DSL router nem érzi a bejövő hálózatot

 ( Marcell | 2008. július 4., péntek - 16:55 )

Sziasztok!

A szituáció, amivel meg kell küzdenem:
Adott egy internetkapcsolat: TvNetWork-ös, PPPoE-n keresztül megy, de igazából DSL-nek számít, felhasználói név+jelszó kell hozzá, MAC-szűrés nincs. Az IP fix, de DHCP-t szoktam beállítani hozzá.
Adott továbbá egy DSL-router (T-Com, Sinus 1054 DSL), amibe bemenetképp van egy DSL-vonal, kimenetnek pedig egy vezetékes vonal, LAN-nak, és WLAN adó.

Amit meg kellene csinálnom: Bemegy bele az internet, LAN-on továbbjön a nagygépbe, és wireless a laptopba.

Probléma: Látszólag minden jól be van állítva, de amikor a kezelőprogramban bekapcsolnám az internetet (a bejövő vonal engedélyezése), kis gondolkodás után bent marad a "Kikapcsolva" az állapotnál. A T-DSL-t, tehát a bejövő hálózatot jelző LED sem világít soha.

Mi lehet a hiba? Az MTU-t próbáltam állítgatni, mert nem voltam biztos benne, de már sokfélét próbáltam, és semmi nem történt.

A router logjában csak annyi van, hogy "PPP elindítva." Újraindításkor újabb ugyanilyen sort ír ki, de csatlakozási próbánál sem kerül bele semmi egyéb.

Mit érdemes megpróbálnom, vagy a szolgáltatótól megkérdeznem?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

firmware upgrade?

Az segítene szerinted? Nem veszélyes? Mint például egy BIOS-frissítés... Ha érdemes, akkor megpróbálhatom.

Ha a DSL LED nem világít, akkor szerintem először a bejövő hálózat fizikai átvizsgálása lenne célszerű. Csatlakozók bekötése jó-e, a DSL szűrőben nincs-e felcserélve bemenet/kimenet vagy telefon/DSL ág.

Szerintem.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Maga a hálózat garantáltan jó (onnan írok most is). Vagy arra gondolsz, hogy a routerben kiment volna egy biztosíték? Ezt elképzelhetőnek tartom. Mindjárt utánanézek, köszi.

Ha nem működik, akkor hogy lehet, hogy most onnan írsz? És hogy tudsz fix IP-t ill. DHCP-t beállítani? Vagy most egy másik DSL modemet/routert használsz, amivel megy?

Meg kell nézni a routered PPPoE felhasználónév/jelszó beállítását. Van webes kezelőfelülete?

A szolgáltató Annex_A vagy Annex_B szabványt használ? A modem milyen (A vagy B)? Az Invitel nálam csak B-s modemmel szinkronizál. A T-com sinus modem meg fogalmamsincs, úgyhogy lehet ilyen gond is.

A szolgáltató adta az eszközt?