[Megoldva] Postfix - lokalis halozatra korlatozva

Fórumok

Sziasztok!

Van egy Debian szerverem, amin mukodik a postfix. Azt szeretnem megoldani, hogy a lokalis halozatban levo kliensek, csak egymas kozott tudjanak maileket kuldeni, vagyis a postfix neengedje ki a leveleket az internetre, azaz, ha valaki netan beprobalkozna mas cimmel is, mint a lokalis domain cim, akkor eldobja a levelet, es visszakuld egy hibauzenetet.

Mivel kezdo vagyok a temaban, leirna nekem valaki, hogy mit es hol kell beallitanom?

Elore is nagyon koszonom.

Hozzászólások

Futtasd ezt:
dpkg-reconfigure postfix
Itt válaszolsz értelem szerűen a kérdésekre aztán kész.
Azt hiszem, hogy az első kérdés pont arra vonatkozik, hogy hogyan működjön a postfix. Ott azt válaszd, hogy localhost-on és akkor kifele nem fognak tudni küldeni levelet.

Na ugy nez ki, hogy megoldodott.

mynetworks = 127.0.0.0/8 -> itt lehetett a hiba, mert mellette meg ott volt a belso halozat cime is. Ezt kivettem, es azota csak lokalisan kuldi.

Ez azert erdekes ... Miert van ez igy? A belso halozattol fugg, hogy kikuld-e levelet, vagy sem ?!

Azert koszi mindenkinek a segitseget.

Ertem. Es koszi a hozzaszolast, de amikor egy kliens geprol az emailklienssel el akarok kuldeni a belso domainon (localhost) kivul akarhova mashova, akkor most mar jon a Acces denied hibauzenet, azaz ugyszolvan a postfix at sem veszi a levelet. Innen gondolom, hogy most mar rendben van.

Csak egy ötlet. A kliensek a postfixen küldenek ténylegesen levelet? Nem lehet, hogy már smtp szervert használnak?

Előre is bocs a bugyuta kérdésért. Mezei felhasználónak szüksége van a postfixre? Mondjuk csomó, alapból elinduló programmal (inetd, portmap, stb.) vagyok még így, hogy nem tudom mire jó (a leírásuk sem segít különösebben), ezért nem merem kikapcsolni.

Előre is köszi.