Szoftver tervezést segítő eszközök, tananyagok

Sziasztok!

Most ismerkedek a javaval, és szeretnék belefogni egy nagyobb projektbe, amin később valószínüleg többen is dolgoznánk. A kérdésem az lenne hogy a szoftver megtervezéséhez hogyan fogjak neki? Egyrészről érdekelne hogy szoftver tervezés témában tudtok-e jó könyvet/cikket ajánlani, másrészről pedig nem tudom hogy léteznek-e olyan szoftverek amik kifejezetten a tervezést segítik elő. Gondolok itt olyasmire hogy pl vizuálisan tudjam benne magam elé vázolni a program külömböző részeit, hogy azok hogy kapcsolódnak egymáshoz, a majdani adatbázis táblázatait ki tudjam alakítani, tudjak mindenhez kommentet írni, bármikor ha új ötlet van bővíteni, stb...

Érdekelnek továbbá azok a technikák amik segítségével több programozót összefogva koordinálni lehet egy program fejlesztését.

Hozzászólások

Ha tobben is szeretnetek egy projecten dolgozni akkor ahoz egy project managgel szoftver kell. A legfontosabb az hogy probald minnel jobban modulokra bontani a feladatot es azokat szinten al modulokra. Erdemes mindig a motort jol megirni es a tobbi modult meg hozza fejleszteni persze,ha ez ugy megoldhato hogy nem kell a motorhoz nyulni..

Remelem ertheto voltam.. ;) Bar mar egy kicsit keso este van...