Proginfós mien helyeken helyezkedhet el...

Sziasztok!
Programtervező informatikusnak tanulok, szeretném megkérdezni hogy mien helyken lehet ezzel a szakkal elhelyezkedni, úgy hogy köze legyen fizika,kémia vagy biólógia tudományhoz. Lehet fura a kérdés de nagyon érdekelne.

Üdv

Hozzászólások

Akárhol. xD Ha bejutsz állásinterjúra (ehhez kell a diploma) akkor a higiéniás menedzsertől (WC pucoló) a világbank elnökéig bármi lehetsz, feltéve hogy értesz ahhoz, amire jelentkezel, (vagy vannak kapcsolataid).
Persze azt, hogy értesz hozzá, elsősorban referenciákkal, publikációkkal, munkatapasztalattal és témába illő random kérdésekre adott helyes válaszokkal lehet igazolni.

Szóval érdemes mihamarabb (azaz legelső félévtől fogva) olyan dolgokkal foglalkozni az egyetem elvárásai felett, amivel dolgozni szeretnél. Legalább egy-két (de inkább öt-hat) évnyi szakmai tapasztalattal érdemes az első diplomára hajtani.

Pl. kémia-fizika-biológia esetén garantáltan szívesen látnak a TTK-n vagy a TTK-val közös kutatómunkában, de ha bármilyen céghez elmész BP-n, hogy szeretnél egyetem mellett gyakornoki munkát vállalni, ahol foglalkoznak ilyesmivel is, akkor ha szólsz, a VoIP/ügyféladatbázis/könyvelés/stb. projekt helyett a molekulamodellezős/folyadékanalízis/röntgengép projektben fognak alkalmazni.
Ha jól emlékszem a Richter-Gedeonnak még gyakornoki programja vagy kooperatív képzése is van az ELTE-vel.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu