Linux Klub vs. BKV sztrájk

 ( MysteryKe | 2008. május 27., kedd - 16:35 )

Azt szeretném megtudni, hogy BKV sztrájk esetén is meg lesz tartva a Linux Klub.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem lesz bkv sztrájk, ha lett volna is csak a buszok és a trolik nem jártak volna.
------------------------------------------
nem az számít honnan jössz, hanem hogy hová tartasz

köszi :D

Egy kis hivatalos(?), ami nem elérhető jelenleg:
http://www.bkv.hu/hu/tajekoztato/eves_berletek_kompenzacioja

Nos, a 2010. év BKV sztrájkja miatt az ÉVES bérletesek számára HASZNOS információ:
http://www.jogiforum.hu/hirek/22403

A sztrájk miatti kellemetlenségek kompenzálására három nappal meghosszabbítja a kétheti, havi és a negyedéves bérletek érvényességét a BKV – közölte a közlekedési cég szerdán.

Mint írták: a cég a sztrájkot továbbra is vis maior-nak tekinti, ennek ellenére kárpótolja az utasokat.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik, "mivel a HÉV ágazat összességében 84 százalékos férőhelykilométer teljesítményt szolgáltatott" - olvasható a közleményben.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 kilométeres és 10 kilométeres bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség három nappal automatikusan meghosszabbodik: ha a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal (tehát az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még éppen érvényes, de 22-én már nem), vagy a bérlet-érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti (a 18-át és a 22-ét is beleértve).

Az éves bérleteseket úgy kárpótolja a cég, hogy a jövő évi bérlet megvásárlásakor bizonyos kedvezményt (a 2010. évi bérletár háromszor 365-öd részét) biztosít.

Közölték azt is, hogy a sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a nagy közlekedési csomópontokon lévő pénztárakban január 22. és február 28. között becserélhetők.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az adott bérlet eredeti érvényességi dátuma a plusz három nappal együtt megfelel-e a feltételeknek - tették hozzá.

A közleményben a BKV arra kérte az utasokat, hogy akinek lejárt a bérlete, de még nem vásárolt új szelvényt, 2010. január 22-ig ezt mindenképpen tegye meg, mert így kaphatja meg a három nap kompenzációt.

http://hup.hu/taxonomy/term/209
http://www.youtube.com/watch?v=QXz7-BNC6jw
http://nocirc.org/