Vonalkód típusának azonosítása

 ( MGy | 2008. május 21., szerda - 14:23 )

Van egy csomó vonalkódom, amit be kellene tudni olvasni. A probléma csak az, hogy nem tudom, hogy milyen fajta a kód. Az olvasónak már megmondtam, hogy mindenfélét ismerjen fel és a környezetemben fellelhető összeset meg is ismeri, kivéve azt mi nekem kell. Arra gyanakszom, hogy a kezdő és befejező csíkok hiányozhatnak róla.
Tudtok olyan helyet ahol mondjuk scannelt vonalkód és annak ismert tartalma (alá van írva) alapján fel lehetne ismertetni, hogy ez milyen fajta kód. Abban reménykedem, hogyha megmondom az olvasónak, hogy csak egyfajta kódot ismerjen fel, akkor nem fog neki fájni, hogy nincs meg a bevezető a típussal.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hello!

http://www.terryburton.co.uk/barcodewriter/

Itt ugyan PS-ben írt vonalkód generátort találsz, de ezzel tetszőleges, általad választott tartalmú és típusú vonalkódokat tudsz generálni, de a minta kódokat is kipróbálhatod.

Ha küldesz egy scannelt mintát, lehet hogy tudok segíteni.

ps. ha a bevezető és lezáró sávok hiányoznak, akkor lehet hogy baj lesz. Hol használnak ilyen szabványon kívüli kódokat?

Petya

Egy listát küld egy cég, amiben feldolgozandó adatok között szerepel emberileg olvashatóan is és vonalkódban is néhány kulcs adat. Ők arra használják, hogy a papírról levágott és visszaküldött vonalkódból tudják, hogy mit sikerült feldolgozni és mit nem. Azaz nem arra lett szánva, hogy én el tudjam olvasni, hanem arra, hogy ők - azért jó lenne, ha azt a néhány kulcsadatot nem begépelni kellene.

Scanneltem egy kódot. Hova küldjem?

Elküldtem a címemet privát üzenetben.

Megpróbáltam a fent említett generátorral ilyen kódot generálni, de még csak nem is hasonlít egyik általam generáltra sem az, amit küldtél.

Két eset lehet:
- ez valami szabványon kívüli vonalkód
- nem az van belekódolva, mint ami alá van írva

Petya

GS1 honlapon is nézz körül, hátha van hasznos információjuk.