Dell KVM és az any key

Sikerült beszereznem 2 Dell KVM switch-et, egy 2161DS-2 és egy 4161DS típust. Mivel használtan jutottam hozzá, természetesen már be volt állítva valami admin jelszó, így az alapértelmezett "Admin" és nincs jelszó hozzáférés nem működik a Remote Console szoftverben. Lelkes dokumentáció olvasgatás után arra jutottam, hogy soros konzolon keresztül lehet módosítani a jelszót. Hosszas próbálkozások után különféle soros kábelekkel, mindenféle soros port beállítással, minicom-mal, HyperTerminal-al csupán addig jutottam, hogy megjelenik a "Press any key" szöveg, de hiába... egyszerűen nem sikerül rátalálnom arra a bizonyos "any" billentyűre :)

Abban reménykedem, talán másnak is meggyűlt már ezzel a baja, és tud nekem segíteni.

Hozzászólások

4161DS Troubleshooting Tree
19. Lost password for Local Oscar Menu
A1: By typing Help in the password dialog, you are directed to Dell Technical Support. From here they will require the 16 Digit Device hex (example: 520391-001C6D-0000) and Device Serial/Service Tag (Example: 00:E0:86:04:83:74) that can be found on the bottom of the appliance.

Köszönöm, ezzel a leírással már én is összefutottam a dokumentációban. Csak a helyzet az, hogy az OSCAR-ba be tudok lépni, sőt abból IP címet is sikerült beállítanom, firmware-t is frissítettem. Az új, aktuális firmware-el már van webes felület, de sem oda, sem Remote Console szoftveren keresztül nem tudok belépni, tehát ezt a jelszót kellene valahogy törölni vagy módosítani, nem az OSCAR hozzáférést. Doksi ugyebár azt írja, hogy soros terminálon keresztül mindenre van lehetőség, de ott csak eddig jutok:


Verifying subsystem flash versions... 

Dell 4161DS Console Ready...

Press any key to continue

És itt aztán hiába nyomkodom a doksi által javasolt Enter vagy akár az "any" billentyűt.

Nem tudod valahogy a cucc memoriajat resetelni (load factory defaults), azt mondjak az torli a jelszot. Esetleg belekukkantani a hazba, hatha van valami fizikai mod a memoria torlesere.

Masik otlet: lehet hogy a keszulekre kellene tenni egy billentyuzetet (kvm vagy mi a csocs), es azon nyomni az any key-t. Sztem a serial port az csak a kijelzes (szegenykem nem tud monitornak valo kepet szintetizalni).

Köszönöm a válaszaitokat! Végül sikerült megoldani. Addig próbálgattam a különböző soros kábeleket, míg az egyikkel működött. Úgy tűnik sikerült több olyan kábelt is kifognom, ami nem volt teljesen egyenes soros kábel, a terminál képét közvetítette ugyan, de vissza irányban nem fogadott semmit. Sejtettem, hogy én bénázom csak, mert szinte semmit nem lehetett találni a neten ilyen problémával kapcsolatban. Murphy meg bekaphatja, mert ugye a megfelelő kábel mindig a kupac legalján található :)