

Ha a te vállalkozásod csődbe megy, kapsz bármiféle kompenzációt?
Az első lenne, hogy a köztartozásokat kivasalják belőled, a többi senkit sem érdekel. El ne hidd, hogy valakit is érdekelni fog, hogy hány ember kerül az utcára, vagy hogy veled mi lesz. Még a haldokló alól is kihúznák a lepedőt.

Reszkessetek SPAMmerek Btk. 176/A

Amugy meg, ha te nyugdijas leszel szeretned majd, ha nem kapnal nyugdijt, miutan 40 even keresztul fizettel allambacsinak nem csekely osszeget?

Már nem állom meg, hogy pont ebbe ne pofázzak bele! :D

Öngondoskodás. Nyugdíj előtakarékosság. Te magad fizeted. Abba fekteted, amibe akarod, ha úgy tetszik, részvényekbe, vagy ingatlanba, illetve beteszed a párna alá, és igazából állambácsinak nem sok köze lesz hozzá.

A jelenlegi nyugdíj-rendszer azért végletesen rossz, mert az aktuális dolgozók fizetik a jelenlegi nyugdíjasokat. Ez egy szép szocialista örökség. Mivel egész európa öregszik, a nyugdíjak értéke mindenhol csökken, ahol így van a rendszer. Több nyugdíjas, kevesebb dolgozó, kevesebb adó, reálértékben kisebb összeg több emberre elosztva. Logikus, hogy nem lehet a végletekig növelni.
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

>> Öngondoskodás. Nyugdíj előtakarékosság. Te magad fizeted. Abba fekteted, amibe akarod, ha úgy tetszik, részvényekbe, vagy ingatlanba, illetve beteszed a párna alá, és igazából állambácsinak nem sok köze lesz hozzá.

elképesztően cinikus mondatok ezek ott, ahol rekordadóztatás van

> En nem a nyugdijasoktol vennem el a nyugdijt, akik vegiggurcoltek 50 evet, ugy hogy adoztak

a 40 évesen nyugdíjba vonuló, aztán az ismeretségüknek köszönhetően itt-ott zsíros állásokat kapó rendőröket, katonákat is idevetted? Vagy a magukat 40 évesen leszázalékoltató rokkantnyugdíjba vonuló munkanélkülieket?
mert ebből is van nagyon, NAGYON sok, nem csak kerekesszatyros nénikéből.

A katonakat es a rendoroket nem piszkalnam ilyen tekintetben. 40 evesen mar fizikalisan a legtobb ember nem tudja uyganazt a teljesitmenyt nyujtani, mint egy 20 vagy 30 eves. Plusz a szolgálatból azok szerelnek le ilyen koran akiknek amugy sem fulik a foga az egeszhez. Jopar, 50 feletti katonatisztet, tiszthelyettest ismertem akik szeretik csinalni azt amit csinalnak, ezert nem is akartak nyugdijba menni.
Es az atlag nyugdijas rendoroknek es katonaknak nem olyan fenyes az havi osszege, hogy masodallas nelkul eltartson mondjuk egy vagy ket egyetemista/foiskolas gyereket.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Csak pár apró gumicsont a rágódáshoz:
Magyarországon az aktiv munkakorú (18-65 év) több mint egyharmada rokkantnyugdijas vagy leszazalekolt.
A 40-65 eves korosztaly majdnem fele korkedvezmenyes nyugdijas.
A 40 ev felettiek 70%-a egyontetuen azt vallja, hogy amint lehetosege van rogton nyugdijba megy.
Jelenleg durvan 3 millio adofizeto tart el 3.5 millio segelyen (oregsegi-, rokkantsagi nyugdij, munkanelkuli, szocialis segelyek) elot.
Ha csak a produktiv (ertsd: cegnel, vallakozasnal dolgozok) adofizetok szamat vesszuk figyelembe, akkor kb. 2-2.2 millio adofizeto az aki eltartja az orszagot.
A kozalkalmazotti berek ugyanugy adokotelesek, mint a normal berek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mindamellett, hogy megértem a nehézségeiket:

Sajnos a közalkalmazottaknak el kellene gondolkodniuk azon, miből van az ő fizetésük. Van egy több száz embert foglalkoztató autóipari beszállító cég. Ott a dolgozók most 6 órában dolgoznak. Tehát lemondtak a bérük egynegyedéről annak érdekében, hogy megmaradjon a munkájuk, amíg átvészelik ezt a mindenkinek nehéz időszakot. Ennyivel is kevesebb adó csorog be tőlük. Ennyivel kevesebb terméket vesznek, amivel az ÁFA is kevesebb lesz, ami befolyik. És ez csak egy cég. A kölcsönzött munkaerőt mindenhol kirúgták már. Lehet elégedetlenkedni a közalkalmazottaknak, és tényleg megértem, hogy nehéz nekik, de ha magasabb béreket akarnak, akkor két lehetőség van:

- megmondják, hogy ki legyen az a _más_, akitől elvesznek, ha nem ők.
- vagy leépítik a közszérát - értsd: kirúgnak pedagógusokat, okmányirodai dolgozókat, ápolókat, orvosokat, gyakorlatilag mindenhonnan egy kicsit.

Utóbbi megoldás számomra azért szimpatikusabb, mert nagyjából 800 000 közalkalmazott jut 2.5M munkavállalóra. Ez egy ilyen pici országnak rettenetesen sok!
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

Nagyon sok az aktakukac, aki közalkalmazott. Én -- közalkalmazottként -- ezzel egyetértek. Egyébként meg a legnagyobb baj, hogy mi, a 3M adófizető tartunk el egy 10M-s országot -- közte 800k rokkantnyugdíjast (LOL).
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Pedig egyszerű! Hány hónap van egy évben? 12. Hány munkanap van egy hónapban? 21+-1. Hány munkanap van egy héten? 4 Azaz egy hónap 4 hét. Egy év pedig 12 hónap, azaz 48 hét. De valójában 52, ami pont néggyel, azaz egy teljes hónappal több.
Azaz a 12 hónapos év valójában 13 hónapos.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Még mindig nem értem. :D

"Hány munkanap van egy héten? 4" Ez elírás?

Nem veszik el semmi:

 2008. november (ünnepek nélkül (ha voltak/lesznek egyáltalán:)):

  • 20 munkanap * 8 óra * órabér = 160 egység órabér
  • 5 munkanap * 8 óra * 4 hét * órabér = 160 egység órabér

 2008. (ünnepek nélkül):

  • 262 munkanap * 8 óra * órabér = 2 096 egység órabér
  • 5 munkanap * 8 óra * 52 hét * órabér + 2 munkanap * 8 óra * órabér = 2 096 egység órabér (de a december utolsó hetére járó három napi bért (3 munkanap * 8 óra * órabér = 24 egység órabér) csak 2009. januárjában kapja meg az ember, mert akkor telik le a hét utolsó két munkanapja)

:)

Még mindig nem értem, vagy butaság, amit írsz. :D Egy munkahónap nem négy munkahétből áll, hanem adott mennyiségű munkanapból, de méginkább adott mennyiségű munkaórából. Hetekről pénzügyileg szó sincs, ezért nem helyes a "12*4*20". A ledolgozott órák után kapod a pénzt, nem hetek vagy hónapok után.

:)

Szerintem mellébeszéltek. :D Egy hónap szinte soha nem áll négy hétből, vagyis a négy hetet egy hónapnak tekinteni értelmetlen (és szerintem a Gergely-naptár sem tekinti egy hónapnak a négy hetet, hanem az egymás után következő hét napos periódusokat tekinti egy-egy hétnek). A munkáltató sem így méri az időt, hanem munkaórák alapján számol el a dolgozóval. Több pénzt kap a dolgozó, ha az adott hónapban több munkanap volt, és kevesebb pénzt kap, ha kevesebb munkanap volt. Szégyellem, hogy nem értem, amit nem értek.

:)

Igen, de annó a tanárembereket hetente fizették, és nem munkaórában. Mivel akkoriban ( a szocializmus megjelenése előtt) azért a tanár nem csak tanított, mást is faluban. Tehát nem ledolgozott munkaórák után kapta a pénzt, hanem hetente. Aztán mikor a nagy szocializmusban áttértek itt is a munkaórás, havi fizetésre, egy hónapnyi bér elveszett.

Már értem. Ennyi év elteltével szerintem nem helyes egy hónap ilyen módon való "eltűnésével" indokolni a tizenharmadik havi fizetés létjogosultságát. Ezzel nem bárki tizenharmadik havi fizetése ellen beszélek, csak eme régi összefüggés már nem állja meg a helyét.

:)

Pontosabban addig is adták, csak addig évente egyszer egyben, azóta meg 12 egyenlő részre osztva, a havi fizetéshez csapva. Így aztán emeltek is fizetést, meg nem is. Ha most "ideiglenesen felfüggesztik" a 13. havi bér fizetését, az nálunkfelé azt jelenti, hogy a havi fizetésed lesz kevesebb, nem azt, hogy év végén/elején nem fogod tudni megvenni a plazmatévét...

Azért gondolkodj mielőtt írsz! Van pár száz túlfizetett vezető (bár igazából nem tudom, hogy az ő fizetésük hogy viszonyul egy hasonló mérető privátcég vezetőjéhez; és egy jól működő kutatóintézet azért elég hasznos tud lenni, legfeljebb nem most azonnal), de van rengeteg ember, aki sokat dolgozik, most is bőven kevesebbért, mint amennyit a magánszférában keresne.
A Microsoft licenszet meg nem kértük (sőt). De mindegy, remélem eljön az az idő, amikor majd te is microsoft licenszet kapsz normális fizetés helyett. Demagóg egy alak tudsz lenni. ( Sokban fogadnék, hogy vannak olyan túlfizetett emberek is, akikkel meg téged lehet egy kalap alá venni, úgyhogy szerintem a te fizetésedet is épp ideje lenne csökkenteni egy kicsit. Tetszik az érvelés? )

microsoft licenszet kapsz normális fizetés helyett

Ezt akkor nem nagyon tették szóvá. Egy felsőoktatási intézményben dolgoztam és nem akart senki felszólalni, vagy az utcára menni az M$ szerződésből kifolyólag.
LÁM-LÁM, Most jön ki a hatása.

Reszkessetek SPAMmerek Btk. 176/A

Én nem kértem. Akkor is leírtam, hogy nem kell. Csakhogy a döntéshozókat nem én választom. Utcára meg te épp ugyanúgy mehetsz, mint én.
Mellesleg nem annak jön ki most a hatása (de a pénzügyi válság okait neked nem én fogom megmagyarázni, vagy legalábbis nem ingyen).

mint irtak bekes tuntetest szerveznek, nem kell kordonokat allitani, nem fogjak szetverni a belvarost es nem fognak tojasokat dobalni
masreszt tiltakozasul jarasd a gyerekedet maganovodaba, maganiskolaba

udv Zoli

Te szoktál gondolkodni, mielőtt leírsz valamit? Vagy elolvasni egy hírt alaposan és utánajárni? Mi a fészkes fene köze van a közalkalmazottak fizetésének a MS licencekhez?

"Mi a fészkes fene köze van a közalkalmazottak fizetésének a MS licencekhez?"

gondolom az, hogy akkor van 35MRD -vel tobb a kasszaban, annyival kevesebbet kell mashonnan elvenni, ergo kevesebb kozalkalmazottat kell majd kirugni, ha a sztrajkbizottsag nem megy bele a 13. havi eltorlesebe.

Így van, én például szeretném, ha a fizetésemből a számlák kifizetése után maradna valami. Hogy legalább havonta egyszer vehessek egy könyvet vagy egy lemezt. Egyébként lehet, hogy busásan részesültünk, de sokan például nem is tudtak róla. Másoknak meg nem kellett. Úgyhogy mielőtt telhetetlennek nevezel valakit, nézd már meg a helyzetét is! Elismerem, van köztük néhány, akiknek jobb, ha ilyenkor ki sem nyitják a pofájukat, de a többség nem ilyen.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Na ide is irok most neked.
Kedves Nagyorgy. Nem a kozalkalmazottak tthetnek rola, hogy MS licencet kell hazavinniuk. Emlekszel meg, mikor minden tanar kapott olcson szamitogepet? Emlekszel, hogy mely cegek kaptak iszonyat osszegeket, mely emberek zsebebe kerultek azok a milliok?
Ugyanigy, most ki is kap a zsebebe ezert a jo uzletert vaskos milliokat? Igen, itt a problema.
Hogy nem mennek ki az utcara? Ha meglat valamelyik, hogy tuntetni mesz egybol visznek tanarkent pl. fegyelmire, aztan baszhatod az allasodat, mert ugy kirugnak, ahogy tudnak. Termeszetesen lehet, hogy odaig se kell elmenni, mert az igazgato meglat, es megmondja, hogy viszlat. Egyebkent sincs beleszolasa senkinek, hogy a nagyok mit fociznak.

onkormyzati dolgozoknal ugyanigy. A kicsik lehet, hog nem is tudnak rola, de a nagyok akik nyulnak meg leszarjak :).

Nem hinnem, hogy direktben flemel, es osszemos. Nekem is felbassza az agyam a hir ugyanugy. S nem o mos ossze, hanem az egesz ugy van kitalalva, hogy kozalkalmazott. Csak a problemat feljebb irtam, hogy a kicsik ugyse kapnak semmi pluszt, a nagyok meg mar megkaptak a milliokat. Nekem is az az ember jut eloszor eszembe ilyenkor aki lenyulta a milliokat, es nem a kicsi kozalkalmazott, mint Kafka muveben Gregor akirol senki nem tud semmit.

hm.

a közszolgák fizetésekor mindíg a magasan csücsülő főtanácsadó, vagy főmunkatárséra gondol mindenki, akkor is, ha éppen kis falu köztiszviselőjér , vagy ottani közalkalmazottra gondolnak. márpedig ilyen településeken nem tud adni az önkormányzat semmi pluszt, csak amit ad az állam. az pedig kuty@fasza. én köztisztviselő vagyok, ha jövőre nem adják a 13. havit, nem fogja elérni a fizetésem a 70-et. ha esetleg nagy városi önk.-nél dolgoznék, akkor tuti többet kapnék. de gondolom sokan tudják, hogy egy iskolában mennyit kap egy informatikus a közalkalmazotti bértábla szerint, keveset. én nagyon utálom, amikor mindenki általánosít.

A közigazgatási dolgozók/közalkalmazottak száma állítólag 300 ezer környékén mozog + ehhez még hozzávesszük a nyílvánvalóan sokkal fontosabb munkaköröket (orvos, ápoló, tanár, etc).
Ezek az emberek olcsóbb hitelt, kedvezményes utazást, stb. kapnak, tüntethetnek a pénzért (az APEH ellenőrök azért gondolom végzik majd a próbavásárlásokat a tüntetés környékén, szabadidőben).
Kb (mindent egybevéve, az állami vállalatokkal együtt) 700.000 ember van az államkasszára kötve.
Milyen jogon tüntetnek, mikor a versenyszférában sokkal nagyobbak az elvonások, munkahelymegszűnés, mint az állami szektorban?!
Tőlük csak a prémiumot, meg a 12-20 havi fizetést veszik el. Mástól a házát.
Én nem kapok garanciavállalást a hitelfelvételnél, közalkalmazotti kedvezményt, etc., mégis nekem kell eltartani őket.
Maximálisan egyetértek.

Szerk: A bank, amelytől lakáshitelt veszek fel, még a cégről is kéri a nullás igazolást.

kötöjelkötöjel
Kiszámít mér és berakodás idő -ból -a Pókháló

Anyamat meg 25 ev tanitas utan kirugtak, es ennyi. 120e ft-t keresett 25 ev melo utan, ugy hogy benne volt nem keves bonusz (veszelyessegi potlek pl.).
Kulonosebb kedvezmenyt nem kapott, es premiumot sem. Neha kapott 10-20e ft ruhapenzt Karacsony kornyeken.
Az orvosok szinten olyan 80e ft korul keresnek, ami penzbol megelnek az inkabb a halapenz. Legalabbis unokatestverem ennyit kap ugy, ha 24-48 orakat lenyom egyhuzamban.
APEH ellenor ismerosom nincs, es miniszteriumi dolgozo sincs. Azokrol nem tudok annyit mondani, csak amennyit hallottam.
Tanarra,orvosra,rendorre,tuzoltora szukseg van. Ha valami bajod lesz, akkor majd megtudod, hogy kene. Ha majd a legaljabb emberekkel kell iskolaba jarnia a gyerekdnek szinten megfogod erezni, hogy megiscsak kene mas iskola is, es mas tanarok.
Ja igen nalunk is volt olyan hala eme remek tanari fizetesnek, hogy kikapcsoltak a villanyt pl. A lakast csak amiatt nem fogjak elvenni max. mert anno meg onkormanyzattol megvettuk. Az egy nagy szerencse volt. De ha most kene abbol a fizubol lakast venni, hat igen erdekes lenne.
Ja a hitelekkel is kilehet torolnie a segget, felvett meg anno 300e ft hitelt hogy lakast ujitsunk fel, hat sztem nyugdijas koraig fizetheti, mert olyan jol keres. Na mind1.
Onkormanyzatoknal, meg apeh-nel gondolom mar mas a helyzet.

"Anyamat meg 25 ev tanitas utan kirugtak, es ennyi. 120e ft-t keresett 25 ev melo utan"

Kellemetlen. Tenyleg. De ha a jelenlegi helyzetben vad osztogatasokba kezdunk, akkor hosszu tavon mindenkinek nagyon-nagyon rossz lesz, sokkal rosszabb, mintha ha most nem kap 13. havi bert. Ez eljuthatna a T. Tuntetok agyaig is.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

A kormányzat a befizetett adónkat. Tudniillik a közalkalmazottak csak abból kaphatnak, amit te, én, és a többi ember befizet adó formájában. Hogy kamatadó, SZJA, vagy ÁFA, az most mindegy.
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

"finoman szólva is érdekes dolog ezt osztogatásnak nevezni"

Pedig a jelenlegi helyzetben ez az.

"az osztogatásról olyan jut szembe, hogy a cigánsegílykéhez tabu nyúlni, és 'munkával nem lehet büntetni', mert bevált szavazóbázis"

Ja, meg ez is.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

És akkor a közalk. adójából kit fizetnek? A céges gépkocsi és telefonhasználatot? A vállalkozó utolsó leírható költségét (pl. budipapír?) Vagy a másik vállalkozó céges számlára vásárolt műkörmét, rúzsát, púderét?

Mert ilyen is van ám!

Tegye fel a kezét, aki mostantól nem fogja használni a céges autót, céges telefonját magáncélra !!!!
Megszorítás van ám!

Hol lehet sorbanállni az olcsóbb hitelt? Mert szívesen lecserélnénk a jelenlegit. Kedvezményes utazás? Tényleg? Ki? Mikor? Hova? Én például kedvezményesen utazhatok. Bármelyik osztállyal, ha hívnak. Igaz, akkor az már megint munka, nem szabadidő. A STB.-t is részletezd picit, légy szíves! A pénzért pedig jónéhany nem tudnak tüntetni. Nem fér bele a szabadidejükbe. Tudod, van akinek kötött a munkaideje például...
Tőlünk ha elveszik a fizetést, akkor tulajdonképpen a házat veszik el, mert így nem lesz miből fizetni...
És képzeld el, én sem, és a kollégáim sem kapnak garanciát hitelfelvételnél, sem közalkalmazotti kedvezményt. Ja, de! Bejárni a munkahelyre...
És mégis, miből legyen nekünk fizetésünk, ha egyszer mondjuk egy tanár vagy egy orvos semmilyen gazdasági termelőmunkát nem végez? Ja, tudom már! Egyféleképpen mehet: vezessük be a tandíjat! Általános iskolától kezdve! Fizesd ki az orvosi kezelés árát helyben! Bár akkor is neked kell eltartani, csak nem az adódból... Hm...
Akivel esetleg kevered, azok a köztisztviselők. Ők tényleg kapnak ilyet. Irigylem is őket.
Minimálisan sem értek egyet.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ilyen alapon talán csak a munkanélküli nem végez akkor termelőmunkát. Azonban akiket emlegettem, azok nem tudják értékesíteni, amit megtermeltek. Ha nem tudják értékesíteni, akkor miből lesz keresetük?
Így van. De hogy ne kelljen fizetni, teremtsünk versenyhelyzetet. Azaz az intézmények szabják meg, mennyit ér az ott végzett munka. És akkor most gondold el a bekövetkező változást!

szar, dilettáns mutyikormány van

De évtizedek óta? :( Mert azt nekem senki ne akarja bemesélni, hogy csak ez az egy az...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

>> Azonban akiket emlegettem, azok nem tudják értékesíteni, amit megtermeltek.
a szemetek. de a tűzoltó, ha kivág a kocsiból ha már félig kilóg a beled, és a kózházi dolgozó ha kimos a szarból egy ilyen kiváló termelő munkát végző embert ad vissza nekünk. mert ugye közvetlenül termelő munkát végzel?

>> De évtizedek óta?
elképzelésem sincs mire gondolsz

Igy van:
- Az orvos segit hogy ne legyen munkaerohiany, hiszen ha minden dolgozo ember megdoglene egy influenzaban vagy csak a gyerekhalandosag is magas lenne a jo viszonyok kozott elo emberek koreben akkor gaz lenne. Nem lenne aki adozna.
- A tanar oktat, embereket ad ki a kezei kozul akik majd a nagy cegeknek dolgozhatnak mindenfelet. Ugye egy szakmunkasnak is kell tudnia, hogy hany cm egy meter, es egy irodai alkalmazottnak is kell nem keves tudas.
- A tuzolto meg nem hagyja, hogy leegjen a fel varos egy tuzvesz eseten amit nem oltottak el idoben.
- A rendor pedig vigyazz arra (bar mostanbaan sajna nem), hogy az emberek betartsak a szabalyokat, hogy egy mukodo vilag legyen.

Ergo mindegyiknek igenis van szerepe a gazdasagban.

Nem. Én is egy telhetetlen közalkalmazott vagyok. Úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett. Tehát: Én, mint tanár, előállítok egy gyerekből egy, amunkáját elvégezni képes embert (a járulékos dolgokat most hanyagoljuk el). Ebből nekem nincsen semmilyen közvetlen hasznom. Ha egy vállalkozó előállít az A nyersanyagból egy B terméket, abból közvetlenül haszna van, amiből a saját kiadásait kell(ene) fedeznie. Ahhoz, hogy utóbbi illetőnek legyen bevétele, Te fizetsz, amikor a termékét megveszed. Az én termékem után azonban honann jönne bevétel? Csak úgy, hogy, mivel a köz javára végzem a munkám, a köz ezt nekem megfizeti. Ugyanúgy, ahogyan a termék megvételét a saját vagyonodból fizeted, úgy az én szolgáltatásomat is. Ezt az adó részeként fizeted ki. (A sajnálatos az, hogy amit bárki is adóként befizet, annak útja gyakorlatilag lekövethetetlen.) De, mint mondottam, velem lehet egyezkedni. Csökkentsék a Te adódat annyival, amennyit abból az én fizetésembe tesznek. Cserébe viszont nem kap a gyereked (majd) ingyenes közoktatást, mert, tudod, aki dolgozik, annak nem árt a munkáját valahogy megfizetni. Azaz rövidebb ideig kell fizetni, de jó eséllyel lényegesen többet, hiszen ekkor tulajdonképpen az iskola működését teljes egészében Te kell, finanszírozd. Ugyanez érvényes a többi közszolgáltatásra is. Így már érthetőbb?
A mutyikormányra gondolok.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Szerintem is ez lenne az igazi megoldás. Bár tudod, mennyibe kerül az iskola fenntartása, úgy cakkumpakk? Ezt kellene az ott tanulók szüleinek kitermelnie évente.
Egyébként volt ilyen kezdeményezés, úgy hívták, tandíj...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nem a tanár és az orvos volt, akivel problémáim vannak, hanem azzal a bizonyos 273 ezer fővel. Ehhez még hozzájön az összes parlamenti képviselő, önkormányzati képviselő, stb. Ezen utóbbiak viszont garantáltan vérszívó ingyenélők, csakúgy, mint a segélyezettek. (Egyet sem juttattam be, mielőtt ezt mnegkapnám...)

kötöjelkötöjel
Kiszámít mér és berakodás idő -ból -a Pókháló

No, pont ők, akikről beszélünk, ezek az emberek hasznosak a társadalomnak.
Akikre számíthatunk.
Hol maradt azonban a jövő nemzedék ci..ny kultúrális örökségének hivatalát irányító hatóságot felügyelő bizorttság?
Mert nekem ezzel van a bajom. Sok ilyen van. Aki konkrétan dolgozik, elintézi a napi ügyeimet, stb., az MEGÉRDEMLI a pénzét. A tűzoltó, mentős, rendőr, orvos, aki az életemet menti meg, szintén. A tanár, aki a gyerekemet fogja tanítani, szintén megérdemli a magasabb fizetést.
Csak ezek közül az emberek közül egyik sincs benne abban a cca. 300 ezer munkakörben, aminek a negyedét (igen, csak annyit) teljesen feleslegesnek tartok.
Aki tevékeny része a társadalomnak, azt én is tisztelem, becsülöm.

kötöjelkötöjel
Kiszámít mér és berakodás idő -ból -a Pókháló

Nem szoktam hozzá szólni ilyen témához, de ez most nálam is kiverte a biztosítékot.
Nem tudom nagyorgy-nek hány közalkalmazott ismerőse van, de nem hiszem, hogy a közalk.-ak repesnek a hír hallatán, hogy jövőre csökken az effektíve bérük (13-ik. elvéve).
Nem tudom máshol hogy van, de mi már évek óta nem kaptunk normális emelést (csak az infláció alatt), így komoly reálbér csökkenést (20-30 %) szenvedtünk. Pedig mi (mármint a kollégáim ország szerte) nem csak a lábunkat lógatjuk, hanem igenis keményen dolgozunk (nem akarom részletezni).
Az, hogy én egy középszintű vezető (pl. oszt.vez. helyettes) fizetését kapom, ami nem számít rossznak, csak egy dolog. De hogy két kisgyerekkel + anya gyesen, már csak éppen hogy kijövünk a fizetésből (pedig semmi extra kiadás) azt azért nem nevezném telhetetlenségnek !

Nem beszélve az állandó létszámhiányról, 2-3 ember munkáját kell elvégezni egynek.
Úgyhogy szerintem mindenki a másikét irígyli (a maszeknál melózó a közalk-ét és viszont).

Tudnám még folytatni, de minek...

Én Nagy György szövegében a keserű iróniát látom. Szerintem ez nem a közalkalmazottak ellen szól, hanem éppen ellenkezőleg: arról van szó, hogy amikor MS licenceket kellett venni, semmi sem volt drága, de ha az emberek megélhetéséről van szó, akkor rögtön megy a spórolás. Én elhiszem, esetleg a 13. havi fizetések megvonásával sokat lehet spórolni, mégis dühítő, hogy amikor MS licencekről volt szó, akkor számolatlanul lehetett szórni a pénzt, amikor meg az amúgy is alulfizetett tanárok megélhetéséről van szó, akkor csak úgy elvesznek egy jókora részt a fizetésükből.

35 milliárd forint 800 ezer közalkalmazottal leosztva: bruttó 43750 forint. Még a 13. havi bér sem jön ki belőle!
--
Bárki aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlen számot, az a bűn állapotában leledzik.

aham. A Tisztaszoftver nem azért van, hogy otthonra legyen vistája a tanárnak, hanem, hogy a rendőrség, BSA és társaik ne zárják be az iskolákat az illegális szoftverek miatt. Mert vagy gépet vesz az iskola, vagy szoftvert, kettő együtt nem megy.

Tanár nem kap ingyen vistát. (amúgy az egyetemistákről miért nem szólsz? nekik is van "ingyen" windows, office, stb.)

Miért? Windows-szaki elmegy? Nem. Nincs különbség ebben sem. Sőt.Sok felhasználónak az is gond, ha az ikon megváltozik, vagy 2 pixellel odébb kerül, vagyis az XP->Vista is valóságos trauma, pont annyi, mint az XP->Linux (hozzátenném, mások írásai alapján).

Amúgy meg havi 80-ért szívesen elmegyek ilyen melóra, csak ne ennyi ezer forint, hanem ennyi ezer euró legyen.

Nem az a baj, hogy nincs pénz, hanem, hogy ellopják, azért kellenek itt a megszorítások, mert egyre többet akar lopni a "politikai elit". Azzal, hogy mi, a többi ember, egymás ellen fordulunk és egymást irigyeljük, csakis az ő malmukra hajtjuk a vizet. Közalkalmazottak meg kellenek és kész. Az állam bürökráciája (köztisztviselők) viszont tényleg túl nagy. De még mindig nem ez a baj, hanem, hogy ellopják a pénzt és értelmetlen dolgokra költik. Ez a világválság meg szerintem egy buziság, mesterségesen generált hülyeség, legalább akkora, mint az egész mostani világgazdaság.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Kocsmaasztalnál lehet hőbörögni, nem?

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, ha hihetően elmagyarázod nekem, miért is jó így az egész világgazdaság működése, akkor nyilván meg fogom érteni, de eddig senkinek nem sikerült elmagyaráznia, valószínűleg elég kevesen is tudhatják... Van annak értelme, hogy olyan cégek is bebuknak a "válság" miatt, amik olyan terméket gyártanak, amire van kereslet? Van annak értelme, hogy például fokhagymát Kínából hoznak ide? (Nem, az, hogy olcsó nem ad értelmet annak az iszonyat mértékű pazarlásnak és környezetszennyezésnek, amit az ideszállítása jelent.) Én azt látom, hogy ez a rendszer csak arra jó, hogy sok ember megéljen benne úgy, hogy gyakorlatilag nem csinál semmit, akiket végülis mi tartunk el, akik valamilyen valós értéket rakunk a pénz mögé.
Azokat a köröket nyugodtan hagyjuk ki, hogy akkor én most itt prezentáljak rögtön egy jobb rendszert meg a hozzáértős beszólásokat. Engem meg lehet győzni, ha elég jó érveid vannak amellett, hogy ez minden világok legjobbika, akkor elhiszem:)

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Nem, nem élünk jó világot. A belebukás nem függ attól, hogy keresett terméket állítanak-e elő. Ha olyan banknál tartották a cég jövedelmét, amelyik elszállt a válság miatt, akkor egyszerűen nincs miből kifizetni a dolgozókat. Ilyenkor nincs mit tenni. Készpénzben a forgalmat nem tudja felvenni (Elég hülyén is nézne ki, mivel tudnák elhozni?), abanktól meg nem kaphatja meg a csőd miatt.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

De miért száll el a bank? Valószínűleg azért, mert valamilyen "lufi-üzletbe" fektette a betétesek pénzét. Alapvetően a baj az ilyen "lufik" kialakulásának lehetősége, az, hogy a pénz és a valós termelés annyira távol van már egymástól, hogy ilyenek kialakulhatnak.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Ha jól értettem az eredetét, akkor a következő történt: Volt egyszer egy bankház az USA-ban, amelyik különféle spekulációkba kezdett. Ezek a spekulációk nem jöttek be, ezért a bankház csődbe ment. Azonban volt nála néhány másik nagy bank pénze (ami nem "lufi-üzletként" pihent ott", azoknál meg további bankok meg cégeké, és így tovább lefelé. Azaz rántott magával sokakat. Ezek, hogy a veszteséget ki tudják fizetni, kénytelenek voltak eladni egy valag részvényt, amitől azok ára esni kezdett. Ez további részvények árát is lenyomta, és így gyűrűzött cca. két hónap alatt le a válság a mostani szintre. Mindezt azért ne vedd szakértői nyilatkozatnak, nem vagyok közgazdász, csak ezt szűrtem le a különböző hírekből.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Pontosítok: Valós értéket képviselnek. A bankjegyek, mint a nevük is mutatja, nincs valós értékük. Elég megnézni, hogy miből is fejlődtek ki. Névértékük van, ami a (pénzintézet/z állam/z egyéb) feléd fennálló adósságát fejezi ki, és te fizetéskor ezt adod tovább másnak.
A szokásos módon: megközelítőleg. :) Jó lenne most egy közgazdász, aki ezt teljesen érthetetlenné tudná tenni. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A randa ingyenélő vagyok! Tegyük boldoggá a népet véreim! Emeljük fel a lelkünket és a kezünket! Húzzuk meg a ravaszt!

Elolvastam ezt a Hunnia nevű csodát. Hát, mit mondjak: Elég laikus lekületű emberek lehetnek. Én például ott kezdtem megijedni, amikor a kötelező sorkatonaságról elmélkedtek. A többi meg... Mondjuk úgy, nem találtam életképesnek. Jó elképzelés, de...
Szóval inkább valamilyen más fórumot keresnék magamnak.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Megfordult akárkinek is a fejében, hogy talán passzívan, de ő miben járult hozzá a jelenlegi helyzethez?
És itt jönne a következő lépés, hogy ki milyen preventív magatartást tudna tanúsítani a jövőben?
Mi lenne a helyzet megoldásához vezető út?
Az a fő probléma, hogy a legtöbben mástól várják a megoldást. Jönnek a „civil kezdeményezés” ötletével /*Hú, de egyéni*/. Alapítanak további gittegyleteket, melyek nyilatkozatokat adnak ki és petíciót fogalmaznak meg. Erre bizottságok alakulnak, amik megvitatják, hogy lakossági igényként lépett e fel a problémakör és civil kezdeményezésre van e szükség.
Hogy ezt a végtelennél is végtelenebb ciklust egy GOTO-val, most könnyen át lehessen hidalni, erre találták ki a RAZZIÁT!

Ez a kettő jutott eszembe:

Drága kisfiam – mondja az apja a gyermekének –, te nem egy kis kék elefánt vagy. Te egy kis zöldeskék elefánt vagy.

Mi az egyéni felelősséged? Mondd el anonim! =D

:)